VPS vakuuttavasti nurin

SJK-juniorit – VPS-juniorit 2-0 (1-0)

21 min 1-0 Matti Vähäpesola

53 min 2-0 Oskar Pihlaja

SJK-juniorit otti varsin vakuuttavalla pelillä voiton naapurikaupungin VPS-junioreista B-junioreiden Ykkösen Lohko C.ssä. OmaSP Stadionilla pelatussa kamppailussa vierasjoukkue saattoi pitää palloa enemmän kuin kotijoukkue, mutta kotijoukkue kontrolloi ottelua haluamallaan tavalla.

– Ensimmäisellä puoliajalla oltiin todella energisiä, eikä meillä ollut mitään probleemaa pelin kanssa. Kun mentiin kahden maalin johtoon, annettiin VPS:n ehkä hiukan enemmän ottaa peliä haltuunsa, mutta edelleenkin he pelasivat pallon kanssa meidän muotomme ulkopuolella, eli siellä, missä me heidän halusimmekin pelaavan, joukkueen vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju analysoi kamppailua.

Varsin hankalista henkisistä lähtökohdista kamppailuun lähtenyt kotijoukkue suoritui illasta oikein hyvin. Peliä ennen kävi selväksi, että kaksi runkopelaajaa on sivussa ottelusta. Iiro Hautala oli sivussa sairauden vuoksi ja Aapo Kuivila puolestaan nuorukaisen isän menehdyttyä äkillisesti. Asetelmat eivät siis taatusti olleet ne parhaat mahdolliset, sillä mitä suurimmalla todennäköisyydellä jokaisen joukkuetoverin ajatukset olivat Aapon ja hänen perheensä luona.

Kun asiaa peilataan tällaisilla lähtökohdilla, voisi sanoa joukkueen suoriutuneen mallikkaasti ottaen näin kolmannen peräkkäisen voittonsa. Voiton myötä SJK-juniorit myös kapusi sarjataulukossa pykälän verran kohti kärkeä ja on nyt sijalla kolme.

Malinteosta ottelussa vastasivat ensimmäisellä puoliajalla maalinedustalta pallon verkkoon tuikannut Matti Vähäpesola ja toisella puoliajalla kerrassaan upeasti pallon ylökulmaan tykittänyt Oskar Pihlaja, jolle osuma oli kuudessa Ykkösen matsissa jo viides.

– Meidän puolustuslinjamme toimi hyvin etenkin kun ottaa huomioon, että se oli uudessa kokoonpanossa. Vastustaja ei ottelussa saanut juuri ainuttakaan oikeaa tekopaikkaa. Aivan erityisesti se ilahduttaa, että topparielta tulee puhetta ja ohjaavat muita kentällä. Vanhana pelimiehenä sitä katselee ja kuuntelee todella ilolla, lisäsi Hietaharju.