Oranssi 94 koki kirvelevän tappion

Oranssi 94 koki kirvelevän tappionC-15 poikien eli ysinelosten aluesarja jatkui perjantai-iltana Prunttimäen viheriöllä, kun TP-Seinäjoen Oranssi sai vastaansa GBK:n Kokkolasta. Kummatkin joukkueet lähtivät otteluun ilman suurta vaihtoreserviä. Kotijoukkueen vaihtopenkiltä löytyi pelin käynnistyttyä vain Ilmajoen Kisailijoista kaksoisedustussäännöllä paikalle saatu maalivahti Atte Mäkelä. Vieressä penkillä tosin jännitti myös Aleksi Ahde, joka ei kuitenkaan nivusvammansa takia ollut pelikuntoinen. Kovan taiston tauottua GBK sai lähteä kotimatkalle 0-2 (0-0) voiton riemastuttamana.Ottelu käynnistyi hermostunein ottein, kun kummallakin joukkueella oli kipeä tarve sarjapisteille. Peli oli tasaista keskialueen tuntuman hakua. Vähitellen kävi kuitenkin selväksi, että TP ottaa pelin lievään hallintaansa. Peli oli tyylikästä, mutta viimeistely ontui. GBK:n valmentajat myönsivätkin rehdisti ottelun jälkeen, että pelillisesti isännät olivat edellä, mutta kun lajissa ei tyylipisteitä jaeta. Avausjaksolla vieraat saivat vain kaksi maalintekopaikkaa, kun TP:llä oli niitä moninkertaisesti. Kun peli oli koko ajan hallinnassa, eikä mitään paniikinomaista painetta vastustajan taholta koettu, olivat pojat tauolla maltillisin mielin ja luottivat siihen, että tarvittava maali tai kaksi tehdään.Toisella jaksolla jatkettiin avausjakson tyylillä. Vastustajalla oli omat hetkensä, eikä heitäkään voi taidottomiksi pelimiehiksi väittää. Sitten kävi toteen se pahin mahdollinen: kova veto laidalta lähteneestä läpiajosta upposi vastustamattomasti maaliin. Osumasta ei voi syyttää puolustusta tai maalivahti Miko Saarelaa. Veto oli oikea unelmakuti. Ei nyt varmasti ihan ”once in a lifetime” –laukaus, mutta varmasti vetäjän tähänastisen pelaajauran komeimpia. Maalin jälkeen oranssipaitojen peli meni parin napsun verran tuskaisemmaksi. Vastustaja sai luonnollisesti hengen päälle yllättävästä osumasta.GBK:n toinen osuma oli ottelun lopullinen ratkaisu. GBK:n oikealta laidalta pääsi hivenen helposti kaveri läpi ja vedon jälkeisessä maalinedusruuhkassa purkupallo kimposi sisään TP:n omasta pelaajasta. Näin ainakin pöytäkirjaan on merkitty, vaikka pojat eivät tainneet sitä itse huomata. Tätäkään maalia ei voi laittaa Miko Saarelan piikkiin. Miko hoiti oman tonttinsa mallikkaasti, eikä muitakaan TP:n poikia sovi ryhtyä sormella osoittelemaan. Yritys oli koko ajan kiitettävää ja peli oli sinällään tyylikästä. Viimeistelyssä pahinta epäonnea koki Pekka Jaskari, joka laittoi pallon läheltä niukasti maalin yli. Tilanne oli kuitenkin merkki Pekan taidoista, eikä epäonnistumisesta ole mieltä lausua moitteen sanoja. Miika Eronen laittoi kovasta vauhdista ahdistettuna hyvän keskityksen maalille, johon Pekka nipin napin ehti jalkoineen väliin.TP:n puolustus pelasi ottelussa kokoonpanolla Teemu Nimell – Roope Takala – Antti Viita – Raitt Peltoja. Keskikentän miehitys oli seuraava: Miika Eronen – Aapo Metsä-Ketelä – Panu Leppä – Matti Rajala. Miikan vastuu joukkueessa oli taas entistä raskaampi ja nuori mies vastasi huutoon kuten tähänkin asti. Koko ajan tehtävien mukana kasvamalla. Aapo pelasi varmasti kesän parhaan pelinsä. Panu teki töitä tuttuun tyyliin voimiaan säästämättä. Matti oli vauhdikkaalla pelipäällä ja monta maalipaikkaa avautui juuri hänen nousujensa avittamana. Kärjessä pelasi siis Pekka Jaskari ja hivenen hänen alapuolellaan Aleksi Aho. Atte Mäkelä käväisi muutamaksi minuutiksi keskikenttäpelaajan tontilla, kun Panu oli kentän laidalla hoidettavana. Viimeiseksi vartiksi Atte pääsi omalle mielitontilleen maalivahdiksi, mutta säästyi varsinaisilta torjuntatöiltä.TP-Seinäjoen ysinelosten Oranssin seuraava aluesarjakoitos on jo tulevana keskiviikkona, kun edessä on vierasottelu Vaasassa paikallisen palloseuran junioreita vastaan.