Ysivitoset voittoon Kokkolassa

Ysivitoset voittoon Kokkolassa Ysivitosten oranssi jatkoi tiistaina vanhempien TP-Seinäjoen junnujen viitoittamalla tiellä voittamalla KPV:n Kokkolassa aluesarjan ottelussa lukemin 4-3(2-0). Tämä oli kolmas TP:n junnujen voitto KPV:n joukkueista kahden viikon sisään. Ysikolmoset ja ysineloset olivat hoitaneet oman osuutensa jo aikaisemmin.Kotijoukkue, KPV Arsenal, on Keski-Pohjanmaan piirin 1. divisioonan kevätkierroksen sarjavoittaja, ja se on ainoa joukkue, joka on pystynyt FF Jaron sarjapeleissä tällä kaudella voittamaan.Ottelun alkuminuutit olivat vastustajan tason tunnustelua ja lisäjännitystä peliin toivat paitsioiden vihellykset ja viheltämättä jättämiset. Avustavien erotuomareiden puuttuminen tekee viheltämisestä vähintäänkin haastavaa ja olisikin suotavaa, että avustavat erotuomarit olisivat vakiokalustoa viimeistään aluesarjatasolla.Maalinteon ottelussa aloitti TP-Seinäjoki Tuomas Lähdesmäen ohitettua KPV:n maalivahdin Eetu Saranpään hyvästä syötöstä 21 minuutilla. Kuusi minuuttia myöhemmin osat vaihtuivat: Jesse Sarajärven vapaapotkusta ”Tuppu” siirsi pallon Eetulle, joka latasi pallon varmasti verkon perille. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 0-2 ja peli näytti olevan helposti TP:n poikien hallinnassa.Toisen puoliajan alkuun kotijoukkue lisäsi liikettään ja tilanteita tuli puolin ja toisin. 33 minuutilla kotijoukkue sai rangaistuspotkun jonka Riki Kuusela täräytti sisään. Tästä alkoivat TP:n ”piinaminuutit”, ja 36 min KPV:n hyökkääjä pääsi TP:n alaspäinsyötön väliin ja tilanne olikin hetkessä tasoittunut lukemiin 2-2.Vain minuutti ehti kulua, kun Patrik Puhtimäki pääsi kuittaamaan ja vei uudelleen TP:n johtoon. Tästä eteenpäin hyviä maalintekopaikkoja syntyi molempiin päihin. Janne Tuohisaaren tulisen vedon torjui KPV:n hyvin pelannut maalivahti Oskari Peltola, Silvosen Jannen veto meni puolestaan hiukan yli maalin. Jännitystä ei varsinaisen peliajan loppuminuuteilta puuttunut, sillä KPV pääsi yrittämään avopaikasta parikin kertaa tasoitusta, mutta laukaukset suuntautuivat maalin ohi. Ottelun 59. minuutilla ”Patu” pääsi Leppäsen Aleksin esityöstä tekemään toisen maalinsa. Tilanne oli 2-4, ja kun peliaikaa oli vain minuutti jäljellä, ottelun piti olla ratkennut. Pelin 60. minuutilla KPV pääsi kaventamaan tilanteeksi 3-4 onnekkaasti. Ja kun erotuomari oli päättänyt antaa lisäaikaa, saatiin vielä pusertaa kunnolla ennen kuin tuomarin pilli soi ja pisteet saatiin mukaan.Ysivitosten oranssilla on nyt kolmesta aluesarjamatsista kasassa kaksi voittoa ja yksi tappio.Seuraavaksi vastaan asettuu vierasmatsissa VPS 28.8.