Pohjoisen Liigassa vain voittoja

TP-Seinäjoen C14 -juniorien menestys Pohjoisen liigassa jatkui sunnuntain kolmessa ottelussa Botniahallissa. Vaasan Palloseuran juniorien isännöimässä liigan toisessa turnauksessa tuloksena oli kolme voittoa ja kärkisija sarjataulukossa 15 pisteellä, kun liiga on puolivälissä, ja pelattuna on kuusi ottelua. Kakkospaikalla on Oulun Luistinseura 12 pisteellä, kolmantena on VPS-j. kuudella pinnalla ja perää pitää Gamlakarleby Bollklubb pisteettömänä. Ainoan pistemenetyksensä TP on kokenut joulukuun alussa Oulussa, kun VPS-j. oli niukasti parempi luvuin 1-0.Avausottelussaan aamukymmeneltä TP kohtasi VPS:n juniorit. Ottelun alku oli perin sekavaa pelailua. Oranssipaidat takeltelivat syötöissään, kun palloa laitettiin turhan hitaasti liikkeelle. Joukkueen vahva ase, pallon kierrättäminen pelaajalta toiselle, oli ruosteessa. Kehuja ei voi jakaa juuri isännillekään. Peli perustui kärkimiehille roiskaistuihin palloihin enemmän kuin maltilliseen syöttöpeliin. Kaikesta hapuilusta huolimatta maalinteon aloitti vierasjoukkue, kun jo viidennellä peliminuutilla Antti Palomäki ampui taidolla Joonas Lepistön tarjoileman lyhyen kulmapotkun suoraan Vepsun verkkoon.Antin maalin jälkeen TP sai paremmin otetta pelistä. Paikkoja oli lisämaaleihin, mutta tauolle oli silti mentävä vain maalin johtoasemassa. Poikien vedot suuntautuivat päin maalivahtia. Aivan viime minuuteilla ennen puoliaikaa VPS-j sai pelin hallintaansa. TP:n maalivahti Jaakko Uusitalo kuitenkin hoiti tilanteet kunnialla.Koko ensimmäinen jakso pelattiin yhdellä ja samalla miehityksellä. Maalivahti Jaakon edessä pelasi puolustuslinja Mikael Malmi, Ville Viita, Matias Siukola ja Topias Syrjälä. Linkkeinä säntäilivät Matti Lähde ja Joonas Lepistö. Keskikentällä ahersi kaksikko Valtteri Leppänen & Iiro Kiviluoma. Kärjessä vastuu uskottiin Joni Vähämaan ja Antti Palomäen harteille. Toiselle jaksolle tehtiin pari pelaajavaihtoa, kun Tommi Luopajärvi otti Matin paikan ja Jaakko Raitis tuli laitapakiksi huonovointisen Topiaksen tilalle. Kenttämiehityksessä tehtiin myös pari muutosta, kun Joonas ja Joni vaihtoivat paikkaa.Toinen jakso alkoi synkin sävelin, kun jo toisella minuutilla pallo oli TP:n maalissa. Jaakko ei tilanteelle voinut mitään, kun maalintekoa sallittiin yrittää aivan maaliviivan tuntumasta. Tilanteessa pelattiin pehmeästi keskikentältä alkaen. Maalin jälkeen Iiro laskeutui topparin tontille Matiaksen paikalle. Kentälle otettiin korvaajaksi ysikaseista Matiaksen lailla lainaksi saatu Alex Kivimäki.Vepsun tasoitusmaalia ei tarvinnut pitkään murehtia, sillä jo neljän minuutin kuluttua "Lepa" Lepistö pääsi maalaamaan lukemiksi 1-2 Jaakko Raittiin mahtavan taistelun jälkimaininkeina. Veto upposi komeasti yläpesään. Pian maalin jälkeen Joni joutui vartiksi kentän laidalle hoivattavaksi ja Matti tuli takaisin kehiin. Pian Matti pääsikin framille, kun 14. peliminuutilla Valtteri tarjosi todellisen namusyötön pitkän kuljetuksensa päätteeksi. Lukemat 1-3 lopetti kotijoukkueen viimeisetkin todelliset vastaanpyristelyt. Tosin minuutti