Oranssi 97 taipui

Oranssi 97 taipuiYsiseiskojen oranssi joukkue kärsi niukan 1-2 (0-1) tappion tiistaina VPS-j Mustalle. Ottelu oli melkolailla yleisöön menevää futista, sillä maalipaikkoja pelin molemmissa päissä oli ihan riittämiin. Koko TP:n oranssi joukkue joutui pelissä panemaan parastaan peliin, kun eri syiden johdosta ottelu pelattin vain yhdellä vaihtomiehellä.Ensimmäiset kymmenen minuuttia oli tasaista ja jälleen kerran lähes ekasta vastustajan kunnollisesta tilanteesta, ja jälleen oranssin joukkueen puolustuspelierheestä, vierasjoukkue rokotti 0-1. Tämä jäikin puoliaikatilanteeksi, vaikka kummassakin päässä olisi maaliverkot voineet soida useamminkin.Puoliajalla puhuttiin poikien kanssa, että nyt laitetaan sitten kaikki peliin ja tätä matsia ei hävitä…..Toisen jakson ekat 15 minuuttia olivatkin sitten oranssin joukkueen kesän parasta peliä. Kaikki laitettiin peliin ja yritystä oli riittävästi. Syötöt menivät paremmin perille, voitettiin kaksinkamppailuja ja saatiin pallonhallintaa tätä kautta itselle. Paine vastustajan maalilla oli jatkuvaa ja vain epäonni ja pieni huolimattomuus viimeistelyssä esti tasoitusmaalin syntymisen. Maalintekopaikkoja oli sitten ihan riittävästi ja pallo oli lähes taukoamatta VPS:n kenttäpuoliskolla. Hyvä puolustuspeli ja maalivahdin hyvät torjunnat olivat huomionarvoisia seikkoja VPS:n pelissä. Oli kymmenkunta kulmapotkua, hyviä vapareita, läpiajoja jne. mutta maaliverkkoa ei vain heiluteltu….Yrittänyttä ei aina jalkapallossakaan palkita….Niinkuin pallopeleissä on yleensä taipumus käydä, kesken kotijoukkueen kovan painostuksen, tuli yksi purkupallo oranssin puolustukselle ja tähän huono kosketus ja VPS:n pelaaja yksin läpi ja numerot 0-2. Tämän jälkeen yritettiin nostaa pelaajia ylemmäs ja kentällä oli aikamoisen avoimet ovet-ilta käynnissä. Vepsukin hukkasi muutamia tuhannen taalan maalipaikkoja ja kotijoukkueen veskari Jonne Uitto teki muutaman loistotorjunnan ja piti vielä lukemat kohtuullisina.Kun ottelua oli pelattu 57 min pääsi Teemu Seppelvirta läpiajoon, hänet kaadettiin takaapäin ja pallo pilkulle. Jaakko "Tuukanpoika" Raitis pallon taakse ja hallittu rankkari sisään ja lukemat 1-2. Peliaikaa jäljellä n. 3 min. Hyvää yritystä tämänkin jälkeen, kulmia, vapareita, mutta ei sitä tärkeintä eli maalia ja loppuvihellys kuului ja taululla lukemat 1-2 VPS-j mustalle.Kaikki ansaitsevat pelistä täydet pisteet ja pää pystyssä ja rinta kaarella voidaan edelleenkin kulkea. Jos jokainen peli olisi pelattu tällä tavalla miten nyt toinen puoliaika pelattiin, niin varmasti olisi tuloksetkin parantuneet tässä sarjassa. Puolustuksessa Ville Haapanen ja Joonas Ojaniemi pelasivat varmaankin kauden parhaat ottelunsa. Keskikentällä Jesse Välimäki raatoi taas rajusti kahteen suuntaan.Tommi Luopajärvi oikeana linkkinä juoksi varmaan puolimaratonin ja Teemu Seppelvirta lähes saman verran. Mutta kuten sanottu koko joukkue ansaitsee pelistä positiiviset maininnat ja jälleen todettiin se tosiseikka, että jalkapallo on maalintekopeli ja työvoittoja ei tässä edelleenkään jaeta.Nämä 1-div. pelit ovat olleet hyviä pelejä oranssille joukkueelle ja peliaikaa on tullut jokaiselle pelaajalle mukavasti. Ja tietyt runkopelaajat ovat saaneet täysiä peliminuutteja pelatessaan varmasti hyvin pelituntumaa ja oppineet ottamaan vastuuta joukkueen tekemisistä. Hyvä niin!!Ei muuta kun katse eteenpäin ja lisäharjoittelut käyntiin oikealla asenteella….näin sitä kehitytään yksittäisinä pelaajina ja myös joukkueena!