Pohjakosketus Castrénin kentällä

Pohjakosketus Castrénin kentälläOPS – TP-Seinäjoki 1-0 (0-0)64 min 1-0 Olli Luoma-ahoTP-Seinäjoki saattoi hyvinkin pelata kauden heikoimman ottelunsa sunnuntaina hävittyään jälleen OPS:n nimen alle salakavalasti piiloutuneille FC Dreevereille ja AC Oulun reserveille 1-0 (0-0). Varsin vaisusti ja ilman tilanteita pitkään edennyt ottelu oli kotijoukkueen hallintaa, mutta tapa jolla kamppailu ratkesi, sai yleensä herrasmiesmäisen tyynesti tuomareihin suhtautuvan irlantilaiskoutsinkin otsasuonet pullistelemaan ja raivon hiipimään esiin.”Se oli alusta loppuun niin selvää kotiin päin puhaltamista kuin voi olla. Tämä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella kun todella olen raivoissani. En minä siitä ole pahoillani, jos häviämme pelin, mutta siitä olen, että noin paljon tehdään ratkaisevia virheitä ja kaikki ne menevät kotijoukkueen eduksi” puhisi kiukkuinen Thomas Dunne ottelun jälkeen.Dunne viittasi omilla kommenteillaan moneenkin tapahtumaan, mutta räikeimmin esiin nousi kaksi pääkatsomon puoleisen avustavan erotuomarin ratkaisua. Ensimmäisellä puoliajalla pallo pelattiin keskeltä läpi ajaneelle Mikael Muurimäellä, mutta avustava liputti paitsion Mikko Ylihärsilän edettyä kohti sivurajaa. Ylihärsilä ei ollut edes lähellä palloa, joten paitsioliputus oli totaalisesti nykyisen tulkinnan vastainen.Toinen ja vieläkin räikeämpi moka samaiselle nuorukaiselle sattui OPS:n voittomaalissa. Maali näytti takaviistostakin melko selvältä paitsiolta ja samaan asiaan takertui myös Dunne, sekä koko TP-Seinäjoen joukkue.”Se oli niin selvä paitsio kuin paitsio voi olla. Maalintekijä oli monta metriä alempana kuin meidän topparimme” harmitteli Dunne. Siltäpä se kieltämättä näytti, joten saattoihan protestointi olla aiheellistakin.Ottelun ensimmäinen puoliaika oli 26. minuutin kohdalle saakka todella vaisua pallottelua kummaltakin. Vaikka TP-Seinäjoki on jo kerran Castrénissa vieraillut, näytti, kenttä tuottavan tavallisesta poikkeavilla pompuillaan ja kimmokkeillaan aivan liikaa arviointivirheitä alakerrassa. Toinen syy saattoi olla se, että molemmat aloituksessa tähän saakka pelanneet topparit olivat poissa Vesa Kivimäen jalkavamman takia ja Tiitus Lehtisen huilattua pelikiellossa. Nyt Petri Niemi ja Jarkko Mäki-Maunus pelasivat uusina miehinä näillä paikoilla.Ottelun ensimmäinen tilanne nähtiin 26. minuutilla Miika Takkulan päästyä tulittamaan läheltä. Janne Ahola pelasti ensimmäisen vedon jaloillaan, mutta Takkula pääsi myös kakkospalloon ampuen läheltä ylös. Ahola esitti heti perään toisen aivan ilmiömäisen torjunnan pitäen TP-Seinäjoen pelissä mukana. Ensimmäinen puoliaika ei muita paikkoja tarjonnutkaan muutamia kulmureita lukuun ottamatta.Toisen puoliajan alussa TP-Seinäjoki sai ensimmäisen paikkansa Mikko Ylihärsilän luotua itselleen vetopaikan, jonka kotijoukkueen parhaimmistoon kuulunut maalivahti Mikko Siivikko pelasti kulmaksi. Pelikellon näytettyä 51. minuuttia pelatuksi TP-Seinäjoen pelaajat korottivat ääntään, mutta erotuomari Antti Kaisto ei suostunut näkemään räikeää