Sähköpyörätuolijalkapallo mukaan SJK-junioreiden toimintaan

Yhteisöllisyys ja kaikille mahdollisuus harrastaa ovat tärkeitä asioita SJK-junioreiden toiminnassa. Siinä yksi syy, miksi SJK-juniorit ovat aloittamassa sähkötuolijalkapalloa Seinäjoella. Laji on todennäköisesti jalkapallosta kiinnostuneillekin vähemmän tunnettu laji.

Sähköpyörätuolijalkapallo tai lyhyemmin SPT-jalkapallo on joukkuelaji pyörätuolia (sähköpyörätuoli tai manuaali) käyttäville. Pelissä käytetään 330 millimetriä halkaisijaltaan olevaa palloa. Kentällä molemmilla joukkueilla on kolme kenttäpelaajaa ja maalivahti. Pelissä on

kulma- ja maalipotkut, mutta sivurajaheitto on korvattu sivurajapotkulla. Paitsioita ei ole, mutta tiettyjä rajoituksia on, etteivät tuolit esimerkiksi kasaannu yhteen. Sähkärifutis on pienen tilan nopea ja taktinen laji. Peli on erityisryhmäurheilua ja tarkoitettu lähtökohtaisesti henkilöille, joilla on diagnosoitu vakava ruumiinvamma ja pysyvä toimintarajoite. Ottelut ovat vauhdikkaita ja ratkaisevaa on joukkueiden rohkeus, nopeat käännökset ja pallon hallinta omalla pelituolilla. Lajissa on tärkeää sekä joukkueen että yksittäisen pelaajan taktinen osaaminen. Pelaajan oikeanlaisella sijoittumisella on lajissa paljon merkitystä, jonka vuoksi harjoituksissa erilaisten kuvioiden harjoitteleminen on tärkeässä roolissa.

Sähköpyörätuolifutiksen SM-sarjaa pelataan kolmella joukkueella, jotka tulevat Turusta, Tampereelta ja Helsingistä. Seinäjoella harjoitukset aloitetaan syksyllä 2019 ja joukkue toimii nimellä SJKpowerchair.

Sähköpyörätuolijalkapallon esittelytapahtuma järjestettiinn Seinäjoen Uimahalli-Urheilutalolla lauantaina 24.8.2019.

Lajia ovlivat esittelemässä Suomen sähkärifutiksen maajoukkue, joka koostuu FC Interin, TPV:n ja HJK:n pelaajista ja valmentajista.

Joukkue on avoin- ikään ja sukupuoleen katsomatta. Joukkueeseen toivotaan lisää pelaajia. Lisätietoa voi kysellä sähköpostilla:

sjkpowerchair@gmail.com.