Nollakolmoset Ystävyyskaupunkiturnauksessa

C14 ikäluokan Ystävyyskaupunkiturnaus järjestettiin Turussa jo 32 kerran ja tälläkin kertaa SJK-junioreiden joukkue oli mukana. Pelit pelattiin Kupittaan hyvillä kentillä ja alueella kävi melkoinen kuhina kun 30 joukkuetta pelasi yhteensä 112 ottelua 3 päivän aikana. Peliaika turnauksessa oli 2×25 minuuttia.

Ensimmäisessä ottelussa SJK-j sai vastaansa paikallisen TPK:n. Ottelun alku viivästyi kun tuomaria ei näyttänyt ilmaantuvan paikalle lainkaan, mutta vastustajan valmentaja oli rohkea ja otti pillin itselleen ja vihelsi ottelun käyntiin. Jo 3 minuutilla vastustajan maalivahti kaatoi maalille nousseen Nico Rajalan pilkun arvoisesti ja sen Jani Blomqvist ampui varmasti sisään. Tuomarikin löytyi ja pilli vaihtui toiseen suuhun. 10 minuutin kohdalla Nico nousi jälleen laidalta ja syöttö takatolpalle tulleelle Janille ja 2-0. 19 minuutilla saatiin vapaapotku 16 alueen rajalta ja sitä asettui antamaan Henri Kallio. Valmentajan ohjeen mukaan muuriin asettui useampi mustapaitainenkin pelaaja maalivahdin näköesteeksi, tarkka veto ja tilanne 3-0. Vielä aivan ensimmäisen jakson lopulla pallo aseteltiin jälleen pilkulle, kun Jani eteni hyvin alueelle sisään ja jälkeen jäänyt puolustaja kaatoi hänet väärin ottein. Jani itse asettui pallon taakse ja taukojohto 4-0. Tauolla vaihdettiin pitkää turnausta ajatellen uusia miehiä kentälle. Liekö osin tästä syystä vastustaja teki toisella jaksolla 2 maalia 29 ja 30 minuuteilla. Peli oli kuitenkin koko ajan varsin hyvin hallinnassa ja 43 minuutin kohdalla Henri viimeistelin vielä loppulukemat 5-2.

Toisessa ottelussa vastaan asettuikin sitten ensimmäinen ulkomaalaisjoukkue, Virolainen TJK Legion. Joukkue oli selkeästi parempi ja onnistuikin ensimmäisellä jaksolla maalinteossa kolmesti. Toisella jaksolla joukkue teki toisen mokoman maaleja, mutta loppulukemat 6-1 viimeisteli hienolla vedolla Alex Hietala, Nicon hyvästä esityöstä. Kovaa ja hyvin pelannut TJK eteni lopulta turnauksessa niin sanotusti päätyyn saakka ja voitti loppuottelussa Veritas-stadionilla Turun palloseuran 2-0.

Alkusarjan viimeinen ottelu pelattiin lauantai aamuna ja siinä vastaan asettui FC KTP. Ottelun panoksena oli pääsy 16 parhaan joukkoon, SJK:lle voitolla ja muilla tuloksilla KTP:lle. Ottelu alkoikin hyvin kun 8 minuutin kohdalla kulmapotkusta KTP:n pelaaja puski pallon omaan maaliin. Vain pari minuuttia myöhemmin Nico vapautti Paavo Nyrhisen läpiajoon ja Paavo nosti hallitusti yli maalivahdin lukemat 2-0. Jakson 5 viimeistä minuuttia muuttikin sitten kaiken. Kotkanpojat saivat ilmaa siipiensä alle ja onnistui ensin kulmapotkusta puskemaan maalin etutolpalta ja tasoitusmaalin vielä aivan jakson lopussa, kun palloa ei saatu purettua pois omalta maalilta. Toinen jakso oli hyvästä yrityksestä huolimatta maaliton ja näin KTP 16 joukkoon ja SJK pelaamaan sijoituksista 17-32.

