Rutiinivoitto Sundomista

SJK-junioreiden Nelosessa pelaava joukkue haki rutiinivoiton Vaasan kupeesta. Sarjan tyvipäähän jumittunut Sundom IF:n kakkosjoukkue ei oikeastaan numeroiden valossa kyennyt lohkovoittonsa varmistanutta vierasjoukkuetta uhkaamaan. Tauolle mentäessä matsi oli vielä yhden maalin peli, mutta toisella puoliajalla vieraat sinetöivät kamppailun.

Sundom IF/2 v SJK-juniorit 0-3 (0-1)25 min 0-1 Alex Kivimäki54 min 0-2 Nicolas Kivimäki80 min 0-3 Tommi Luopajärvi

Kivimäen veljekset olivat suuressa roolissa ottelun ratkomisessa. Ensimmäisellä puoliajalla vanhempi, Alex, avasi maalihanat ja vajaan tunnin pelin jälkeen Nicolas vei vieraat kahden maalin johtoon.

Lukas Uppgårdin katseltua 74. minuutilla toista keltaista ja jouduttua sen myötä aikaistettuun suihkuun, peli olikin sitten sitä myöten selvä.

Tommi Luopajärvi viimeisteli loppunumeroiksi kolmen maalin vierasvoiton kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Voittonsa myötä SJK-juniorit venytti sarjajohtonsa jo kymmeneen pisteeseen. Luonnollisestikin sarjassa kakkosena olevalla ABC/Strömsöllä on mahdollisuus kaventaa tuota kaulaa seitsemään pisteeseen, sillä vaasalaisilla on yksi matsi vähemmän pelattuna. Myös tällä hetkellä neljäntenä oleva Närpes Kraft/2 voi tulla yhdeksän pinnan päähän.

SJK-juniorit on nyt voittanut kymmenestä ottelustaan yhdeksän. Joukkueella on jäljellä yksi ottelu ennen syksyn ylempää jatkosarjaa. Ylempään jatkosarjaan jäävät kevätkierroksella hankitut pisteet voimaan, eli tavoitteeksi asetettu nousu on realistinen. Luonnollisestikin se vaatii vielä kuudesta jäljellä olevasta ottelusta matemaattisesti neljä voittoa. Tietenkin on mahdollista, että muut joukkueet pelaavat vielä hiukan ristiin, jolloin vähempikin saattaa riittää.

Seuraavaksi SJK-juniorit kohtaa kotonaan VPS J:n torstaina 12. elokuuta. Vaasalaisjoukkue on sarjassa yhdeksäntenä voitettuaan tähän mennessä kolme matsia ja pelattuaan kahdesti tasan.