SJK-j C14 Yj Eerikkilä lopputurnausraportti

SJK-j Yj osallistui viime viikonloppuna 10-12.8 järjestettyyn C14 Taso 1 lopputurnaukseen ja tässä pieni raportti siellä pelatuista peleistä.

Pe 10.8

SJK-j Yj – PK-KU 1-3 (1-0)

Turnauksen avausottelussa kohdattiin Pallokerho Keski-Uusimaa (PK-KU) ja peli alkoi kaikin puolin oikein mukavasti. Pelissä teemana olleet asiat toimivat ja sitä kautta pallonhallinta ja pelin kontrollointi oli mustapaitaisilla. Hienon syöttökombinaation jälkeen SJK-j YJ siirtyi 1-0 johtoon Emil Saarenpää laittaessa pallon verkon perukoille.

Toisella jaksolla vierasjoukkue nosti prässiä ylemmäs ja aivan niin hyvin peli ei enää ollut hallinnassa, vaikka ei mitään huippuvaarallista vastustaja pystynyt luomaankaan.

Viimeiset 15 min oli SJK:lle melko mollivoittoiset ja kolmen puolustuksessa tapahtuneen virheen seurauksena pallo oli kolme kertaa SJK:n verkossa.

Itse ei lisäosumia saatu parista läpiajosta huolimatta.

Ei siis mikään unelmastartti tuloksellisesti.

Pelillisesti joukkueen esitys oli kuitenkin ihan ok.

SJK-j Yj – HJK   0-2 (0-0)

HJK:ta vastaan ottelu alkoi tasaisesti, mutta aika nopeasti HJK otti pelin hallinnan itselleen.

Mitään vaarallista ei sekään pystynyt luomaan ja tauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Toinen jakso jatkui lievässä HJK:n komennossa ja kun toista jaksoa oli pelattu n. 10 min niin HJK siirtyi 0-1 johtoon ja tästä reilu 5 min myöhemmin taululle 0-2, joka jäikin lopputulokseksi. Taisteluilme oli SJK:lla ihan kohdillaan, mutta kyllä on pakko todeta, että parempi joukkue voitti tämän ottelun…..Ei se ero mitenkään mahdoton ole, mutta ero kuitenkin…..

La 11.8

SJK-j Yj – TPV Yj   2-0 (0-0)

Lauantain aamupeli, jossa teemana oli, että yritetään parantaa eilisestä tiettyjä joukkuepelaamisen juttuja mm. Yläalueen vielä tiukempi prässi ja sitä kautta paineistaminen siellä ja nopeat tilanteenvaihdot. Ja hyvinhän tuo toimi. TPV ei päässyt pelaamalla oikein mihinkään ja se joutui viljelemään paljon pitkiä avauksia (halusiko niin?), mutta nekin hoidettiin hienosti ja joukkueen tasapaino oli kunnossa. Toisella jaksolla jatkettiin samalla lailla ja saatiin tulostakin aikaiseksi kun 15 min oli pelattu, jolloin Kaapo Kotila maalasi SJK:lle kulman jälkitilanteesta. Ja pari minuuttia ennen loppua vielä 2-0 Kaapo Kangaskokko Vili-Verneri Tuiskun syötöstä. Kaiken kaikkiaan hyvä ja tasapainoinen esitys. Sydän oli kaikilla pelissä mukana ja se näkyi kentällä hyvänä joukkuepelaamisena.

SJK-j – KoiPS   2-1 (2-0)

Lauantain 2. Ottelu, joka alkoi tasaisesti. Mutta pelin edetessä pelin painopiste siirtyi KoiPSin kenttäpuoliskolle SJKn kontrolloidessa peliä ja piti pallonhallinnan itsellään.. Kun 16 min oli pelattua sai SJK rangaistuspotkun hyvän yläalueen prässin johdosta ja tämän ramkkarin Vili-Verneri Tuisku sijoitti varmasti maaliin. Hyvä peliote jatkui ja kun oli 21 min pelattu niin

2-0 syntyi Kaapo Kotilan toimesta. Tilannetta edelsi hyvä murtava syöttö puolustuslinjan välistä ja pelaaja pääsi läpiajoon. Tämän vielä maalivahti torjui, mutta jatkopallon Kaapo pisti varmasti maaliin.

