TP parempi paikallisessa

TP parempi paikallisessaTP-Seinäjoki – Sisu 2-1 (2-0)25 min 1-0 Ramelo Loddin43 min 2-0 Teemu Ala-Lahti83 min 2-1 Mahsun DurmazTasollisesti varsin heikko, mutta numerollisesti sitäkin jännittävämpi, paikallisottelu sarjajumbo Seinäjoen Sisun ja kotijoukkue TP-Seinäjoen välillä päättyi kotijoukkueen hikisen nihkeään voittoon, jota ei oikein voi kuvailla edes täysin ansaituksi.Vierasjoukkue Sisu aloitti ottelun huomattavasti sarjataulukossa ylempänä olevaa kotijoukkuetta terävämmin ja loi ensimmäisen vartin aikana kolme avointa tekopaikkaa. Palloa ei maaliin kuitenkaan saatu, vaan jokainen laukaus sujahti takatolpasta ohi.Vierasjoukkue otti sääntöjen rajamailla liikkuneilla otteillaan ja hillittömällä urputtamisellaan luuloja pois niin kotijoukkueen nuorelta ryhmältä kuin keskiviikkona erinomaisesti B-junnupelissä tuominneelta Ari Mäkelältäkin. Mäkelällä ei todellakaan olut paras päivänsä tänään, vaan molemmat joukkueet taisivat kärsiä epäloogisista tuomioista ja ailahtelevasta linjasta.Kotijoukkueen onnistui iskeä punanuttujen alkurynnistyksen jälkeen maalivahti Mika Tikkasen pudotettua pallon eteensä noin 25. minuutin kieppeillä. Ensimmäisenä paikalla oli vain neljä minuuttia aiemmin loukkaantuneen Santtu Kimpimäen tilalle tullut Ramelo Loddin, joka laukoi pallon läheltä maalin kattoon viimeistellen samalla kauden toisen maalinsa.Vaikka kotijoukkue pitkin palloa enemmän kuin Sisu, loi Sisu kuitenkin vaarallisemmat tekopaikat jatkossakin. Ensimmäisellä puoliajalla Atte Tervasmäki sai pari kertaa venyä loistopelastuksiin ja sama linja jatkui toisellakin puoliajalla, jolloin maalilla oli Toni Koivusaari.Juuri ennen taukoa isännät menivät kahden maalin johtoon Teemu Ala-Lahden viimeisteltyä kauniisti suoraan ilmasta 2-0 –maalin.Aika moni kuvitteli, että ottelu ratkesi ja toisella puoliajalla parempikuntoiset nuorukaiset juoksevat jalat alta isokokoiselta vierailijalta. Niinpä vain kuvitelmaksi jäi moinen ajatusmalli.Sisu kesti hyvin TP-Seinäjoen noin varttitunnin kestäneen rynnistyksen toisen puoliajan alussa ottaen vähitellen otetta peliin. Vaikka Sisu ei sinällään juurikaan palloa pitänyt, iski se vaarallisesti sauman saadessaan.Ilman Toni Koivusaaren kahta loisteliasta torjuntaa peli olisi hyvinkin voinut kääntyä vieraille. Kavennuksen vasta kaksi maalia sarjaotteluissa tehnyt Sisu kuitenkin pystyi viimeistelemään ottelun 83. minuutilla. Vaihdosta kehiin tullut Mahsun Durmaz oli unohdettu ylhäiseen yksinäisyyteen maalin edustalle ja siitä hän pääsi helposti tekemään ansaitun kavennuksen.Ottelun loppuhetket TP-Seinäjoki pystyi pitämään peliä kontrollissaan varmistaen näin voiton ja kolme tärkeää sarjapistettä, joiden turvin joukkue nousi sarjassa kolmanneksi.Vielä ennen kesätaukoa TP-Seinäjoki kohtaa vieraissa vaasalaisen ABC:n, joka oli viime kaudella todella hankala vastustaja oranssipaidoille.TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki (46. Toni Koivusaari), Santtu Kimpimäki (21. Ramelo Loddin), Juho Pajula, Tomi Anisimaa, Jukka Yli-Renko, Jaakko Vähäpesola, Teemu Ala-Lahti, Saku Koskinen, Juuso Koskela (40. Jarno Takamäki), Samir Bouroussi (v), Juha Ylihärsilä (75. Antti Takala)