Nousu sittenkin mahdollinen

SJK-junioreiden nousu Vitosesta Neloseen on kuin onkin mahdollinen. Alkuperäisen sarjasuunnitelman mukaan vain yksi joukkue olisi noussut, mutta muutaman kauden aikana tapahtuneen liikkuvan osan myötä tilanne on elänyt.

Koska Malax IF luopui kesken kauden paikastaan Nelosessa ja Kolmosesta Pedersöre FF putoaa Keski-Pohjanmaan Neloseen menevät nousukuviot uusiksi.

Vitosesta nousee lähes 100% varmuudella ABC/Strömsö, jolla on nyt pisteitä kasassa 49 kappaletta 20 ottelusta. Sen jälkeen onkin sitten kiharaista. Osalla joukkueista on pelattuna jo 21 ottelua, osalla 20.

Sarjan kakkoseksi on noussut 21 ottelua pelannut IF Hoppet, jolla on 45 pistettä. SJK-junioreilla pelattuja otteluita on 20 ja pisteitä 44. Neljäntenä olevalla Suvilahden Sisulla pelattuja matseja on 21 ja pisteitä 42, eli he ovat käytännössä karkeloista ulkona.

Sen sijaan pakkaa voi sekoitta ihan huolella vielä Ilmajoen Kisailijat. Se on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä. Palloliiton Vaasan Piirin virallisen taulukon mukaan joukkueella on pelattuna 19 ottelua, joista pisteitä on kasassa 40. Hevosmiesten tietotoimiston mukaan Tervalaakson Teräs olisi kuitenkin luovuttanut matsinsa IK:ta vastaan. Näin IK:lla todellisuudessa olisikin 43 pisnnaa ja kaksi matsia pelaamatta. Kaiken kukkuraksi IK kohtaa näissä kahdessa ottelussa juuri SJK-juniorit ja ABC/Strömsön.

SJK-juniorit pelaa ensi viikolla tiistaina kotiottelussa Sisu-Pallo/2 vastaan. Vieraiden on käytännössä pakko voittaa, jos he haluavat uusia sarjavakanssinsa, sillä heillä on pelattuna jo 21 ottelua ja joiukkue on viivan alapuolella. Toisaalta olisi mielenkiintoista tietää, mitä ne säännöt sanovat luovuttamisesta. Eli jos TeTe:n luovutusta ei piirissä sulateta, säilyy SiPa/2 ja TeTe tekee seuraa Karhulle.

Aika lailla kiharainen loppu saatiin sarjalle, sillä vielä keskiviikkona SJK-juniorit pelaa kauden viimeisessä ottelussaan Ilmajoen Kisailijoita vastaan kotona. Kaikki ymmärtävät, että kahdella voitolla SJK-juniorit varmistaa paitsi kakkossijan sarjassa, myös nousun.

Panosta siis riittää loppuun saakka.