Nollakolmosilla tiivis tahti

Kiireinen viikko otteluiden osalta alkoi PSL pelillä Vaasassa kun VPS isännöi yksittäisenä otteluna pelattua paikalliskamppailua. Ottelun alku näytti oranssipaitaisten osalta pelillisesti hyvältä ja palloa saatiin liikuteltua huomattavasti vastustajaa paremmin. Tämä ei kuitenkaan maalien muodossa tuonut tulosta. VPS sai ensimmäisen maalinsa hieman vaihtopenkille epäselvältä näyttäneestä tilanteesta. Pelaaja vaikutti olevan tilanteessa paitsiossa ja toisaalta moni epäili myös sitä, oli pallo maalissa. Niin tai näin pallo vietiin keskelle ja takaa-ajo oli aloitettava 12 minuutin kohdalla.

VPS lisäsi johtoa 25 minuutin jälkeen jo 2-0, mutta varsin pian onnistuttiin tilanne kaventamaan taukolukemiin 2-1 Juuso Karan toimesta. Toiselle jaksolle lähdettäessä kaikki näytti vielä olevan mahdollista ja 48 minuutin kohdalla tilanne saatiinkin tasoitettua ja maali merkittiin jälleen Juusolle. Siitä alkoikin sitten synkkä hetki, 10 minuuttia tasoituksesta ja VPS oli tehnyt kolme maalia ja oranssipaitojen päät alkoivat painua alas. Loppulukemat siis 5-2 kotijoukkueelle. Hirmuinen määrä syöttöjä vastustajalle taikka tyhjään tilaan, johon vastustaja ennätti, koitui valitettavasti tällä kertaa kohtaloksi.

Keskiviikkona oli mahdollisuus uuteen koitokseen, kun aluesarjassa Linnanpuiston pienelle kentälle tuli vieraita kaukaa Keski-Pohjanmaalta TU yj:n punaisissa peliasuissa. Ottelu oli varsin hyvin kotijoukkueen hallinnassa ja muutamia yksittäisiä vastahyökkäyksiä lukuun ottamatta ei vastustaja pystynyt tilanteita luomaan. Vaan eipä onnistunut kotijoukkuekaan maaleja tekemään. Kerran pallo saatiin toki toisella jaksolla vastustajan maaliin, mutta avustavan nostama lippu oli merkkinä tuomarille paitsiovihellystä varten. Ottelu näytti päättyvän maalittomana, mutta eipä vaan. Alle 10 sekuntia peliaikaa jäljellä ja vastustajan vastahyökkäyksen poikanen, josta kaukaa laukaus ja pallo ylärimaa hipoen kotijoukkueen suureksi pettymykseksi maaliin. Voitto jäi siis vieläkin odottamaan tulevia otteluita.

Seuraavan kerran voittoa lähdetään hakemaan, kun viikonloppuna matkustetaan Ouluun PSL kevätkierroksen viimeisiin otteluihin. Vastaan asettuvat sunnuntaina TP-47 Torniosta ja OTP Oulusta. Odotettavissa on kaksi kovaa ottelua, mutta pisteitä on lähdettävä hakemaan, jotta paikka syksyn PSL otteluihin varmistuisi. Aluesarjassa on kevätkierroksilla myös vielä 2 ottelua jäljellä kun ensin käydään vierailulla Kauhavalla ja kevään viimeinen ottelu pelataan rakasta vihollista Lapuan Virkiää vastaan 21.6. klo 19.00 Linnanpuiston kentällä.