Paha maku tasurista

Paha maku tasurista14.05. TP-Seinäjoki – Pallo-Iirot 1-1 (1-1)30 min 1-0 Marcelo Nunes43 min 1-1 Toni Koivunen (rp)TP-Seinäjoen ensimmäinen koti-ottelu Seinäjoen keskusviheriöllä käytiin Rauman Pallo-Iiroja vastaan. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja jo kolmen peliminuutin kohdalla TP:n Chris Cleaver karvasi pallon pois Iirojen puolustajalta, keskitti Arto Jalasvaaran päähän, jonka puskun P-Iirojen maalivahti Rami Viljanen kuitenkin torjui.Koko ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen hallintaa ja paikkoja oli useamman maalin tekemiseen. mm. Chris Cleaver pääsi ohjaamaan pari kertaa maalin edestä, mutta maalivahti Rami Viljanen pelasi hyvää peliä ja torjui nämä yritykset. Myös TP:n Martti Saarela pääsi tykittämään tulisen laukauksen kohti alanurkkaa mutta jälleen Viljanen nappasi pallon komeasti kiinni.30. peliminuutilla TP sai kulmapotkun, joka annettiin Ume Nuojuan päähän ja tämä jatkoi pallon maalille, josta Marcelo Nuñes puski tilanteeksi 1-0 TP:lle.Pallo-Iiroilla ei ottelun ensimmäisellä puoliskolla ollut yhtään maalintekopaikkaa, kunnes 43. peliminuutilla P-Iirojen kulmapotkun jälkitilanteessa erotuomari Toni Kinnunen tulkitsi TP:n maalivahti J-P Kivimäen työntäneen P-Iirojen pelaajaa ja pallo vietiin pilkulle. Rankkaria asettui antamaan n:o 22 Toni Koivunen. J-P aavisti valitettavasti aivan oikein, koska pallo osui tolppaan ja siitä J-P:n pään kautta maaliin, 1-1.Toisen puoliajan ensimmäiset 20 minuuttia olivat yhtä pallottelua, TP kadotti hyvän otteen ja keskikenttäpelinsä. Sitten Pallo-Iirot ottivat pelin haltuun, mutta eivät kuitenkaan saaneet luotua vaarallisia tilanteita TP:n maalille. Aivan ottelun loppuminuuteilla P-Iiroilla oli mahdollisuus tehdä maali kun puolustuksen virheestä P-Iirojen hyökkääjä pääsi kahteen kertaan yrittämään, joista toinen näytti varmalta maalilta, mutta J-P Kivimäki nappasi loistavasti pallot kiinni.Koko ottelussa jaettiin vain kaksi varoitusta, joista molemmat Pallo-Iirojen pelaajille. Kentän parhaana palkittiin kotijoukkueen Mika Kallio, hopeisella lätkällä palkittiin Iirojen Toni Koivunen ja pronssisen lätkän sai Marcelo Nuñes.Pallo-Iirojen valmentaja Risto Puustinen oli ottelun jälkeen vähäpuheinen. Hänen mielestään piste oli ihan hyvä, että saatiin nolla rikki. Kaksi tappiota alla näkyi joukkueen pelissä, peli oli varovaista, ja varsinkin ensimmäinen puoliaika oli hukassa.TP:n Asko Ristimäki ei näyttänyt tyytyväiseltä ottelun lopputulokseen. Joukkue lähti hakemaan 3:a pistettä. Palloja yritettiin saada puolustuslinjan taakse, mutta ne jäivät linjaan. "Akkerin" mukaan "lahjamaali" ensimmäisen puoliajan loppuun jäi kaivelemaan ja se näkyi toisen puoliajan pelissä. Pelinopeus oli huonoa, palloa pidettiin liikaa ja kun se saatiin liikkeelle, jäi syötöt 5 metriä liian lyhyiksi. Ristimäen mielestä tuomari vihelsi pilliin tiheässä tahdissa mutta ei kuitenkaan ratkaissut peliä. Ratkaisu olisi pitänyt tehdä lukuisista maalipaikoista. "Huono maku jäi ottelusta, kolme pistettä olisi pitänyt saada."