Nollakolmoset Piispalassa

JJK03 järjesti Piispalassa Kettucup- turnauksen 14.-15.11 ja SJK-junioreiden 03 ikäluokka kävi harjoittelemassa uutta 11v11 pelimuotoa ja totuttelemassa suureen kenttään. Joukkue lähti turnaukseen vailla menestyspaineita, olihan takana täydellä kentällä kokonainen tunnin harjoitus yhdessä 02 ikäluokan kanssa.

Oman haasteensa valmistautumiseen toi vielä maalivahtien loukkaantumiset.Toinen vahti sai juuri ennen turnausta kädestään kipsin pois ja samaisena päivänä toinen vahti loukkasi sormensa, saaden siihen lastan. Onneksi kuitenkin seurasta löytyi vielä yksi ”oikean ikäinen” vahti joka saatiin mukaan turnaukseen.

Turnauksen ensimmäisessä pelissä vastaan asettui kalakukkojen maasta KuPS03. SJK-j meni ottelussa johtoon 11 minuutin kohdalla kun Toivo ohjasi Antin keskiviivalta antaman vaparin aivan maaliviivalta ohi KuPS vahdin. Sen jälkeen maalinteosta vastasikin KuPS pelaajat. Tasoitus tuli 20 minuutilla ja heti seuraavalla minuutilla tulikin jo 2-1 johtomaali. Toisen jakson alussa 28 minuutilla lisäsi KuPS johtoaan 3-1 lukemiin, joka jäikin ottelun lopputulokseksi.

Lounastauon jälkeen vastaan asettui FC Espoon joukkue, joka osoittautui liian kovaksi vastukseksi, voittaen ottelun selkein 4-0 lukemin. Lauantain viimeisessä ottelussa tuli vastaan isäntäjoukkue JJK03.  Mustapaidat tekivät ensimmäisen maalinsa 10 minuutin kohdalla Oskarin toimesta ja Alex lisäsi johtoa 14 minuutilla. JJK sai kavennuksen rankkarista 17 minuutilla, mutta se olikin sitten ottelun viimeinen maali. Otteluiden kesto oli 2×25 min, mutta tässä ottelussa toisella jaksolla pelattiinkin sitten useita minuutteja lisäaikaa, kotijoukkueen hakiessa tasoitusosumaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin siis turnauksen ensimmäinen voitto SJK-junioreille lukemin 2-1.

Sunnuntaina aamu aloitettiin kohtaamalla OLS03. Ottelun ensimmäinen jakso oli tiukka ja SJK-j meni johtoon 18 minuutilla kun Antti antoi hienon kulmapotkun, joka upposi suoraan taka yläkulmaan ohi OLS vahdin. Tasoitusmaalin tuli 21 minuutilla tilanteesta, jossa näytti että pallo olisi käynyt päätyrajan takana, mutta tuomarit olivat toista mieltä ja OLS hyödynsi hieman hölmistyneiden SJK pelaajien seisomisen ja pallo vietiin keskelle. Toisella jaksolla kahdella peräkkäisellä maalilla OLS siirtyi jo 3-1 johtoon. SJK:n pojat eivät kuitenkaan luovuttaneet vaan jaksoivat taistella loppuun saakka. 49 minuutilla taistelu tuotti tulosta ja Alex kavensi rangaistuspilkulta lukemiin 3-2 mutta aika loppui kesken. Pojille pisteet kuitenkin hienosta, loppuun saakka kestäneestä taistelusta.

Turnauksen päätösottelussa vastaan asettui Joensuun JIPPO. Ensimmäinen jakso väännettiin tiukasti ja tauolle mentiinkin 0-0 lukemissa. Toisella jaksolla sitten nähtiin maaleja, joista vastasi SJK-juniorit. 27 minuutilla röyhkeän maalille ajon seurauksena saadun rangaistuspotkun laukoi Henri varmasti maaliin ja 44 minuutilla 2-0 loppulukemat viimeisteli Alex.

Turnauksesta kotiin tuomisena oli 4. sija ja viiden kovan pelin verran kokemusta 11v11 pelimuodosta. Käytyjen keskustelujen perusteella muilla turnaukseen osallistuneilla joukkueilla oli jo runsaasti enemmän kokemusta tästä pelimuodosta, joten sen vuoksi pojat voivat olla tyytyväisiä tuloksiin. Toisaalta on havaittavissa että muualla suomessa syödään ilmeisesti eri ravintoa sillä pituudessa annoimme runsaasti tasoitusta muille.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa harjoittelua. Seuraavan kerran -03 ikäluokan voikin sitten nähdä omassa Wallsport turnauksessa 19.-20.12.