Ristiretken osa V

Päivä 5 – MillwallAamusta heti junailua Leedsistä Lontooseen Eustonin asemalle, jossa laitoimme Oyster Cardit kuntoon eli kolme päivää huoletonta matkantekoa tubella, overground trainilla ja raplrekkerillä.

– Majapaikka oli tuttu County Hotel pari sataa metriä Eustonista. Huone saatiin heti ja kamat sinne. Saman tien lähdimme kohti Millwallia. Verrattuna toiseen Championshipin seuraan, joka reissulla nähtiin eli Leedsiin, on Millwall huomattavasti jäljessä ottelujärjestelyjen suhteen. Ei ollut juurikaan porukkaa, joilla ”Here to help you” liivejä, katsomoon mennessä iso kyltti ”No alcohol drinks beyond this point” mutta kukaan ei sitä valvonut, iso kyltti katsomossa ”watch your language” mutta language oli tosi pahaa jopa omalle joukkueelle. Mitään väkivaltaan liittyvää ongelmaa ei ollut vaikka Millwall ainakin takavuosina on ollut tunnettu rähinöistään. Tasoltaan heikoin ottelu koko reissulla, mutta onneksi Pukki Party jatkui. The Denin nurmi oli melko pehmoista ja osa pelaajista vaihtoikin nappikset kesken ottelun. Teemu Pukki näyttää olevan jonkinlainen magneetti suomalaisille futisfaneille. Nytkin Millwallissa oli paljon suomalaisia katsomassa Pukin otteita, Jukka kertoo lauantain ohjelmaa.

The Den on muuten seurahistorian toinen samanniminen stadion. Millwall muutti uudelle alunperin The New Den -nimeä kantaneelle stadionilleen 1993, eli ei se enää ihan pakasta vedetty ole.

Yhtä hyvin tarjolla olisi ollut mm. West Ham Unitedin matsia, mutta meitä kuitenkin veti vanha ja tuttu Norwich City puoleensa. Matka Millwallin kentälle on muuten todella helppo, etenkin, jos London Bridgen asemalla vaivautuu vaihtamaan overground-junaan.  Rautatieasemalta ei juuri ole kuin viiden minuutin matka kävellen The Denille. Millwall sijaitsee muuten Bermondseyn kaupunginosassa Lontoon eteläosassa. Seura on kertaalleen pelannut FA Cupin finaalissa. Olkoonkoin, että siinä tuli tappio ManU:lle, pääsi Millwall silti UEFA Cupiin, koska ManU oli jo paikkansa Euroopan kentille varmistanut. UEFA Cupissa unkarilainen Ferencvaros oli heti ensimmäisellä kierroksella parempi yhteismaalein 4-2.

– Lontoossa on paljon ns. street marketteja, joista minulle eka kerta oli London Bridgen alla sijaitseva Borough Market. Mukava paikka pienine street food-ravintoloineen, lisää Jukka.

Ihan pikkuisen kuin puolivahingossa muuten ajauduimme tuonne Borough Marketin alueelle. Tultiin siinä mielessä myöhään, että myyntipaikat oli jo lauantailta purettu, mutta toisaalta ei sinne nyt mentykään kanaa, kalaa tai vihanneksia hakemaankaan.

Kävellen lähdettiin katselemaan lähimaastoa ja törmättiin paikkaan nimeltään Flat Iron Square. Kyseessä oli iso biletysalue, joka tällä erää oli valjastettu Six Nations-rugbyturnauksen väreihin ja vermeisiin.

Paikallisen järjestysmiehen kanssa kuulumisia vaihtaessa kävi ilmi, että ei paikkaa suinkaan pelkästään rugby-faneille ole rakennettu. Se on tehty kaikenmoisiin tapahtumiin ja yleensä siellä on myös live-musiikkia tarjolla.

02.03.2019 Kuvagalleria Millwall

Linkki 1