Toinen jakso jatkui hyvissä merkeissä aina reiluun puoliväliin saakka. Sitten 2. Jakson loppupuoli oli KoiPSin, kun se nosti lisää pelaajia ylös ja alkoi toimittamaan palloja yläalueelle. Syntyi painetta ja jouduttiin liian hätäisiin purkupalloihin. Vajaa 5 min ennen loppua se tuottikin tulosta, kun kulmapotkusta syntyi 2-1 kavennus. Lisämaaleja ei enää kuitenkaan syntynyt ja näin ollen päivän toinen voitto SJK:lle. Hyvä päivä kokonaisuudessaan, hyvä peli- ja taisteluilme joukkueessa! Iso työmäärä!

Su 12.8

SJK-j – FC SCJ     0-1 (0-1)

Ei hyvä lähtö peliin. Vastustaja terävämpi pelin alussa ja jo 5 min kuluttua pallo oli SJKn maalissa ja lukemat 0-1. Jakson edetessä SJKn peli parani ja se siirtyikin kuskin paikalle, mutta ei saatu palloa maaliin saakka. Toinen jakso olikin hyvin selkeästi SJKn ja peliä pelattiin lähes kokonaisuudessaan vastustajan kenttäpuoliskolla. Muutama tuhannen taalan maalipaikka aivan tyhjää maaliakin kohden, mutta kun ei mene niin ei mene. Loppuun saakka kaikki peliin, mutta loppuvihellyksen kaikuessa lukemat vastustajalle 0-1. Ei riittänyt viimeisen 40 min hyvä pelaaminen pisteisiin saakka. Jäi hieman ristiriitainen fiilis, hyvä peli mutta tappio.

SJK-j YJ – FC Jazz 2-0 (0-0)

Turnauksen päätöspeli. SJK oli alusta alkaen selkeästi aktiivisempi joukkue ja kun 8 min oli pelattu niin oltiin hukattu jo 1 rankkari ja 3 läpiajoa……tilanteita syntyi tasaiseen tahtiin, mutta kuitenkin puoliaikatulos oli 0-0. Toisella jaksolla saatiin palloja sitten verkkoonkin saakka, kun Luukas Ventelä teki Elari Hautamäen syötöstä 1-0 ja sama mies asialla muutama minuutti myöhemmin Atte Kiviluoman syötöstä. Lisämaaleja ei enää syntynyt muutamasta maukkaasta tilanteesta huolimatta ja lopputulos siis 2-0 ja turnaus ohitse pelien osalta.

Mitä sitten opittiin ja mitä on kehitettävää? Vastaus kuuluu luonnollisesti: Aika Paljon!

Mutta se oli mukava huomata että viidessä ottelussa kuudesta pystyttiin omaa pelitapaa toteuttamaan (korkea ja aktiivinen prässi, pelin kontrollointi ja pallonhallinta) varsin isoja jaksoja pelistä, joskus ihan koko pelinkin ajan. Tiivis puolustuspelaaminen kuuluu myös olennaisena osana jalkapallo-otteluita ja se puoli on mennyt eteenpäin joukkueen pelissä.

Turnauspelaaminen vaatii aina hieman onneakin ja sanonta ”win the right games” on olennainen osa turnauksissa sijoituksia ajatellen. Pelaajakehityksen näkökulmasta katsanto on hieman laajempi ja kun tuloksien taakse uskaltaa rohkeasti katsoa niin silloin niitä kehityskohteita eniten näkee. Ja myös niitä asioita, jotka toimivat. Se on aivan yhtä tärkeää.

Sijoitus pieni pettymys 11. Aineksia oli hieman parempaankin, mutta ei tällä kertaa.

Pelillisellä tasolla oltiin kyllä jonkin verran parempia, vaikka tilannetta katsoo minkäväristen lasien läpi tahansa. Futis on kuitenkin maalintekopeli ja tulokset jää tilastoihin. Se on vain fakta.

Yhtenä asiana täytyy erikseen mainita poikien upea taisteluilme! Sydän oli peleissä mukana jokaisella kaverilla ja kentälle jätettiin se, mitä kulloinkin jätettävissä oli! Ilman tätä toimintamallia pelaamisen taso ei pysy korkealla.

Turnauksen Finaaliottelu oli varsin hyvätasoinen. Lopputulos KäPa – HJK 1-0.

Pronssiottelussa Inter voitti Ajaxin samoin lukemin 1-0.

Mitäs sitten muuta? Sanotaan lyhyesti, että työnteko jatkuu! Ja katseet eteenpäin!