Neljän maalin johdosta tasapeliin

Neljän maalin johdosta tasapeliin TP-Seinäjoki – KaIK 4-4 (2-0)33 min 1-0 Marko Huttu (rp)39 min 2-0 Vesa Kivimäki63 min 3-0 Vesa Kivimäki67 min 4-0 Vesa Kivimäki69 min 4-1 Oleg Viarpitzki72 min 4-2 Viktor Alexejev77 min 4-3 Claes-Johan Siegfrids (rp)89 min 4-4 Viktor AlexejevTP-Seinäjoen värikäs kausi Kakkosen pohjoislohkossa päättyi kotiotteluiden osalta – mitenkäs muuten kuin värikkäästi. Oranssipaitojen 4-0 -johto ei riittänyt, vaan Kaskinen kiri viimeisen 20 minuutin aikana tasoihin."En voi hyväksyä romahtamista, vaikka ottelussa ei meille käytännössä panosta ollutkaan", TP-luotsi Jari Kujala moitti joukkojaan. Kotijoukkueen ote katosi täysin neljännen osuman jälkeen ja KaIK hallitsi lopun tapahtumia.Siihen asti kaikki meni suunnitelmien mukaan, vaikka ottelun taso ei korkealle kohonnutkaan. Ensimmäisen puolen tunnin aikana kummallakaan ei ollut maalipaikkoja. Matti Lammen puuttuminen varmasti osaltaan näkyi oranssipaitojen esityksessä, eikä pelinrakentelu sujunut normaaliin malliin.TP:n alun hallinta kuitenkin palkittiin rangaistuspotkulla, kun Oleg Viarpitzki kaatoi Tuomo Nuojuan. Marko Huttu upotti pilkun ylänurkkaan.Tämän jälkeen alkoi Vesa Kivimäki -show. "Verpe" nousi ottelun hahmoksi tekemällä puhtaan hattutempun vajaassa puolessa tunnissa. Melkoinen näytös, jota avittivat syötöillään Jyrki Saranpää, Jari-Pekka Luoma ja hienon nousun tehnyt Nuojua.Kaskisten kavennus syntyi lähes välittömästi perään ja lopussa paine oli muutamaa vastahyökkäystä lukuunottamatta oranssipaitojen maalilla. Alle kymmenessä minuutissa peli oli jo 4-3 ja viime minuuteilla Viktor Alexejev onnistui vielä tasoittamaan numerot ottelun toisella osumallaan.Piste ei kuitenkaan riittänyt vieraille, vaan edessä on putoamiskarsinta."Emme pelkää karsintaa. Huono puoli on se, että eteen saattaa tulla Rovaniemen reissu", KaIK:n joukkueenjohtaja Ilkka Kallio-Kujala totesi.TP pelaa tuloksen myötä varmuudella myös ensi kaudella Kakkosessa. Voitto viimeisessä ottelussa Vaasassa varmistaisi oranssipaidoille komean kolmannen sijan sarjassa.TP-Seinäjoki: Hakala, Saranpää, Nuojua, Mäki-Maunus (58. Niemi), Asuintupa, Pekkanen, Huttu, Ylinen, Leppänen, Luoma, Kivimäki (v, 68. Lehtinen)