Nollakolmosille jäi Joensuusta pelkkä nolla

C14 PSL jatkui SJK-junioreiden osalta Joensuussa, jossa Mehtimäen tekonurmella kohdattiin idän joukkueet JIPPO-j:n ja KuPS yj:n. Tilanne näytti varsin heikolta jo perjantaina, sillä nimetyistä 16 pelaajasta 3 joutui luovuttamaan jo ennen kuin matkaan oli edes lähdetty sairastuttuaan ja vielä neljäskin vatsatautinen ilmeni juuri lähdön hetkillä, eikä taudilta säästynyt taustajoukotkaan vastuuvalmentajan sairastuttua samaiseen tautiin. Onneksi sentään mukaan saatiin vielä pari pelaajaa lauantai aamun pikahälytyksellä ja siten pelit saatiin pelattua aikataulun mukaan.

Itse otteluissa ensin kohdattiin Joensuun JIPPO. Ottelun alkupuolella Jipolla oli parikin hyvää tilannetta mennä johtoon, mutta lauantai iltana VPS:n yllättänyt kulmakuvio tiedettiin puolustaa ja se ei tuottanut tulosta ja parinkymmenen minuutin kohdalla läpiajossa jo maalivahdinkin ohittanut hyökkääjä onnistui sijoittamaan pallon tolpan väärälle puolelle. 22 minuutin kohdalla vierasjoukkueena pelanneet isännät onnistuivat, hieno veto etu yläkulmaan ja taululla 0-1 lukemat. Jippo onnistui tuhlailemaan paikkoja myöhemminkin, pusku parista metristä sivusuunnassa keskeltä maalia, mutta oikealta ohi. Jakson viimeisellä minuutilla oli mustilla vapaapotku n. 20 metristä, Jippo onnistui kuitenkin tilanteen puolustamaan ja saamaan vastahyökkäyksen, jonka tällä kertaa onnistuneesti päättivätkin ja samalla ensimmäisen jakson.

Toisella jaksolla mentiin jälleen pitkään ilman maaleja. Jipolta löytyi kuitenkin pohjalaisjuuret omaava supervaihto, 64 minuutilla päästyään kentälle tämä nuorimies onnistui katkaisemaan puolustuksen huonon syötön, kosketus eteenpäin ja veto maaliin. Samainen nuorimies otti ottelun viimeisellä minuutilla jälleen kaksi kosketusta palloon katkaistuaan maalipotkun ja tuloksena loppulukemat 0-4. Koko pelissä siis 6 minuuttia, 4 kosketusta palloon ja 2 maalia. Pelillisesti ei Jippo ollut paljoakaan edellä, mutta vaarallisiin maalipaikkoihin ei SJK-j kuitenkaan päässyt.

Lounastauon jälkeen vastaan asettui Kuopion keltapaitainen KuPS. Jo toisella peliminuutilla alkoi kuopiolaisten ilotulitus, kun pallo noukittiin ensimmäisen kerran SJK-j:n verkosta. Alle kymmenessä minuutissa 3-0 lukemat tauluun ja kyyti oli kylmää, kuten sateinen ja ”syksyinen” +6 asteinen sää. Tuossa vaiheessa kuitenkin koitti mustien paras hetki tässä ottelussa. Parikymmentä minuuttia tasaista pallottelua, jonka tuloksena kuitenkin vain yksi kulmapotku. Sitten kuitenkin sateen edelleen yltyessä tahtipuikon otti KuPS, kaksi maalia vielä jakson loppuun ja tilanne alkoi jo näyttää vaikealta.

Tauolla valmennuksesta tällä erää vastannut Jesse Koskela yritti vielä valaa uskoa poikiin, mutta tuloksetta. Vajaa minuutti jakson alkamisesta ja taasen palloa noukittiin verkon perukoilta. Tasaiseen tahtiin pallo vietiin keskipisteelle uutta aloitusta varten ja lopulta tulokseksi kirjattiin voitto kuopiolaisille lukemin 13-0. Ottelun jälkeen pojat eivät onneksi kauan ennättäneet tulosta murehtia, sillä uusi kylmä suihku odotti heti pukukopilla, kirjaimellisesti. Onneksi sentään koppi oli lämmin ja kuivien vaatteiden pukemisen jälkeen päästiin lämpöiseen bussiin.

Positiivisiin asioihin reissusta voidaan kuitenkin laskea se, että etenkin Jippoa vastaan varamiehisenäkin pystyttiin ajoittain pelaamaan omaa peliä. Uusille pelaajille tuli nyt minuutteja tässä kovassa sarjassa, jossa ei vielä meidän joukkueen leveys riitä paikkaamaan useita poisjääntejä. Sarjassa on jäljellä kolme ottelua, joissa on mahdollisuus kartuttaa pistetiliä ja osoittaa kuitenkin se, että sarjaan kuulutaan. Seuraavan viikon kuluessa kohdataan VPS-j kahteen kertaan vieraissa, kun ensin aluesarjassa tulevana torstaina ja sitten PSL koitos maanantaina 6.5.