Ensimmäisessä jatko-ottelussa saatiin jälleen Virolainen vastustaja, kun Levandian joukkue asteli ”thunder valmentajansa” johdolla kentälle. 11 minuutin pelin jälkeen nähtiin ensimmäisen jakson ainoa maali, kun Oskari Nyrhinen asettui antamaan kulmapotkua, vasuri veto upposi suoraan maaliin. Toisella jaksolla Levandia meni ensin 1-2 johtoon, mutta kova taistelu nosti vielä SJK pojat tasoihin, kun tällä kertaa Jani vapautti Nicon läpi ja varma sijoitus 2-2 tilanteeseen. Kun enempää maaleja ei nähty, oli edessä rangaistuspotkukilpailu. Ensimmäisessä parissa Henrin laukaus meni yli maalin, mutta Antti Latva-Kivistö onnistui torjumaan vastustajan vedon. Kolmessa seuraavassa parissa kaikki laukojat onnistuivatkin varmasti maalinteossa. Viimeisenä laukojana Jani valitettavasti veti yli maalin ja Levandian pieni mutta pippurinen numero 10 laukoi tolpan kautta maalin ja vei joukkueensa voittoon. Näin ottelut jatkuvat sijoista 25-32.

Ottelun jälkeen ei ollutkaan edes tuntia aikaa, kun jo taas tuomari vihelsi pelin alkavaksi. Tällä kertaa vastaan asettui TPV Tampereelta. Ottelu oli tasainen vääntö, kuten tuloskin osoittaa. Toki muutama tilaisuus maalintekoon oli jo ensimmäisellä jaksolla, mutta niissä ei kumpainenkaan onnistunut. Toisen jakson puolivälissä nähtiin ottelun ratkaisu, kun Paavo syötti Juuso Karalle maalipaikan, eikä mies tässä erehtynyt. Hallittu sijoitus maalipuiden väliin ja näin otteluvoitto lukemin 1-0 SJK:n junnuille ja toinen pelipäivä saatiin päätökseen.

Sunnuntai alkoikin sitten pelin osalta jo klo 9.00 ja tällä kertaa vastustaja tuli Puolasta, MOSP Białystok. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin 2 maalia ja näistä vastasi valitettavasti MOSP. Toisella jaksolla he kasvattivat johtoaan jo 3-0 lukemiin, kunnes saatiin kavennus aikaiseksi. Sivuvapari oikealta, jota Oskari vasenjalkaisena pelaajana asettui ampumaan, hieno veto upposi verkon perukoille ja kiri oli alkanut. 3-2 kavennus tuli jälleen erikoistilanteesta, kun Oskarin antaman kulmapotkun onnistui Juuso toimittamaan maalivahdin selän taakse. Nopea kuitti tuli kuitenkin puolalaisilta, kun heidän pelaajansa pääsi purjehtimaan keskeltä puolustuksen läpi ja loppulukemat 4-2. Pelillisesti tässäkin oltiin hyvin mukana ja pieni pelin rauhoittaminen sekä omien virheiden karsiminen olisi voinut kääntää lukemat toisinkin.

Viimeinen ottelu 27-28 sijoista pelattiinkin sitten jälleen paikallista joukkuetta vastaan, kun ÅIFK oli kentän toisessa päässä. Väsyneiden ja kenties jo hieman pettyneidenkin pelaajien välinen kamppailu kääntyi toisen jakson maaleilla SJK:n hyväksi. Ensin Paavo viimeisteli tarkasti Janin esityöstä ja 2-0 lukemat Paavon nousun jälkeen paluupallosta iski Alex. Ottelun viimeisellä minuutilla Nico vielä kaunisteli lukemia yhden maalin verran ja näin 3-0 lukemin loppusijoitus turnauksessa 27.

Kaikkiaan pelattiin siis hyvissä sää olosuhteissa ja hyvillä kentillä 7 ottelua joissa kaikissa eri vastustaja, lisäksi näistä 3 ulkomaalaista joukkuetta. 3 voittoa, 1 tasapeli ja 3 tappiota, 16 tehtyä sekä päästettyä maalia, 7 eri maalintekijää. Tappiot ainoastaan ulkomaisille joukkueille ja näistäkin yksi siis pilkuilta. Kokemusta karttui kovista peleistä ja näiden myötä toivottavasti tulevissa sarjapeleissä sitten jälleen pistetili kasvaa. Kiitoksia matkassa olleille kannustusjoukoille sekä kotisohvilla sähköisten viestimien ääressä olleille kannustajille.