ennen loppua saatiin uutta jännitystä, kun Ville Viita kaatoi rankkarialueella Sahand Hamranin. Pallon vieminen pilkulle oli aivan oikea ratkaisu, vaikka Hamran teatraalisesti esiintyikin. Ville selvisi tilanteesta ilman punaista korttia, mikä olisi saattanut aivan hyvin heilahtaa. Hamran asettui itse ampumaan rankkaria, mutta Jaakko Uusitalo vangitsi pallon eleettömästi hanskoihinsa. Siihen ottelu käytännössä päättyikin ja edessä oli peräti neljän ja puolen tunnin tauko ennen seuraavan ottelun alkuvihellystä.Toisessa ottelussa vastassa oli OLS ja luvassa oli aikaisemman kokemuksen perusteella tiukka taisto, vaikka aivan viime kohtaamisissa TP on ollut niukasti niskan päällä. Ottelu aloitettiin puolustusta lukuun ottamatta tismalleen samalla miehityksellä kuin edellinen ottelu. Matias otti tällä kertaa laitapakin paikan ja toiseksi toppariksi Villen rinnalle tuli ensimmäisessä ottelussa terveyssyistä huilannut Teemu Kukkanen. Vasemmaksi pakiksi tuli Jaakko R.TP oli oululaisia vastaan ensimmäisellä jaksolla kaiken aikaa niukasti hallitsevassa asemassa. Peli oli parempaa kuin Vepsua vastaan. Pallo kiersi nopeammin ja syöttöjen laatu oli kohentunut. Avausmaali tuli oranssipaidoille yhdeksännellä peliminuutilla, kun Antti Palomäki latasi pallon alanurkkaan Valtteri Leppäsen hyvästä syötöstä. Antti oli uudestaan samalla asialla jo kolme minuuttia myöhemmin, kun Joni Vähämaan hauska ja värikäs taistelu pallosta selällään maaten jalat kattoa kohti -asennossa pelasti pallon maalintekopaikkaan hakeutuneelle Antille eli Mr. Firehillille.Tauon jälkeen TP:n peli meni sekaisin, vaikka oululaisten pelissä ei näyttänyt mitään ihmeempää muutosta tapahtuneen. Viidennellä minuutilla oululaisten potku pääsi pomppaamaan puolustuslinjan yli ja Jaakko joutui pudottamaan pahan pallon eteensä. Paikalla oli kärkkäimpänä OLS:n pelaaja ja lukemat olivat kaventuneet muotoon 2-1. Jälleen TP nousi nopeasti takaiskumaalin jälkeisestä alhosta, kun kentälle juuri vaihdettu liukasliikkeinen Alex Kivimäki pääsi 10. minuutilla lataamaan lukemiksi 3-1. Avoimien ovien iltapäivä jatkui, kun OLS kavensi jo nelisen minuuttia myöhemmin. Laita vuoti sen verran, että Jaakko jäi tilanteessa turhan hankalaan asemaan. Vaihtomies Tommi Luopajärvi sai pukea ylleen voittomaalin tekijän sankariviitan, kun komea kaukoveto 19. minuutin kohdalla painui aivan yläriman alle. Tilannetta edelsi Antin voimakas läpiajo ja veto maalia kohden. Tommi hoiti mallikkaasti maalilta kimmonneen pallon sisään. OLS tuli vielä yhden kerran "hönkimään" aivan TP:n poikien niskavilloihin, kun läheltä ja ylös ladattu pallo tärähti Jaakon taakse ja muutti näin 24. minuutilla lukemat 4-3 asentoon. Jälleen laidalta tultiin turhan helposti läpi ja jätettiin Jaakko tolppien välissä pulaan. Onneksi vihellys tuli pelastamaan suuremmalta draamalta ja voitto saatiin kirjattua jälleen tilisaldoa vahvistamaan.Raskaan päivän kolmannessa ottelussa TP kohtasi GBK:n, jonka liigataival on ollut ohdakkeinen. Tällä kertaa kokkolalaisjoukkuetta vahvistivat Ahtisen sisarukset Oona (-96) ja Olga (-97). Tyttöjen esitykset olivat mykistäväksi vetäviä. Erityisesti sisaruksista nuorempi ihastutti asiantuntevia katsojia loistavilla potkuillaan ja oikealla lailla voimakkaalla pelillään. TP:n suurin piirtein samanikäiset pojat olivat helisemässä näiden tyttöjen kanssa. Sisarusten täytyy olla ikäluokassaan maan valioita. GBK:n peli oli pitkälle heidän varassaan, eikä kaksi pelaajaa vielä riitä kaatamaan kokonaista joukkuetta. Väsymys leimasi molempien joukkueiden otteita, mutta se toisaalta näkyi turhan "kohkaamisen" karisemisena ja syöttöpeliin satsaamisena. Taitoa oli, mutta vauhti oli ymmärrettävästi jo poissa.GBK-ottelu aloitettiin kokoonpanolla, jossa Jaakon edessä maalia varjelivat Matias, Ville, Teemu ja Mikael. Matti ja Joonas pelasivat laidoilla, keskellä aloittivat Alex ja Iiro – ja kärjessä kaksikko Tommi & Joni.Ottelu alkoi masentavasti, kun jo kuudennella minuutilla pallo painui pruukilaisten verkkoon, kun 25 m:stä ammuttu nosto yllätti vastaan tulleen Jaakon. Vika oli kuitenkin kenttämiehistössä, ei Jaakossa.Väsynyttä joukkuetta oli pakko kierrättää penkin kautta. Jo 11. minuutilla Mikael meni huilimaan ja Jaakko R. tuli tilalle. Myös Valtteri ja Antti tulivat muoviviheriölle, kun Alex ja Tommi menivät lataamaan koneistoonsa virtaa. Väsynyt joukkue pelasi myös huonommalla itseluottamuksella. Vastustajan haastamista kartettiin kovasti. Valoa tunnelin päässä nähtiin, kun Joonas kaadettiin 21. minuutilla. "Lepa" ampui itse TP:lle tuomitun pilkun, mutta veto suuntautui päin maalivahtia. Antti seurasi tilanteen kuitenkin hienosti ja hoiti homman perille. Jakson lopussa edellisessä ottelussa pientä kuumeilua potenut Topias Syrjälä tuli kentälle Matiaksen tilalle.Toinen jakso aloitettiin puolustuksen osalta samalla kokoonpanolla kuin eka päätettiin. Linkkeinä aloittivat Joni ja Tommi, keskellä olivat Iiro ja Valtteri, kun terävin hyökkäys annettiin Alexin ja Antin hoitoon. Hyvin viimeksi mainitut tehtäväänsä toteuttivat, kun jo neljännellä minuutilla Alex tuikkasi Antin keskityksen tolppien välistä verkkoja heiluttamaan. Parin minuutin päästä oli Antin vuoro, kun pitkän syöttelyputken päätteeksi Antti antoi lapikkaan laulaa 3-1 lukemien arvoisesti. Tässä vaiheessa TP taisi hetkeksi hellittää otettaan ja peli meni pehmoilun puolelle. Kavennusmaali 3-2 tuli aivan maalin edestä. Sitä ei jääty surkuttelemaan yhtään, vaan Antti Palomäki teki päivän kuudennen(!) maalinsa parin minuutin päästä. Joni murtautui laidalta väkevästi päätyrajalle ja ajeli vielä kohti rangaistusaluetta. Syöttö Antille maalin eteen oli tyylikäs ja synnynnäinen maalintekijä ei voinut siitä paikasta enää erehtyä. Kahdeksan minuuttia ennen loppua Matti ja Mikael tulivat vielä kentälle Valtterin ja Iiron tilalle. Mikael pääsi tällä kertaa piikiksi kärkeen. TP kohensi peliään koko ajan loppua kohden. Maltti lisääntyi väsymyksen myötä kaiken aikaa ja hyviä syöttöjä tuli sarjoina.Pohjoisen liiga jatkuu helmikuun 19. päivä Seinäjoella. Ohjelmaa tosin saatetaan vielä muuttaa sen verran, että jo edellisiltana mahdollisesti pelattaisiin.