Oranssi 94 jatkoi kotivoittojaan

Oranssi 94 jatkoi kotivoittojaanTP-Seinäjoen C-15 pojilla eli ysinelosilla on ollut voitokkaan hyvä viikko. Aluesarjassa pelaava Oranssi otti mallia saman ikäluokan ykkösdivisioonassa pelaavasta Mustasta ja kohensi niin ikään oleellisesti asemiaan sarjassa. Kun viikko alkoi Mustan voitolla Mustasaaressa maanantaina, se sai perjantaina maukasta jatkoa, kun Oranssi kukisti Vaasan Palloseuran juniorit Prunttimäen kovassa tuulessa numeroin 4-1 (1-1).
Oranssi joukkue lähti Vepsua vastaan revanssimielellä, sillä Kai Pahlman Cupin karsintojen ainoa tappio tuli piirin sisäisen karsinnan ottelussa juuri raitapaidoille. Peli arktisissä oloissa Botniahallin viereisellä tekonurmella päättyi silloin isäntien voittoon 1-0. Jotain samanlaista oli nytkin ottelun alkuhetkillä ilmassa, kun keli oli tuivertavan tuulen takia aavistuksen raikas ja kotijoukkue aloitti vielä puskemalla eka jakson vastatuuleen. Ja aivan niin kuin talven ottelussa, vastustaja pääsi kesken oranssipaitojen painostuksen iskemään ottelun alkupuolella.
Maali tuli seitsemännellä minuutilla vapaapotkusta läheltä rankkarialueen rajaa, maalivahdista päin katsottuna oikealta. Veto oli hyvä, eikä muurista ja maalivahti Miko Saarelan hyvästä torjuntayrityksestä ollut sittenkään apua. Ylänurkkaan suuntautunut laukaus saattoi saada tuulesta erikoisapua. TP:n pojat säilyttivät kuitenkin edellistä kohtaamista paremmin malttinsa. Toki pallo oli tuulisessa säässä aivan liikaa ilmassa ja kaukolaukauksia viljeltiin turhan ahkerasti. Tuuli vei vedoista parhaan terän pois. Maalintekoon oli mahdollisuuksia useamman kerran. Erityisesti Aleksi Ahde oli kärkkäästi hakemassa ratkaisua. Tasoitusta piti odotella 26. minuutille asti. Raitt Peltoja veti laidasta kovan vedon maalille, johon ensimmäisenä pääsi kiinni Pekka Jaskari. Pekan yritykset vaasalaispuolustus vielä hoiti, mutta kun pallo ajautui Juha Laitilalle, pääsi tämä tälläämään sydämen kyllyydestä pallon verkon perille.
Toisen jakson myötätuulen odotettiin tarjoavan ratkaisevan avun tasoituksena avausjakson vastatuuleen puurtamiselle. Aivan aluksi näytti, etteivät pojat hyödynnä tarjottua apua. Peli meni ehkäpä liikaa oman ratkaisun hakemiseksi, tai sitten kiire oli vain liiallista. Onneksi peli kuitenkin rauhoittui ja pallo alkoi paremmin pysyä maassa ja syöttöpeliin tuli kaivattua terävyyttä. Ilmeet kääntyivät kulmien kurtistelusta lopullisesti päättäväisen hymyn puolelle, kun toista jaksoa oli tahkottu 14 minuuttia. Aapo Metsä-Ketelä ampui kauniisti tolpan kautta pallon VPS:n maaliin. Tilannetta edelsi jo yksi tolppakuti. Muutenkin maalin teräsrakenteet olivat lujilla, sillä mm. Teemu Nimell tykitti nätisti ylärimaan.
