Nollaseiskoille kokemusta Kuopiosta

SJK-junioreiden nollaseiskat kävivät Kuopiossa Väre Areenalla ottamassa mittaa väkevästä Kuopion Palloseuran ryhmästä. Isännät olivat juuri niin vahvoja kuin osattiin odottaa. Peli tarjosi kuitenkin yhden sellaisen pelin, joita tarvitaan runsaasti lisää, mikäli kehitystä halutaan.

SJK aloitti pelin matalalla blokilla pyrkien nopeisiin vastaiskuihin pallon riistojen jälkeen. Heti alussa puolustaminen kuitenkin hieman unohtui ja KuPS pääsi rokottamaan perille leijanneesta keskityksestä ja siitä seuranneesta irtopallosta viimeistellen numeroiksi 1-0.

SJK jatkoi kuitenkin samalla tyylillä ja onnistui yhden nopean vastaiskun viemään lähelle vastustajan maalialuetta, mistä vieraat saivatkin hyvästä paikasta vaparin. Daniel Huttunen onnistui ylittämään muurin vaparillaan ja SJK tasoitti pelin.

Koko ensimmäinen jakso seurasi samaa kaavaa: KuPS hallitsi palloa, SJK pyrki ryhmittäytymään pallon alle. Välillä SJK:n hyökkäävien pelaajien maltti petti ja pelaajat prässäsivät liian innokkaasti, jolloin KuPS pääsi pelaamaan tyhjiin tiloihin ja sai luotua vaarallisia maalipaikkoja.

Vastaavasti SJK:kin pystyi luomaan muutaman tilanteen puolikkaan nopeilla vastaiskuillaan, mutta usein ne päättyivät hyökkääjän väärään ratkaisuun. Lopulta KuPS onnistui murtamaan SJK:n puolustuksen hienoilla syötöillä ja onnistuneella viimeistelyllä se siirtyi ansaittuun 2-1 -johtoon.

Toisella jaksolla SJK:n pelistä alkoi ehkä hieman usko loppua, vaikka ensimmäisen jakson pelin pienellä parantamisella olisi joukkueella ollut täydet mahdollisuudet kamppailla ottelun voitosta. Toki puolustukselta tuli pari henkilökohtaista virhettä pahaan paikkaan, mitkä suoraan johtivat KuPS:in maaleihin ja selkärangan katkeamiseen. Toinen jakso olikin sitten tuloksellisesti KuPS:in selkeää hallintaa ja se onnistui kaunistelemaan loppulukemat 6-1:een.