Oranssi 94 kevään ykkönen

Oranssi 94 kevään ykkönenTP-Seinäjoen ysinelosten Oranssi –joukkue voitti C-15 poikien aluesarjan kevätkierroksen hyvän loppukirinsä ansiosta. Kahdessa viimeisessä ottelussa kaadettiin lopulta aluesarjasta piirin ykkösdivariin tippuneet joukkueet.
Juhannusviikon alkajaisiksi tiistaina 16. kesäkuuta Oranssi kävi vieraissa voittamassa pietarsaarelaisen FF Jaron ysivitosten joukkueen lukemin 3-4. TP:n maaleista vastasivat tässä ottelussa Pekka Jaskari kahdesti sekä kertaalleen Aapo Metsä-Ketelä ja Juha Laitila. Ottelu oli todellinen taistelutahdon työnäyte, sillä TP oli matkassa kovin suppealla ryhmällä. Poissa olivat mm. B-junioreiden SM-karsintasarjan saman aikaisen pelin takia Veli-Pekka Pajula, Antti Viita ja Aleksi Ahde. Valmennuskaksikko Reijo Leppä & Aatos Takala onnistui kuitenkin loihtimaan joukkueen päättäväiseen vireeseen, eikä poissaolleita jouduttu liikoja kaipailemaan. Hieno peli pojilta! Jarolla oli ottelun viime sekunneilla vielä oiva tasoitusmahdollisuus, mutta ennenaikaisena joululahjana saatu rankkari livahti maalin ohi.
Torstai-illalla 25. kesäkuuta koettiin Prunttimäen viheriöllä historiallisia hetkiä, sillä ysineloset saivat ensi kertaa (!) vieraakseen FF Kraftin Närpiöstä. Tähän asti piirin sarjaohjelmia laativat ovat aina, vuodesta toiseen, antaneet näissä kohtaamisissa Kraftille kotiedun. Tämä seikka lienee nostattanut pojissa lisäadrenaliinia, vaikka toki pojat ovat viime peleissä Kraftin nuijineet myös heidän kentällään (ja tuomareillaan…). Nyt Prunttimäen hiostavassa helteessä oranssipaitainen joukkue tarjoili vieraille oivan oppitunnin jalkapallon pelaamisesta. Kotijoukkueen voitto tuli vakuuttavasti numeroin 4-0 (2-0).
Kraft –ottelussa maalinteon aloitti kukapas muukaan kuin Pekka Jaskari, joka maalijyvän löydettyään tuntuu jyräävän joka ottelussa maalin taikka kaksi. Hieno murtautuminen läpi tomaattipitäjän poikien puolustuksen ja hallittu veto vasurilla rankkarialueen viivan tuntumasta painui vastustamattomasti ohi vastaan tulleen maalivahdin Karl-Filip Erikssonin, kun Prunttimäen vielä hankkimatta oleva tulostaulu osoitti pelatuksi 20 minuuttia. Todettakoon tässä, että Eriksson palkittiin juhannuksen alla pelatussa piirijoukkueitten cupissa koko turnauksen parhaaksi maalivahdiksi ja sai vastikään kutsun myös maajoukkueleirille. Pekan edessä "Fille" oli voimaton.
Johtolukemat 2-0 laukoi jykevällä vedolla Aapo Metsä-Ketelä, kun peliä oli pelattu 28 minuuttia. Maaliverkko oli niin lujilla, että verkko joutunee uusimislistalle heti, kun kaupungin budjetista löytyy Prunttimäen kehittämiseen varoja. Siis jo vuoden 2030 jälkeen.
Toisella jaksolla TP:n hallinta vain tiivistyi entisestään. Epätoivo paistoi närpiöläisten kasvoista ja kuulsi hampaiden välistä päästetyistä sadatteluista. Tappio tiesi vastustajalle pikaista paluuta piirin ykkösdivariin. Vierailu aluesarjassa jäi tällä erää kevätkauden mittaiseksi. Kolmannen naulan tomaattilaatikon kanteen paukutti toisen jakson 16. minuutilla Pekka Jaskari, joka edellisen ottelun tapaan siis ahnehti toisen maalin samalle illalle. Pekalla oli matsissa myös muutama hyvä mahdollisuus lisämaaleihinkin, mutta onni ei ollut myötä ja toki vastustajan maalivahdillakin oli osansa siihen, ettei Pekka maalannut esim. neljästi. Loppulukemat 4-0 iski hienosti maalin edestä Aleksi Aho, joka sai tilanteeseen mahtavan hienon keskityksen Sammy Saariselta, joka loppuhetkillä muutoinkin suorastaan leikitteli vastustajan puolustuksen kanssa.
TP:n maalissa Miko Saarela oli huippuvireessä. Toki töitä oli oleellisesti vähemmän kuin virkaveljellä toisessa päässä kenttää, mutta pari todellista huippupelastusta Mikokin esitti. Aivan viime hetkillä hän pelasti puhtaan tilinsä torjumalla kovan vedon aivan maaliviivalta. TP:n puolustus oli siinä vaiheessa jo ulkona tilanteesta. Puolustuslinja pelasi tutulla kokoonpanolla Teemu Nimell – Antti Viita – Roope Takala – Raitt Peltoja. Nelikko isännöi omaa päätä tylyn yksipuolisesti. Vain alussa oli hivenen hakemista, kun pojat eivät ole hetkeen aikaan päässeet tällä kokoonpanolla pelaamaan. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä tiiviimmin pojat tekivät hyvää yhteistyötä. Teemu väläytteli muutaman kerran todella hienoilla katkoilla ja sen jälkeisillä syötöillä. Raitt nousi omalta laidaltaan moneen kertaan näyttävän väkevästi. Antti ja Roope hallitsivat ilmatilaa suvereenisti. Laitalinkkeinä onnistuivat tuttuun tapaan Aleksi Ahde ja Matti Rajala, jotka jaksoivat helteessä todella hienosti tehdä töitä molempiin suuntiin. Keskikentällä taituroivat Aleksi Metsä-Ketelä ja Panu Leppä. Parivaljakko oli astetta etevämpi kuin vastustajan keskikentän täytteet. Kärjessä Pekka Jaskari ja Juha Laitila pitivät nopeudellaan vastustajan taatusti hereillä – ja tulosta tuli. Vaihdosta arvokasta lisäpanosta peliin toivat maalinteossakin onnistunut Aleksi Aho, oivaltavia syöttöjä ja kovaa taistelua esittänyt Sammy Saarinen ja kakkosmaalivahdin roolista kärkeen heitetty Atte Mäkelä. Atte oli jopa onnistua maalinteossa.
TP Oranssi voitti aluesarjan kevätkierroksen 15 pisteellä. Viiden voiton lisäksi tuli kaksi tappiota (FC Kiisto ja GBK). Kakkossijan kuittasi Vaasan IFK 13 pisteellä ja saman verran pinnoja rohmusi kolmoseksi sijoittunut saman rantakaupungin FC Kiisto. Piiriensä ykkösdivariin passitettiin siis Jaron ysivitoset ja Kraft. Tilalle nousevat syyskierroksille vaasalainen FC Sport ja Kokkolan Pallo-Veikot.