Heikolla pelillä vain piste

Heikolla pelillä vain piste TP-Seinäjoki – VäVi 3-3 (2-1)16 min 0-1 Mikael Furu38 min 1-1 Miika Asunmaa45 min 2-1 Ville Pakkala49 min 3-1 Saku Koskinen50 min 3-2 Sami Hakkari84 min 3-3 Harri KatajamäkiTP-Seinäjoki menetti kaksi arvokasta sarjapistettä kotikentällään ansiokkaasti pelanneelle Vähänkyrön Viestille. Kaukana ei ollut tappiokaan, vaikka kotijoukkue menikin heti toisen puoliajan aluksi kahden maalin johtoon.Vieraat Pelasivat ennakkoluulottomasti ja iskivät jo reilun vartin jälkeen johtomaalin vapaapotkun jälkitilanteesta kun joukkueen kippari, Mikael Furu, pääsi ylhäisessä yksinäisyydessään puskemaan pallon ohi Petri Välimäen. Maalia voisi luonnehtia puolustuspelaamisen osalta melkoiseksi velttoiluksi.Juuri ennen taukoa kotijoukkue kuitenkin iski kahdesti. Ensin kauden kahdeksannen osumansa TP-Seinäjoen väreissä viimeistellyt Miika Asunmaa ampui aivan huikean vedon VäVin maalin yläkulmaan, eikä raamikas maalivahti Sami Sassi voinut laukaukselle mitään. Kun pelattiin jo ottelun ensimmäisen puoliajan lisäaikaa VäVin alakerta hölmöili. Pallon annettiin valua kohti maalivahtia, joka ilmoitti ottavansa sen haltuunsa, mutta väliin ehtikin loppuun saakka tilanteen pelannut Ville Pakkala, joka tuikkasi pelivälineen Sassin längistä sisään vieden kotijoukkueen johtoon.Aina voidaan jossittella erotuomariston jakamista tuomioista. Tällä kertaa vaikutti pahasti siltä, että kulmapotkutilanteessa VäVin pakki pelasti pallon maaliviivalta kädellään, mutta Olli-Jussi Sariola ei rankkua puhaltanut vaikka veikin jo pillin huulilleen. Se, vaikuttiko tuo millään tavalla ottelun lopputulokseen, on vain spekulointia. Sen sijaan sitä ei voi käsittää, miten vieraiden Marcello Cuccinotta selvisi pelkällä keltaisella kortilla potkaistuaan oranssipaitaa räikeästi takaapäin jalkoihin tilanteessa, jossa hänellä ei ollut tarkoituskaan tavoitella palloa. Ehkä ”kuvakulma” oli sellainen, ettei tuomari nähnyt tilannetta, sillä mitään muuta tuomiota ei moisesta voi antaa kuin tarjota punaisen kortin.Heti toisen jakson alussa isännät menivät kahden maalin johtoon Saku Koskisen tykitettyä pallon suoraan vaparista hirren kautta maaliin. Kahden maalin johtoasema ei kauan kestänyt, sillä viimeiset 40 minuuttia kotijoukkue oli enemmän tai vähemmän vastaanottavana osapuolena ja VäVi kuittasikin Koskisen komean maalin heti seuraavasta hyökkäyksestään Sami Hakkarin toimesta.Toista puoliaikaa ehdittiin pelata viimeiselle kymmenminuuttiselle ennen kuin VäVi puristi pelin tasoihin. Vaihdosta kentälle tullut joukkueen valmentaja oli todellinen super-sub iskien tasoituksen kulmurin jälkitilanteesta ottelun 84. minuutilla.Pistemenetys oli karvas jo senkin vuoksi, että kotijoukkue pelasi huonosti. Tilanteet jätettiin liian usein kesken, laidanvaihdot menivät alituiseen prässilinjan väärälle puolelle ja miesvartiointi oli melko näennäistä. Tappionmakuisen tasasapelin kautta TP-Seinäjoki menetti myös Nelosen kärkipaikkansa Sisua pyöritelleelle VIFK Young Boysille. Mikäli TP-Seinäjoki aikoo taistella noususta Kolmoseen jatkossakin, on otteiden parannuttava selvästi. Pelissä oli aivan liikaa samoja elementtejä, joita nähtiin joissakin kevätkierroksen otteluissa väsyneiden jalkojen takia. Hyvää ottelussa oli se, että Jarkko Mäki-Maunus pystyi jälleen pelaamaan lähes puoliajan rauhoittavana pelaajan keskikentällä. Teemu Ala-Lahti puolestaan debytoi tämän kauden Nelosen otteluissa pelattuaan ensimmäisen puoliajan. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin melkoisen kova kolaus, jonka seurauksena vieraiden Thomas Backman joutui pistäytymään tikkienhakumatkalla. Kotijoukkueen Vesa Kivimäki selvisi pelkällä ”turbaanilla” miesten kalautettua päänsä yhteen voimalla pallontavoittelutilanteessa.TP-Seinäjoen osalta sarja jatkuu tiistaina vierasottelulla Närpes Kraft/2:ta vastaan.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Juho Pajula (xx. Rami Sariola), Jukka Ahola, Vesa Kivimäki, Jaakko Vähäpesola (xx. Karri Hiirikoski), Jyri Reinilä, Saku Koskinen, Jarkko Mäki-Maunus (42. Ilpo Tuulari), Teemu Ala-Lahti (46. Samir Bouroussi), Ville Pakkala, Miika Asunmaa