Musta 94 löi KOMU:n

Musta 94 löi KOMU:nTP-Seinäjoen ysinelosten (C-15) Mustien joukkue käväisi maanantaina Mustasaaressa vieraisilla ja palasi kotiin riemumielin, kun tärkeässä ottelussa tuli voitto FC KOMU:sta numeroin 4-3 (2-1).
Joukkue joutui lähtemään otteluun ilman varamiehiä loukkaantumisien ja rippikoulujen vuoksi. Siitä huolimatta pelaajat jaksoivat puurtaa kiitettävästi koko pelin ja pelasivat pirteämmin kuin kotijoukkue.
Maalirikkaan ottelun ensimmäisen maalin teki kotijoukkue. Mustat saivat kulmapotkun heti ottelun alussa, jonka kotijoukkue purki suoraan kärkkäälle hyökkääjälleen, joka onnistui tuikkaamaan pallon ohi ulostulleen maalivahdin Jarkko Oravan.
Mustat eivät tätä kauaa harmitelleet, kun mv Jarkko avasi pitkän avauksen suoraan Pekka Jaskarille, joka iski tasoitusmaalin verkon perukoille. Maalin jälkeen Mustat jatkoivat painostusta ja puoliajan loppupuolella Pekka laukoi harmikseen tolppaan, mutta sai kuitenkin paluupallon haltuunsa ja siirsi sen Saku Pikkaraiselle, joka laukoi pallon hallitusti ohi vastustajan maalivahdin.
Toinen jakso alkoi terävästi, sillä peliä oli pelattu vain 14 sekuntia, kun Pekka Jaskari onnistui toistamiseen Aleksi Ahon mainiosta läpisyötöstä. Erän puolessa välissä puolustuksen purku epäonnistui ja vastustaja pääsi kaventamaan tilanteeksi 2–3. Tukalaa tilanne helpotti huomattavasti, kun Aleksi Aho kuittasi nopeasti toisessa päässä: upea maali n. 30 m:stä suoraan yläriman alle. Vastustajan vastakuittaus tuli kuitenkin pian tämän jälkeen ja lukemat olivat kaventuneet muotoon 3–4.
Mustat jaksoivat taistella loppuun saakka ja saivat kotijoukkuetta paremmin luotua tilanteita maalisaldoa lisätäkseen. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja niin TP:n Musta sai lähteä kotimatkalle taskussaan sarjasijoituksen kannalta tärkeä voitto. Joukkue on piirin ykkösdivisioonassa nyt kolmantena seitsemällä pisteellä, kun takana on neljä ottelua. Jäljellä on vielä kotiottelu vaasalaista FC Sportia vastaan 11. kesäkuuta ja vierasottelu Ilmajoen kisailijoita vastaan. Sarjaa johtaa Lapuan Virkiä, joka on koonnut neljästä ottelusta täydet pisteet.
Koko Mustien joukkue taisteli Mustasaaressa hyvin läpi ottelun. Aleksi Aho ja Sammy Saarinen pitivät herruuden keskikentällä suvereenisesti, laitalinkkeinä viipelsivät kiitettävästi Joni Petäjävirta ja Samuli Koivusaari. Toppariparina kunnostautuivat Miika Eronen ja Otto Nyyssölä, sekä laitapakkeina tonttinsa totutun varmasti hoitanut Jussi Kituniemi ja useita hienoja liukutaklauksia tehnyt Kustaa Kangas. Hyökkäyksessä laajalla rintamalla uurastivat Pekka Jaskari ja Saku Pikkarainen. Maalivahti Jarkko Orava ei voinut vastustajan maaleille mitään, mutta torjui tukun vaarallisia tilanteita ja avasi peliä loistavasti.