Nollakasit stadionilla

SJK-junioreiden nollakasit järjestivät Pohjanmaa Liigan viimeisen talvikauden turnauksen nuorille pelaajille hulppeissa olosuhteissa OmaSp Stadionilla.

– Hieno päivä hienoissa puitteissa. Tuntui, että pojat nauttivat peleistä ja stadionin tunnelmasta. Oli upeaa päättää Pohjanmaan Liiga 08-ikäluokan osalta tältä keväältä Seinäjoella, aloitti joukkueen valmennusryhmstä Jyri Hietaharju.

– Olen tyytyväinen myös pelillisesti. Poikien otteissa näkyy jatkuvasti enemmän merkkejä harjoitelluista asioista. VPS-junioreita vastaan oli taas todella tiukka ja kova vääntö. Näitä tiukkoja pelejä pelaisi tietysti mielellään useamminkin, lisäsi "Jylppy".

Pohjanmaa Liigan tulokset SJK-junioreiden osalta menivät lauantaina seuraavasti:

SJK-VIFK 10-0

SJK-JARO 2-0

SJK-KPV 4-0

SJK-VPS 4-5

– Näiden pelien lisäksi pelattiin myös kahdella eri ryhmällä harjoitusottelut stadionilla. Lähes kaikki ikäluokan pelaajat pääsivät tänään juoksemaan stadionin ’nurmelle’. Hieno kokemus!

SJK-juniorit – Lapuan Virkiä 0-4

SJK-juniorit – Alahjärmän Kisa 4-2

– Myös näissä peleissä oli hyvä meininki päällä pojilla. Meillä oli osalle ensimmäisiä 8v8 pelejä, mutta silti löytyi jalkapallon lainalaisuuksia yllättävänkin paljon suhteessa siihen, kuinka vähän 8v8 pelaamista on käyty läpi, kävi Hietaharju läpi päivän antia. 

Ikäluokassa on noin 50 pelaajaa.

– Olemme treenanneet talven aikana kaksi lajiharjoitusta viikossa, sekä yhden liiketaitavuus harjoituksen viikossa koulun salissa. Näiden lisäksi ohjelmassa on ollut vapaaehtoinen taitorastitreeni kerran viikossa. Talven aikana pääpaino harjoittelussamme on ollut pienpeleissä ja henkilökohtaisessa taidossa. Kuljettaminen, suojaaminen, kääntyminen, 1v1 ja 2v1 pelaaminen, kertoi "Jylppy" nuorison tekemisestä talvella.

– Viime aikoina olemme keskittyneet enemmän myös syöttämiseen ja tukipelaamiseen. Näitä teemoja tulemme jatkamaan myös kesän aikana. Olen tyytyväinen siihen, että pojat uskaltavat toteuttaa harjoiteltuja asioita ja yrittävät näitä myös peleissä. Aktiivinen ote pelaamiseen harjoituksissa alkaa näkyä yhä paremmin  myös näissä ottelutapahtumissa.

– Kesäksi meille on tulossa myös hienoja tapahtumia. Tulemme harjoittelemaan kolmesti viikossa ja pelaamaan kolmea eri sarjaa, koska poikia ikäluokassa on paljon. Näin saamme kaikille sopivia pelejä.

– Lisäksi osallistumme Luiz Antonioon, Ilves Cupiin, Kauhajoki Cupiin, Pori Cupiin ja KuPS:n järjestämään Pelimies turnaukseen. Ikäluokan taustaryhmä on erittäin sitoutunut ja tekee mahtavaa työtä poikien eteen päivittäin. Ilman tätä taustaryhmää toimintaa ei voisi millään näin laadukkaasti pyörittää. Mielestäni tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti kesän kehitystä, tiivisti Jyri Hietaharju ajatuksensa.