NuPa kuin nyrkkeilysäkki

NuPa kuin nyrkkeilysäkki TP-Seinäjoki – NuPa 5-0 (3-0)02 min 1-0 Miika Asunmaa08 min 2-0 Vesa Kivimäki19 min 3-0 Ville Pakkala51 min 4-0 Ville Pakkala83 min 5-0 Samir BouroussiTP-Seinäjoen ja Nurmon Pallon historiallinen ensimmäinen kohtaaminen virallisissa kamppailuissa latistui hyvin nopeasti. Vierailija NuPa oli kuin nyrkkeilysäkki iskuja jaelleen kotijoukkueen käsittelyssä. Peli oli käytännössä taputeltu jo ensimmäisten kymmenen minuutin jälkeen, jolloin kotijoukkue oli iskenyt kahdesti ja osoittanut, ettei NuPan hidas ja kankea joukkue pysy millään tavalla kyydissä pallon ja kotijoukkueen pelaajien liikuttua selvästi rivakammin.Kolmosessa alkukauden pelannut NuPa ei kuitenkaan taida olla mikään todellinen mittari syyskierroksellakaan, sillä joukkueen liike oli Prunttimäen erinomaisella viheriöllä niin verkkaista, ettei kotijoukkueen vikkelillä nuorilla pelimiehillä ollut mitään ongelmia. NuPan alakerta puhkottiin mennen tullen ja viimeisteltyjen maalien lisäksi kotijoukkue haaskasi toistakymmentä tilannetta joko huolimattomilla laukauksilla, paitsioon kiirehtimisellä tai sillä, että haettiin liiankin hienoja osumia.Ottelu alkoi todellakin parhaalla mahdollisella tavalla Jyri Reinilän vapautettua Seinäjoen Jalkapallokerhosta tulleen Miika Asunmaan karkuteille jo ennen kuin peliä oli pelattu kahtakaan minuuttia. ”Milli” jatkoi siitä, mihin Kerhoon palannut Jukka Yli-Renko edellisessä ottelussa päätti, eli avasi heti maalihanat. Lisää seurasi jo ottelun kahdeksannella minuutilla Jaakko Lammen annettua hyvän kulmurin luukulle. Ensimmäisen vedon NuPan ottelun paras pelaaja, maalivahti Tommi Backman vielä pelasti, mutta irtopallon pisti verkkoon kauden ensimmäisen maalinsa viimeistellyt Vesa Kivimäki.Isäntien murskaava tahti jatkui edelleen ja seuraavan kerran Backman sai kaivaa pelivälinettä verkosta 19. minuutilla Saku Koskisen taisteltua pallon keskialueella itselleen ja syötettyään Ville Pakkalan pahan tekoon. Pakkala viimeisteli tarkalla laukauksella takatolpan juureen ja kotijoukkue johti jo 3-0. Tuon maalin jälkeen peli lässähti pahemman kerran ja toisella puoliajalla vain pelailtiin ilman sen suurempaa tunnetta tai intohimoa.Toisen puoliajan alussa Pakkala pääsi tekemään Samir Bouroussin esityöstä ottelun toisen ja kauden 13. maalinsa ja seitsemän minuuttia ennen loppua Bouroussi sinetöi loppunumeroiksi 5-0 Juho Pajulan annettua mainion syötön maaliin.Vaikka kotijoukkue säästeli edelleen Jarkko Mäki-Maunusta ja pelasi ilman useita laadukkaita pelaajia, oli tasoero huima. NuPan ainoa todellinen maalintekotilanne tuli vain muutama minuutti ennen loppua Sakari Rahtun lauottua komeasti. Pallo kimposi kuitenkin ylähirrestä takaisin peliin ja näin Petri Välimäki sai tililleen nollapelin.Vaikka valmentaja Esa Haanpää olikin pois ottelusta suorittaessaan A-valmentajakurssia Eerikkilän Urheiluopistolla, ei häntä tuuranneella Janne Kotamäellä ollut suuriakaan murheita pelin kanssa.Joukkueelle oli ehdottomasti tärkeää saada syyskierrokselle hyvä lähtö ja nyt siinä todellakin onnistuttiin jopa yli odotusten. On muistettava, että NuPa on nähdystä huolimatta pelannut huomattavasti kovempia vastustajia vastaan koko alkukauden ja tulivoimaa joukkueesta kyllä löytyy, kun sille päälle sattuu.Kotijoukkueen esitys oli sen verran vahva, että jokaista pelaajaa voi huoletta kehua. Silti toisen Kerhon pelaajan, Jukka Aholan esitys Vesa Kivimäen rinnalla puolustuksen keskustassa oli loistava. Nyt ”Juke” pelasi niin kuin on odotettu. Toki sarjataso oli toinen, kuin Kerholla, mutta siitä huolimatta juuri näin on nuorten pelaajien esiinnyttäväkin tullessaan alempaan sarjaan pelaamaan.Jyri Reinilä ja Saku Koskinenolivat keskikentän keskellä selkeästi vahvempia kuin mitä vierailijoilla oli esittää. Miika Asunmaa, Ville Pakkala ja Timo Rauhala aiheuttivat liikkeellään todella paljon murhetta vastustajan alakerralle. Erotuomari Olli-Jussi Sariola joutui vilauttamaan keltaista korttia vieraiden Mika Niemiselle ja Mika Hynyselle, mutta kokonaisuutena ottelu oli varsin siisti.Kokonaisuutena vahva esitys TP-Seinäjoelta, joka antoi uskoa siihen, että ryhmä tulee menestymään kelvollisesti myös huomattavasti kevätkierrosta kovemmissa syyskierroksen otteluissa.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Ilpo Tuulari (62. Juho Pajula), Jukka Ahola, Vesa Kivimäki, Jaakko Lampi, Timo Rauhala (59. Juho Mäki-Maunus), Saku Koskinen, Jyri Reinilä, Samir Bouroussi, Ville Pakkala (78. Ville Suutala), Miika Asunmaa