Revanssi mielessä reissuun

Revanssi mielessä reissuun Ennen ensi torstain paikallisottelua TP-Seinäjoki kohtaa Kakkosen Lohko C:n ottelussa vielä vieraskentällä Oulun Palloseuran nimellä pelaavan ryhmän, joka viime kaudella pelasi Pohjoislohkossa FC Dreevereiden nimellä.Keväällä pelatussa ottelussa OPS iski Jouppilanvuoren keinonurmella kahdesti ensimmäisten 23 minuutin aikana puolustaen sen jälkeen kynsin hampain. Vaikka Mikael Muurimäki saikin tehtyä kavennusmaalin, oli se laiha lohtu 2-1 –tappioon päättyneessä ottelussa. Hyvällä syyllä voi todeta, että sunnuntaina Castrénin kentällä TP-Seinäjoki haluaa revanssin ja ajaa edelleen takaa sarjassa kakkosena olevaa OLS:aa.Aikaisemmilla kausilla on totuttu ottamaan mittaa toisistaan niin Ykkösessä kuin Kakkosessakin. Ensimmäiset kohtaamiset OPS:n kanssa pelattiin jo kaudella 1987, jolloin TP-Seinäjoki voitti Kuortaneella pelatussa sarjamatsissa oululaiset 2-1 ja haki syksyllä pisteet Raatista numeroin 2-0. Ensimmäisessä matsissa pruukilaisten maalit tekivät David Wintersgill ja Vesa Tyrväinen. OPS:n osuman iski etutoppari Jukka Seppänen. Jälkimmäisessä pelissä verkkoa heiluttivat Juha Salonen ja Tyrväinen.Seuraavan kerran oltiin nokakkain kaudella 1994. Oulussa pinnat jaettiin numeroin 1-1 Raimo Autin vietyä isännät johtoon pelin 36. minuutilla. Betinhon rankkari ottelun viimeisellä minuutilla pelasti pinnan tuliaisiksi. Syyskierroksen ottelussa, joka samalla päätti sarjan, ei maaleja nähty Keskarilla.Kaudella 1995 pelattiin eri lohkossa, mutta kaudella 1996 pelattiin kolmeen otteeseen Ykkösessä. Kesäkuun puolivälissä otettiin yhteen Keskuskentällä ja Rauno Leppäsen tekemä maali riitti 1-0 –kotivoittoon. Seuraavan kerran oltiin vastakkain vain kuukautta myöhemmin. OPS:n Mika Krankkala iski ottelun ensimmäisellä minuutilla isännät johtoon, mutta toisella puoliajalla Jani Honkavaara tasoitti pelin ja varmisti jälleen pisteen.Kauden kolmas kohtaaminen oli TP-Seinäjoelle vaikea. Pruukilaiste taistelivat noususta Veikkausliigaan ja olivat juuri hakeneet Lahdesta loistavan 2-0 –voiton. OPS tuli Seinäjoelle ja puolusti tiiviisti. Voitto irtosi hikisen puhteen jälkeen numeroin 2-0 Arto Jalasvaaran ja viimeisellä minuutilla loppunumerot sinetöineen Toni Suutarin osumilla. Helppo peli se ei kuitenkaan ollut, sillä reilut 2500 katsojaa joutui seuraamaan, miten Asko Ristimäki nappasi kiinni Raimo Autin rankkarin pitäen pruukilaiset pelissä mukana. Ottelussa lensi ulos muuten eräs Jarkko Okkonen OPS:lta. Sama kaveri pelaa nyt loistavasti yhdessä Toni Lehtisen kanssa FC Hakassa!Ottelu on kauden yhdeksäs vieraspeli oranssipaidoille. Aiemmilta matkoilta pisteitä on tullut mukavasti, sillä reissuillaan TP-Seinäjoki on voittanut viidesti, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kahdesti. OPS puolestaan on pelannut jo yhdeksän kotiottelua. Niistä joukkue on napsinut kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä, sekä nöyrtynyt peräti viidesti vastustajilleen.Joukkueiden kuntokäyrät ovat samansuuntaiset, sillä OPS on kuntopuntarissa mainiosti kuudentena siitä huolimatta, että se on sarjataulukossa juuri putoamisviivan yläpuolella 11. sijalla. TP-Seinäjoki puolestaan on kuntopuntarissa kakkosena GBK:n jälkeen ja sarjataulukossa kolmantena neljä pistettä OLS:sta, joka on kuitenkin pelannut yhden ottelun enemmän kuin pruukilaiset.OPS pelasi edellisellä kierroksella maalittoman tasapelin vieraissa JBK:n kanssa, eli mistään huonosta joukkueesta ei todellakaan ole kysymys. Ennen tuota ottelua OPS tosin hävisi Sepsi-78:lle 3-1 Seinäjoella ja GBK:lle niukasti 2-1 kotonaan, eli joukkue on pelannut kovia pelejä. TP-Seinäjoen saldo on neljä voittoa viidestä viimeisestä matsista. Vain tappio GBK:lle tahraa muuten mukavaa sarjaa. Viimeksi joukkue kaatoi kotonaan FC Korsholmin lukemin 2-0 Jere Jääskeläisen kauden avausmaalilla ja Mikael Muurimäen kauden 10. osumalla.TP-seinäjoen tehokkaimmat ovat tällä kaudella olleet yhdeksän maalia tehnyt Mikko Ylihärsilä ja kymmenen osumaa taituroinut Muurimäki. Mikolla on menossa neljän ottelun maaliton jakso, joten toivotaan, että hanat avautuvat taas pian.Korsholm –ottelusta TP-Seinäjoelta puuttuivat varusmiespalveluksen takia Väänäsen kaksoset, mutta nyt molemmat ovat jälleen mukana. Sen sijaan Jarkko Mäki-Maunus palasi keskikentälle. Tiitus Lehtinen joutuu jättämään Oulun keikan väliin pelikiellon takia. Myös muita kolhuja on, sillä toinen toppari, Vesa Kivimäki, joutui jättämään kentän edellisessä ottelussa saatuaan polveensa kolhun. Toppariosasto on muutenkin varsin ohut tällä hetkellä, sillä Verpen korvannut Petri Niemi ei kyennyt torstaina selkävaivojensa takia treenaamaan. Jarkko Mäki-Maunus huilasi kuumeisena ja myös Oulusta kotiin jäävä Tero Mäki-Pelkola on Tuomo Nuojuan tavoin edelleen sivussa. Pikkuvaivoja on useammallakin pelaajalla, mutta toivon mukaan ne eivät kuitenkaan estä pisteiden saalistusta.Peli alkaa sunnuntaina klo 18.30 Castrénin keinonurmella.