Runkosarjan päätösottelu lauantaina

SJK kohtaa lauantaina OmaSp Stadionilla KuPS:n klo 16.00 ja ottelu on samalla runkosarjan viimeinen. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Peli näkyy myös Ruutu-palvelusta.

Panoksena SJK:lla on ottelussa ylemmän loppusarjan, eli Mestaruussarjan, viimeinen paikka. Vain voitto kelpaa, jotta olisi edes mahdollisuus mitalipeleihin. Lopullinen varmuus asiasta on kuitenkin muiden käsissä. Eli käytännössä, jos SJK voittaa lauantaina, ja sunnuntaina FC Lahti – IFK Mariehamn -ottelussa IFK jää ilman voittoa, pääsisi SJK ylempään loppusarjaan. Teoriassa myös FC Lahdella olisi mahdollisuus nousta SJK:n kanssa tasapisteisiin, mutta heidän tulisi latoa todella isot maaliluvut, jotta he nousisivat maalierolla edelle. Siitä kuitenkin lähdetään, että SJK hoitaa oman osuutensa lauantaina. Muiden tekemisiin SJK ei voi enää vaikuttaa.

– Meidän edellinen peli Maarianhaminassa oli iso pettymys meille kaikille. Sitä aiemmassa RoPS-pelissä kuitenkin näytimme askeleita eteenpäin, mutta sitten Maarianhaminassa me otimme selvästi askeleen taaksepäin. Olemme nyt alkuviikosta käyneet sen läpi ja tiedämme, missä pitää olla parempia. Pelaajien reaktio asiaan on ollut mahtava. He ovat toipuneet pettymyksestä ja ovat tehneet todella kovasti töitä. Olemme fyysisesti, taktisesti ja mentaalisesti taas paremmassa tilassa, ja odotamme lauantain peliä innolla, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page.

– Tällaiset pelit ovat niitä, joiden vuoksi tätä lajia pelataan. Jos joku ei odota innolla tällaista tärkeää ja kovaa ottelua, kovaa vastustajaa vastaan, niin en tiedä miksi hän on mukana jalkapallossa. Näitä kaikki haluavat pelata. Voimme mennä siihen positiivisina ja luottavaisina, sillä tiedämme, että pystymme ottamaan tarvittavat pisteet ja lyömään kovat paineet sunnuntaina pelaaville, Page jatkaa.

– Se onkin ainoa etu siinä, että pelaamme päivää aiemmin. Voimme voitolla lyödä heille kaikki paineet ja tehdä siten heidän päivästään vaikeamman. Ja juuri sen me aiomme myös tehdä, päättää Page.

Vastaan tuleva KuPS on jo varmistanut paikkansa ylemmässä loppusarjassa ja se on juuri nyt yksi suurimpia mestarisuosikkeja yhdessä FC Interin ja Ilveksen kanssa. Se on kovassa iskussa ja onnistumiset ruokkivat itseluottamusta entistä kovemmaksi tulos tulokselta. SJK oli kuitenkin edellisessä kohtaamisessa Kuopiossa vahvempi 0–1-tuloksella. SJK on myös kaatanut mestarisuosikki Interin molemmissa kauden kohtaamisissa, joten mitään syytä ei ole lähteä nöyristelemään mitään joukkuetta vastaan Veikkausliigassa.

– Olemme yksittäisissä peleissä kyllä näyttäneet, että pystymme voittamaan kenet vaan, mutta emme ole voittaneet putkeen pelejä tällä kaudella. Se on ollut ongelma, sanoo SJK:n maalivahti ja kapteeniston jäsen Mihkel Aksalu.

– Nyt meillä on tilanne, että tässä vaiheessa, kun on runkosarjan viimeinen peli, se pitää voittaa. Kaikki ovat keskittyneet siihen. Koko joukkue on keskittynyt voittoon ja toivottavasti se näkyy lauantaina myös pelissä, Aksalu jatkaa.

– Olemme koko kaudella puolustaneet joukkueena hyvin ja päästäneet vähän maaleja. Mutta samalla emme ole tehneet maaleja. Kenties se on johtunut siitä, että koko joukkue on ollut niin alhaalla tai pelaajat ovat tehneet niin paljon töitä alaspäin, että eivät ole enää jaksaneet saada voimaa hyökkäyspäähän samalla tavoin. Nyt kuitenkin Brian Page staffinsa kanssa, on tuonut meille uusia ajatuksia, miten tätä parannetaan ja toivottavasti myös se näkyy lauantaina pelissä, päättää Aksalu.

Otteluun on tulossa SJK-kannattajien lisäksi paikalle paljon KuPS-kannattajia, jotka sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn lohkoon 114. Heillä on sinne oma lippulinkkinsä, omat palvelut ja sisäänkäynnit. KuPS-kannattajien lohkoon ei saa lippuja enää lippukioskilta.

SJK – KuPS lauantaina 31.8. klo 16.00. Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 14.00, muut palvelut ja katsomot klo 15.00. Voit lukea lisää ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista tämän ennakon loppuosasta.

Lue lisää molemmista joukkueista sekä ottelutapahtuman järjestelyistä, SJK:n nettisivujen ennakosta:

http://www.sjk.fi/w/runkosarjan-paatosottelu-lauantaina

Linkki 1Linkki 2Linkki 3Linkki 4