Nollakutosten talvikaudesta

SJK-junioreiden 2006 ikäluokassa on tällä hetkellä 40 pelaajaa.

Talvikaudella on treeneissä vieraillut myös muutamia poikia IK:sta, Jalaksesta sekä SJK:n -07 ikäryhmästä. Pientä vaihtuvuutta oli joukkueessa talvikauden alkupuolella.

Treenejä on vedetty keskimäärin neljä kertaa viikossa, ja tutuksi ovat tulleet niin Halkosaaren koulu, Seinäjoki Areenan A ja B-osat, Elisa monitoimihalli sekä Wallsport Areena. Perjantai-treenejä on vedetty yhdessä -05 ikäryhmän kanssa. Harjoitusaktiivisuus on ryhmässä ihan ok tasolla. Treeneissä on viety eteenpäin niin fyysisiä kuin pallollisiakin taitoja. Selkeät pääteemat talvikaudella ovat olleet prässipeli ja sen kautta peliin tuleva selkeä aktiivisuuden lisääminen. Prässipelin lisäksi on pyritty painottamaan pojille ajatusmaailmaa: Milloin syötetään ja milloin kuljetetaan. Hyvin näissä asioissa ollaan päästy eteenpäin, mutta työtä on vielä paljon edessä, niin kuin tietysti pitääkin olla.

Talvikaudella pyrittiin menemään pelien suhteen hieman säästellen, ja hakemaan kehittymistä treenien kautta. Talvisarjaa jatkettiin edellisten talvien malliin, uutena joukkueena mukaan liittyi VIFK. Lisäksi NoPS vieraili SJK:n järjestämässä turnauksessa helmikuussa. Joulukuussa ja Huhtikuussa käytiin Vaasan Fennia-hallissa, tammikuussa Pietarsaaressa.

Kokkolan turnaus järjestetään äitienpäivänä, jonne ei tällä kertaa olla lähdössä, koska sarjapelitkin ovat jo alkaneet. Talvisarjassa pelattiin yhteensä 24 matsia, joista saldona 14 voittoa, 5 tasapeliä, 5 häviötä, maalieron ollessa 57-24. Näiden talvisarjaturnausten lisäksi Laihialla käytiin pelaamassa miniturnaus, sekä muutamia yksittäisiä treenimatseja ollaan otettu Virkiän -05/-06 ja SJK:n -05 ja -07 ikäryhmiä vastaan.

Talvikaudella pelattiin myös kahdella peliryhmällä ikäluokan piirin 1-divisioonan karsintaturnauksissa.

Normaalien treenipelien/turnausten lisäksi 15 pelaajaa kävi Jyväskylän Aluevalmennuskeskuksen pelaajakehitystapahtumassa 13-14.4.

Kesällä tullaan pelaamaan kolmella peliryhmällä piirin eri sarjoissa:

Vuotta vanhempien (P13) Ykköstä, oman ikäisten (P12) Ykköstä sekä Kakkosta. Lisäksi tullaan käymään muutamissa isommissa turnauksissa, Vierumäellä kesäkuussa ja Uumajassa heinäkuussa. Lisäksi syksylle tulee vielä Jyväskylän pelaajakehitystapahtuma.

Tuloksellista tavoitetta ei kesän peleille sinällään ole. Isona muutoksena tälle kesälle tulee peliajan selkeä lisääntyminen (2×20 min

-> 2×35 min), ja turnausmuotoisista peleistä siirtyminen yksittäisiin

sarjapeleihin. Jokaista peliä lähdetään totta kai voittamaan, mutta voitot pyritään hakemaan joukkueen ja yksilön kehittymisen kautta, ja toivon mukaan kentällä näkyy niitä asioita, mihin treeneissä on pyritty keskittymään.

Joukkueen sivuille kerääntyy dataa kesän peleistä ja sarjatilanteista:

https://www.sjk-juniorit.fi/joukkueet/d12_juniorit_2018__06_/ajankohtaista/ajankohtaista.html

https://www.sjk-juniorit.fi/joukkueet/d12_juniorit_2018__06_/ottelut/

Tervetuloa seuraamaan kentän laidalle nollakutosten matkaa eteenpäin!