Nollavitosten rapsaa lopputurnauksesta

SJK 05-YJ SPL Lopputurnaus 3-8.8.2018

SJK 05-YJ lähti lopputurnaukseen haastavista lähtökohdista, sillä loukkaantumiset, sairastelut ja muut poissaolot aiheuttivat sen, että matkaan lähdettiin vain kahdella maalivahdilla ja 14 kenttäpelaajalla. Tämän lisäksi yksi kenttäpelaajista ei lopulta pystynyt pelaamaan minuuttiakaan turnauksessa. Tiedossa oli siis usealle pelaajalle isoja minuutteja.

Perjantaina ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Ilves Tampereelta. Ilves kohdattiin jo talvella harjoitusottelussa, jossa kyyti oli kylmää ja tuloksena tappio lukemin 10-1. Kyyti oli kylmää myös lopputurnauksessa, jossa Ilves latoi taululle jälleen samat lukemat ja turnaukselle saatiin erittäin murheellinen alku. Päivän toisessa pelissä vastaan tuli HJK, joten odotettavissa oli jälleen erittäin kova vastus. Pojat olivat onneksi nopeasti unohtaneet edellisen ottelun murskatappion ja kentälle asteli täysin erilainen SJK, kuin aikaisemmassa ottelussa. HJK hallitsi peliä ja heillä oli useita maalipaikkoja, mutta SJK taisteli hienolla asenteella loppuun asti ja lopputulos oli 1-1.

Lauantai aloitettiin kevyellä aamulenkillä ja aamupalalla, jonka jälkeen oli vastassa alkulohkon viimeisessä pelissä KuPS. KuPS oli kohdattu jo aikaisemmin kauden aikana ja molemmista peleistä tuli tappio. KuPS meni ottelun alussa johtoon, mutta tämän jälkeen ottelu olikin SJK:n näytöstä ja lopputulos oli lopulta 6-3 voitto SJK:lle. Alkulohkon lopullisessa sarjataulukossa SJK päätyi tasapisteisiin yhdessä HJK:n kanssa, mutta HJK meni kahdeksan parhaan joukkoon paremman maalieron turvin. Iltapäivällä oli luvassa ensimmäinen sijoitusottelu todella isolla Comets Parkin tekonurmella, jossa vastaan tuli FC Honka. Ottelu FC Honkaa vastaan oli todella tiukka, mutta lopulta ottelusta raavittiin helpottava 2-1 voitto. mikä tarkoitti sitä, että sunnuntaina pelataan sijoista 9-12.

Sunnuntain ensimmäisessä sijoitusottelussa tuli vastaan OLS. OLS kohdattiin aikaisemmin kauden aikana Puolen Suomen Liigassa, jolloin lopputulos oli 2-2. Ennen ottelua huomasi jo väsymystä pojissa rankan viikonlopun takia ja myös ottelu näytti siltä, että oltiin hieman väsyneitä. Voitto OLS:lle ottelusta lopulta 5-1. Tämä tiesi sitä, että SJK pelaa turnauksen viimeisessä ottelussa sijoista 11-12 ja vastassa jälleen jo alkulohkossa kerran kohdattu KuPS. Ennen ottelua pojille sanottiin, että nyt saa antaa itsestä kaiken mitä pystyy ja taistella väsyneenä viimeisestä ottelusta voitto. Ottelusta tulikin SJK:n näytöstä ja voitto kirjattiin SJK:lle lukemin 5-0. SJK:n loppusijoitus turnauksessa oli siis 11.

SJK pelasi turnauksessa kuusi ottelua, joista tuli kolme voittoa, kaksi tappiota ja yksi tasapeli. Ennakkoasetelmiin lähden turnauksen antiin täytyy olla kyllä tyytyväinen. Tämä oli yhteisjoukkueelle ensimmäinen yhteinen tapahtuma sitten kesäkuun puolenvälin, jolloin viimeksi pelasimme Puolen Suomen Liigaa. Siihen nähden turnaus meni ihan mallikkaasti. Peleissä näkyi myös niitä asioita, joita olemme harjoitelleet kesän aikana. Lopputurnauksessa myös näimme sen, että missä mennään verrattuna Suomen parhaisiin joukkueisiin.

Erityiskiitos turnauksesta kaikille pojille, jotka jaksoivat hienosti pelata kuusi raskasta ottelua viikonlopun aikana. Osalle pojista täydet minuutit jokaisessa ottelussa.

Tulevana viikonloppuna aloitamme taas Puolen Suomen Liigan Vaasassa, jossa vastaan asettuu JJK ja JJK-Red. Tervemenoa Vaasaan katsomaan 05:n syysvirettä!