Ysinelosilla historian siipien havinaa

Ysinelosilla historian siipien havinaa TP:n C14 -poikien aluesarjassa pelaava Oranssi teki keskiviikkoiltana pienimuotoista historiaa, kun tämä -94 syntyneiden poikien ikäluokka sai kautta aikain ensimmäisen pisteensä Vaasan IFK:n ykkösjoukkueelta Whitelta, joka pelasi aikaisemmin nimellä VIFK Gerby. Pikku naperoista lähtien sitä on yritetty. Joskus on hävitty maalilla, mutta useimmiten selvänumeroisesti. Mm. viime keväänä aluesarjan avausottelussa Törnävän kentällä VIFK jyräsi Viktor Östmanin neljällä maalilla tylysti 0-4. Futsal -peleissä pojat ovat yltäneet jopa voittoihin, esim. viime talvena piirisarjassa tuli kotivoitto hienolla pelillä ja sitä aikaisemmin pääosin samojen poikien voimin Sisun paidassa.Historiallinen piste saatiin lukemin 1-1 (0-0). Vaasassa monitoimiviheriöllä pelattu ottelu oli kovaa taistoa alusta loppuun. Avausjaksolla TP sortui hätäilyyn. Harhasyötöt ja huonot haltuunotot tekivät pelistä vaikeaa. Isännillä peli oli paremmin kuosissa alusta asti. Taistelutahtoa kuitenkin riitti. Kevään ottelussa loistanut Östman saatiin hyvin kuriin. Vuorollaan Teemu Nimell, Pekka Jaskari ja Raitt Peltoja pysäyttivät nopean IFK:n pojan. Maalivahti Miko Saarela pelasi jälleen kerran erinomaisesti. Näyttävin torjunta pelasti todennäköisesti koko illan, kun Miko nyrkkeili pallon yli maalin, kun osuma ylänurkkaan näyttijo kentän laidalta nähtynä aivan varmalta. Miko pelasti myös monta paikkaa oikealla sijoittumisella ja rohkeilla ulostuloilla.Toisella jaksolla TP sai edellisen Jaro -ottelun tapaan pelin paremmin haltuunsa. Peli tasoittui ja kääntyi jopa TP:n hallintaan.TP siirtyi 0-1johtoon, kun Antti Viita ampui kylmän rauhallisesti käsivirheestä tuomitun rankkarin verkon perille. Toista jaksoa oli siinä vaiheessa pelattu 13 minuuttia. Neljä minuuttia johtomaalin jälkeen Östman lipsahti TP-puolustukselta ainoan kerran karkuun ja näytti taas hienot taitonsa tasoittamalla ottelun. Viimeisellä minuutilla TP sai rankkarialueen kulmasta vapaapotkun, jonka Antti latasi valmentaja Reijo Lepän ohjeistamana kovaa maata pitkin kohti maalia muurin ohittaen. IFK:n maalivahti Pontus Bergström sylkäisi pallon eteensä ja kärkkäästi paikalle ehtinyt Sammy Saarinen kiskaisi täysilläyläputkeen. Siitä pallo saatiin vielä muutaman kerran maaliviivalle tai aivan sen tuntumaan, mutta hirveä maalinedushässäkkä ei vain tuottanut tulosta. TP:n C14 -poikien Oranssi -joukkue on nyt hyvissä asemissa ja vireessä. Aluesarja on syyskierroksella tasainen. Esim. keväällä kaikki ottelut voittanut IFK on saanut kahdesta ottelusta kasaan vain kaksi pinnaa. TP:n maalivahti ja puolustus olivat Vaasassa rautaa yhdestä takaiskusta huolimatta. Pekan, Teemun ja Raittin lisäksi puolustuksessa pelasivat paikkansa hyvin täyttäen Otto Nyyssölä ja Hannes Salmi. Matti Rajala pelasi vasempana laitalinkkinä, mutta käväisi puolustajankin paikalla. Matti sai avausjaksolla pallosta iskun, joka tuupersi hetkeksi kentän sivuun ja varmasti haittasi loppupelin ajan. Se ei kuitenkaan tehnyt Matista yhtään helpommin ohitettavaa. Jussi Kituniemi oli edellisottelussa tulleen vamman takia mukana varamiehenä ja olisi tarvittaessa ollut valmis hyppäämään taistoon tuimana. Juha Laitila hoiti pääosin oikean laitalinkin paikan. Aleksi Aho kävi välillä tuuraamassa häntä menestyksellisesti. Samuli Koivusaari pelasi pitkään aikaan parhaan pelinsä. Muutama oivaltava syöttö avasi hyökkäyspeliä mukavasti. Samulin taisteluasenne tuotti myös monta pallonriistoa. Antti Viita ja Panu Leppä pelasivat kovalla sykkeellä kumpaankin suuntaan. Toisella jaksolla kumpikin sai rauhoitettua peliään ja se näkyi heti keskikentän vahvempana isännöintinä. Veli-Pekka "Vemmu" Pajula pelasi taas kymppipaikalla. Vemmu teki monta näyttävää ylösjuoksua pallon kanssa ja väisti vastustajan välillä jopa epätoivoisilta vaikuttaneet taklausyritykset. Vahva peli ja paljon harmia IFK:n pojille! Yksinäisenä kärkenä pelanneella Sammy Saarisella oli hyvä iltapuhde. Sammy on pelaaja, joka pelaa suurella sydämellä, oli pelipaikka sitten alakerrassa topparina tai aivan kärjessä. Nopeus ja kovia kontakteja hakeva luonto olivat taas kerran sitä tasoa, että sitä kelpasi katsella.Oranssi joukkue menee koko ajan pelillisesti eteenpäin. Viime viikkojen työmäärä on ollut suuri ja se näyttää tuoneen tulosta. Ase on viritetty ja nyt aika laukaista aluesarjassa kunnon tulos! Seuraavaksi vastaan asettuu Ilmajoen Kisailijat Prunttimäen viheriöllä torstaina 21.8. klo 19.