käsivirhettä. Pilkku jäi saamatta ja kotijoukkue aloitti vyörytyksensä, josta TP-Seinäjoki ei toipunut.Ensin Chijoke Festus pääsi nostamaan kohti takakulmaa, mutta Janne Ahola pelasti tilanteen kulmuriksi ja vain minuuttia myöhemmin, noin 56. minuutilla, menetti Ville Pajula keskialueella kulmurin jälkeisen purkupallon. Jälkitilanteesta pääsi Mika Pietilä laukomaan vain hippusen yli takakulman. Heti perään pääsi maalintekoa kokeilemaan terävä Olli Luoma-Aho, joka iskikin lähietäisyydeltä paitsiotilanteesta voittomaalin 64. minuutilla.Kun ottelua oli enää vajaa vartti jäljellä venyi Janne Ahola jälleen unelmapelastukseen OPS:n sivurajaheiton jälkitilanteessa. Ilman Aholan mainioita torjuntoja ei TP-Seinäjoki olisi pysynyt pelissä mukana loppuun saakka.Reilun 80. minuutin pelin jälkeen TP-Seinäjoki sai kulmapotkun, jonka Johannes Saranpää lähetti kierteisenä Petri Niemen päähän. Niemi puski loistavasti, mutta kuin ihmeen kaupalla sinipaitainen pakki sai jalkansa väliin maaliviivalla ehkäisten tasoituksen syntymisen.Vielä kerran pääsi TP-Seinäjoki yrittämään Mikko Ylihärsilän noustua vapaapotkussa ylimmäksi. Mikko ei vain valitettavasti saanut suunnattua puskuaan alaviistoon ja näin oli maalivahti Siivikolla helpohko homma poimia pallo hyppysiinsä.Vaikka TP-Seinäjoki oli lähellä tasoitusta ja OPS:n maali syntyi niin kuin syntyi, ei vierasjoukkue ollut nyt sellaisessa vireessä kuin on totuttu näkemään. OPS:sta tuntuu hyvää kyytiä tulevan todellinen painajainen oranssinutuille.”He ovat todellinen peikko meille. Ei sillä hyvä, että painimme pelikieltojen ja loukkaantumisten kanssa OPS:n kaltaista hyvää joukkuetta vastaan, joka saa AC Oululta tasokkaita pelaajia, vaan sen lisäksi jouduimme tällä kertaa taistelemaan tuomareitakin vastaan. Siihen meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia” noitui Dunne ottelun jälkeen.Aika kovaa tekstiä, mutta varmasti melko moni paikalla ollut allekirjoittaa Dunnen lausunnot. Dunne ei kuitenkaan piiloutunut tuomariston esityksen taakse.”Esitys oli pettymys, ei siitä mihinkään pääse. En tiedä miettivätkö pelaajat jo paikallismatsia vai mitä. Olkoot mitä tahansa, meidän on pelattava paremmin jatkossa” huomautti Dunne ollen täysin oikeassa. Moisella esityksellä paikalliskamppailusta tulee todella vaikea.Jobinpostia tuli taas vaihteeksi kolhujen takia. Ei sillä hyvä, että molemmat topparit olivat Oulusta poissa. Nyt myös peliin palannut Petri Niemi joutui lopussa jättämään kentän tehden tilaa Anssi Syrjämäelle. Jo aiemmin Dunne heitti kehiin debytantti Rami Sariolan. Nähtäväksi jää, millainen keskuspuolustus oranssipaidoilla on heittää torstain otteluun kentälle.Palkintoraati oli varsin oikeassa muistaessaan kolmella tähdellä kotijoukkueen liukasta Olli Luoma-Ahoa, kahdella Janne Aholaa ja yhdellä Chijoke Festusta. Myös Mikko Ylihärsilä ja kotijoukkueen maalivahti Mikko Siivikko kävivät pokkaamassa palkinnot raadilta.TP-Seinäjoki: Ahola, Männikkö, Mäki-Maunus, Niemi (84. Syrjämäki), Saranpää, Pajula, Pekka Väänänen (64. Sariola), Jääskeläinen (48. Mikko Väänänen (v)), Erti, Ylihärsilä, Muurimäki