Maalin jälkeen peli jatkui totaalisesti TP:n hallinnassa ja vieraiden peli meni epätoivoiseksi ja turhautuneeksi pitkän pallon roiskimiseksi. Rannikkokaupungin joukkueen peli perustui jo avausjaksolla pitkiin palloihin, kun myötätuuli avitti mm. maalivahdin avauksia, mutta tappioasemaan jouduttuaan vaasalaispojat alkoivat räiskiä palloa kuin silmät ummessa. Lopullisesti ottelun taisi ratkaista Panu Leppä, jonka voimakas ja tarkka kaukolaukaus upposi 27. minuutilla vieraiden maalivahdin hölmistykseksi suoraan sisään. Illan suvereenein hetki koettiin neljä minuuttia myöhemmin, kun voimakas ja suoraviivainen Pekka Jaskari rynni kuin turboahdettu panssarivaunu läpi vastustajan puolustuksen ja laittoi maalivahdinkin juoksemaan kehää paikallaan. Mitäs siitä voi muuta seurata kuin pallon kanssa juoksu tyhjän maalin suulle ja pallo viivan yli! Pekka on viime aikoina saanut maalijyvän kohdalleen. Epäonni tuntui vaivaavan Kitinojan miestä todella pitkään, mutta nyt ne ajat taitavat olla kuin unta ja varjoa vaan.
Oranssin maalissa Miko Saarela pääsi harvinaisen vähillä töillä. Suurin murhe oli lämpimänä pysyminen. Puolustuslinja Teemu Nimell, Antti Viita, Roope Takala ja Raitt Peltoja hoiti hommansa tyylikkäästi. Laitalinkit Aleksi Ahde ja Matti Rajala ansaitsevat erityiskiitoksen kovasta työmoraalista. Keskikentän maestrot Panu Leppä ja Aapo Metsä-Ketelä tekivät maalin mieheen ja pyörittivät peliä mallikkaasti. Panulla oli varmasti yksi kauden parhaista peleistä. Aapo ehkä vielä varoi toipilasta kättään, mutta oli kuitenkin pienen tauon jälkeen tärkeä lenkki joukkueen palapelissä. Kärjessä Pekka Jaskari loisti maalinsa lisäksi erityisesti voimakkaan pääpelinsä ansiosta. Siitä valmennusjohto Reijo Leppä & Aatos Takala antoi pelin jälkeen pukukopissa omat kannustavat kiitoksensa. Kärkimiehistä toinen, Juha Laitila, teki taas maalin jatkaen hyvää putkeaan. Pekka ja Juha olivat vaasalaispojille aivan liian liukas pari pideltäviksi. Toisella jaksolla Pekka pääsi huilaamaan, kun kentälle tuli Aleksi Aho, joka muutaman kerran väläytteli osaamistaan niin tehokkaasti, että maalintekopaikkojen avautuminen oli aivan hilkulla. Toivottavasti seuraavalla kerralla onni on paremmin myötä!Sammy Saarinen pääsi myös toisella jaksolla tositoimiin korvatessaan Matti Rajalan laitalinkkinä. Voimakas Sammy pääsi mukavasti peliin sisään ja ohitti monta kertaa vastustajansa avaten joukkuetovereille hyviä paikkoja. Kolmantena poikana penkillä vuoroaan odottanut Miika Eronen jäi tällä kertaa valitettavasti ilman peliaikaa, kun verryttelyssä kipua viestittänyttä jalkaa ei kannattanut kylmässä säässä lähteä riskillä testaamaan.
TP-Oranssi otti kauden kolmannen kotivoittonsa. Kaatunut kolmikko on sarjan valiojoukkoa: FF Jaro Pietarsaaresta, Vaasan IFK ja nyt Vaasan Palloseuran juniorit. Sen sijaan vieraskentillä on ollut takkuista, kun turpiin on tullut niin FC Kiistolta Vaasassa kuin GBK:lta Kokkolassa. Sarjaa on pelattu perin tasaisissa merkeissä, eikä mitään ole vielä ratkaistu. Ei kärkisijoja, eikä kahta ykkösdivariin putoajaa. Kärjessä on kuusi ottelua pelannut VIFK 10 pisteellä. Ottelun vähemmän pelanneet Jaro, TP-Seinäjoki ja GBK ovat seuraavina yhdeksällä pisteellään. Kiistolla on viidestä ottelusta seitsemän pistettä, kun putoamispeikosta pahaa painajaista tällä hetkellä näkevät VPS-j ja Jaron ysivitoset viidestä ottelusta keräämillään kuudella pisteellä. Vähiten otteluja ja pisteitä on tilillään närpiöläisellä FF Kraftilta, kun neljästä ottelusta on irronnut vain kolme pinnaa. TP-Seinäjoen seuraava ottelu on 16. kesäkuuta, kun edessä on reissu Pietarsaareen Jaron ysivitosia kaatamaan.