Sama vanha mollivoittoinen viisu

Sama vanha mollivoittoinen viisuTP-Seinäjoki – Kings 1-2 (1-1)04 min 0-1 oma maali10 min 1-1 Juha Eteläaho48 min 1-2 Petteri RönkköVaikka TP-Seinäjoen edustusjoukkue tulikin kentälle Kingsiä vastaan selvästi sisuuntuneena nöyryyttävästä tasapelistään keskiviikkona esittäen ajoittain erinomaista jalkapalloa, oli lopputuloksena sama vanha mollivoittoinen virsi. Nokkaan tuli 2-1 (1-1), vaikka peliä hallittiin ja luotiin selvästi enemmän tekopaikkoja kuin pitkän pallon roiskimiseen tyytynyt sarjakolmonen Kings Kuopiosta.On todennäköistä, ettei Kings pelannut kauden parasta peliään, sillä se jäi pelillisesti selvästi jalkoihin. Joukkue loi koko ottelussa yhden todellisen tekopaikan ja onnistui silti viimeistelemään kaksi maalia. Vastaavasti TP-Seinäjoki loi kolme erinomaista paikkaa ja toisen mokoman puolivaarallisia paikkoja saaden pallon vain kertaalleen Petri Kuikan vartioimaan maaliin.Ottelu alkoi, aivan kuten keskiviikkona, todella surkeasti, sillä jo pelin neljännellä minuutilla maalin eteen tullut keskityspallo kimpoili epäonnisen Ari Suokkaan kautta omiin ohi Matti Tervasmäen.Maali ei kuitenkaan lamaannuttanut kotijoukkuetta, vaan keskikentälle vasemman pakin tontilta palannut Jarkko Mäki-Maunus ja Henri Saranpää pyörittivät peliä mainiosti. Tasoitus saatiinkin aikaiseksi jo 10. minuutilla Mikael Muurimäen esityön jälkeen Juha Eteläahon tulitettua komeasti kauden 12. maalinsa. Tasanumeroissa mentiin tauollekin, joskin TP-Seinäjoen kannalta katsottuna todella epäonnekkaasti. Vasemmalla laidalla hyvän matsin pelannut nuori Anssi Syrjämäki nimittäin kajautti komean vedon 42. minuutilla, mutta valitettavasti se osui tolppaan kimmoten siitä takaisin kentälle.Toisen puoliajan alku oli aivan yhtä katastrofaalinen kuin ensimmäisenkin. Vain vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen pallo oli toistamiseen Matti Tervasmäen vartioimassa maalissa. Suurimman osan ajasta jaloille potkimiseen keskittynyt kokenut Tomi Airaksinen osui poikkeuksellisesti palloon keskittäen erinomaisesti kotijoukkueen maalista katsottuna oikealta. Tervasmäki sai palloon vain hipaisun ja se ajautui takana vapaana olleelle Petteri Rönkölle, jolla oli helppo työ viedä vieraat johtoon.Kotijoukkue jatkoi pelin hallintaa aina toisen puoliajan puolivälin jälkipuoliskolle, jolloin vieraat saivat pelistä otetta saaden koko joukon vapaapotkuja hyökkäyskolmannekseltaan. Kings ei silti kyennyt rakentamaan ainuttakaan tekopaikkaa pelaamalla ja Tervasmäki pääsikin helpolla ottelun jälkipuoliskon maalillaan.Vaikka TP-Seinäjoki esiintyikin pirteämmin ja selvästi paremmalla asenteella kuin keskiviikkona, ei palloa saatu paikoista maaliin tälläkään kertaa. Onnetar hyljeksi vielä aivan ottelun loppuhetkillä Mikael Muurimäkeä, joka sijoitti huolella pallon ohi Petri Kuikan. Pallo toki meni ohi ja oli lipumassa kohti takakulmaa, mutta kimposi toistamiseen tolpasta ulos. ”Mikille” olisi hyvällä omalla tunnolla suonut maalin, sillä mies raatoi laajalla säteellä ansiokkaasti.Tässä ottelussa kotijoukkueesta ei oikein heikkoa lenkkiä löytynyt. Joukkue pelasi taidokkaasti ja jaksoi sinnikkäästi yrittää läpi ottelun. Sitä ei tälläkään kertaa palkintoa taistelusta tullut. Se on oikeastaan ollut hyvin pitkälle koko kauden kuva. Useissa otteluissa peliä on hallittu, eikä palkintoa ole saatu.Ihan oma lukunsa oli vieraiden vaihtopenkki, joka jaksoi rääkyä jokaisesta tuomiosta. Toki on sanottava, ettei erotuomari Tommi Penttilällä ollut tälläkään erää erityisen laadukas iltapäivä, mutta siitä huolimatta vieraiden valmentajan Kai Rönkön, joukkueenjohtajana toimivan entisen TP-Seinäjoen pelaajan Jussi ”Mama” Markkasen ja huoltoportaan alituinen vaikerrus ainakaan auttanut asiaa millään tavalla. On aivan totta, että kotijoukkueesta ainakin varsin hyvän keskikenttäpelin taistellut joukkueen kapteeni Jarkko Mäki-Maunus olisi joltakin toiselta tuomarilta saattanut saada varoituksen muutamasta kohtuullisen kovasta taklauksesta, mutta vastaavasti useita kertoja takaapäin jaloille potkinut Tomi Airaksinen pääsi vielä selkeämmin kuin koira veräjästä. Ottelun ainoan varoituksen sai kotijoukkueen Henri Saranpää. Erotuomari Penttilä ei millään tavalla vaikuttanut ottelun lopputulokseen, mutta kun kuunteli äänensävyjä molempien joukkueiden suunnasta, saattoi todeta, ettei kumpikaan ollut miehen tekemiseen erityisen tyytyväinen.TP-Seinäjoen entinen pelaaja kasvatti Jani Mäki-Maunus ja Seinäjoen Sisun monitoimimies Jarkko Tenkula muodostivat arvovaltaisen Veikkausraadin ja jakoivat tähtensä siten, että vierasjoukkueen Petteri Rönkkö vei kolme staraa, kotijoukkueen kapteeni Jarkko Mäki-Maunus täysin ilman veljellistä suosiota kaksi tähteä ja vieraiden Esa-Pekka Vartiainen yhden sakaraisen. Valintoja ei voi tällä erää isommin moittia. Toki kentältä löytyi monia muitakin, jotka olisi voinut palkita aivan yhtä hyvin. Kotijoukkueesta sellaisia sotureita olivat esimerkiksi Tero Mäntylä, Anssi Syrjämäki ja Mikael Muurimäki. Vieraista kippari Ollipekka Ojala oli keskikentällä varsin kelvollinen pelimies.Ottelu oli kotijoukkueelle jo kuudes peräkkäinen ilman voittoa ja kausi lähestyy uhkaavasti loppuaan. Seuraavaksi joukkue reissaa Vöyrille Norrvalla FF:n vieraaksi ja sekin kamppailu pelataan muovilla ensi lauantaina.TP-Seinäjoki: Matti Tervasmäki, Mikko Väänänen, Tiitus Lehtinen, Ari Suokas, Tero Mäntylä, Anssi Syrjämäki (76. Abdullahi Danjouma), Jarkko Mäki-Maunus, Henri Saranpää (v), Topias Tervasmäki (64. Johannes Saranpää), Mikael Muurimäki, Juha Eteläaho