Pinna tuli – kolme tarjolla

Pinna tuli – kolme tarjolla KuPS – TP-Seinäjoki 0-0 (0-0)TP-Seinäjoen A-junioreiden pelireissu Kuopioon oli pitkään pohdinnan alla viikolla. Mietittiin, että miehistöä saadaan kasaan niin paljon, että voidaan hoitaa ottelu kunnialla SM-sarjaa kohti porskuttavalta Kuopion Palloseuraa vastaan. KuPS ei nimittäin ollut hukannut pinnaakaan ennen lauantain ottelua, vaan se oli voittanut kaikki viisi pelaamaansa matsia.Joukkue saatiin kasaan ja joukkue taisteli todella upeasti tuoden Kuopiosta tuliaisina yhden sarjapisteen. Ottelu oli oranssipaidoille neljäs peräkkäinen ilman tappiota A-junioreiden Ykkösessä.Joukkueen valmentaja Esa Haanpää oli omiensa otteisiin syystäkin erittäin tyytyväinen.”Ensimmäisellä puoliajalla KuPS oli niskanpäällä ja varsinkin ensimmäiset 10-15 minuuttia he tulivat kyllä vahvasti. Jo ensimmäisellä minuutilla heillä oli paikka tehdä maali, mutta veto meni ohi takatolpan. Vartin jälkeen Petri Välimäki pelasti loistavasti ihan yläkulmasta vedon. Sen jälkeen me aloimme päästä peliin mukaan, eikä KuPS pystynyt enää luomaan todellisia paikkoja”, selvitti Haanpää ottelua.Toki isäntäjoukkue sai tukun kulmureita ja pääsi heittämään keskityksiä kohti vieraiden maalia, mutta Välimäki poimi pallot kuin kypsät hedelmät hyppysiinsä käyden ehtoon päätteeksi pokkaamassa joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon. Toisaalta kai sekin jotakin kertoo, että myös KuPS:n maalivahti palkittiin heidän parhaana pelaajanaan.Ottelun ratkaisua ja sankarin viittaa oli tyrkyllä Timo Rauhalalle pelin 80. minuutilla. Hän ajoi rangaistusalueelle, missä jalat vedettiin alta jo toistamiseen. Tällä kertaa pallo kiikutettiin pilkulle, mutta isäntien maalivahti torjui rankkarin ja pelasti pisteen. ”Meillä oli muutama paikka iskeä vastaiskuilla. Kärjessä pelanneella Anssi Syrjämäellä oli pari paikkaa ja pelikellon jo näytettyä lisäaikaa pääsi Atte Tervasmäki läpiajoon. Veto ei kuitenkaan vasurilla ihan onnistunut”, harmitteli Haanpää.”Kun kaikki asiat huomioidaan, tasapeli maistui varsin hyvälle. Tietenkin tässä voi jossittella, sillä pienestä ovat asiat kiinni. Kotona hukattiin pilkku KuPS:aa vastaan maalin tappioasemassa ja kieltämättä se Mikkelin tappio kirvelee. Jos se olisi hoidettu ja pantu pilkut maaliin, niin KuPS olisi ahtaalla. Toisaalta, jos me saamme siirrettyä nyt tämän hyvän tekemisen meiningin edustuksen peleihin, niin se on ihan loistava juttu”, lisäsi Haanpää.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Jani Leimola, Atte Aaltonen, Jyri Reinilä, Juuso Pitkäranta, Tomo Rauhala, Ville Suutala (15. Joonas Kuivalainen (71. Timo Koivu)), Karri Hiirikoski, Sami El-Bash, Samir Bouroussi (90. Atte Tervasmäki), Anssi Syrjämäki