Sarjapaikka on saletti – katse kohti mitalia

Sarjapaikka on saletti – katse kohti mitaliaTP-Seinäjoki – FC Reipas 2-1 (1-0)13 min 1-0 Erno Ruismäki73 min 2-0 Henri Huilla77 min 2-1 Loorents HertsiHarva olisi uskonut TP-Seinäjoen B-junioreiden pelaavan jopa SM-kullasta keväällä. KuPS kävi silloin pöllyttämässä pikkupruukilaisia Prunttimäessä peräti 5-0 ja sarjapaikan säilyttäminen oli työn ja tuskan takana.Syyskierroksella joukkue on luonut nahkansa totaalisesti uudelleen ja peli-iloa uhkuvasta ryhmästä kumpuaa itseluottamusta ja taistelutahtoa. Sen sai kokea SM-sarjaa ilman tappioita ennen lauantaita johtanut FC Reipas, joka edellisessä ottelussaan oli kellistänyt HJK:n.Kotijoukkue pelasi ensimmäisen puoliajan kovaan vastatuuleen, mutta onnistui kuitenkin iskemään pallon kertaalleen vieraiden verkkoon. Maali oli todella hyvä suoritus niin esityön kuin viimeistelynkin osalta.Miika Korpela pelasi pallon Reippaan puolustuksen selustaan aivan loistavasti Erno Ruismäenjuoksulinjalle, jolla oli helppo työ viimeistellä syyskierroksen neljäs maalinsa ottelun 13. minuutilla.Eittämättä lahtelaisjoukkue on yksilöinä taitavampi kuin kotijoukkue, mutta sitä taitoa eivät suomalaisfutiksen legendoihin kuuluvan Petri ”Järä” Järvisen suojatit osanneet hyödyntää tekopaikkoina. Itse asiassa vierailla ei ollut kovinkaan monta todella hyvää paikkaa toimittaa pallo Tuomas Karjanlahden taakse.Toisen puoliajan alussa isännillä oli myötätuuleen mahdollisuus sinetöidä ottelu, mutta hyvistäkään paikoista ei palloa saatu toistamiseen vieraiden maaliin. Reipas dominoi selvästi pallollista pelaamista toisella puoliajalla, mutta kotijoukkue pelasi viisaasti vetäytyen ja tarkasti puolustaen. Toisellakaan puoliajalla Reipas ei saanut ainuttakaan vetoa kohti Karjanlahden maalia ennen kuin kotijoukkue oli jo siirtynyt kahden maalin johtoon.Jos oli hieno ensimmäinen maali, myös toisesta voidaan ottaa oppimateriaalia koulumaaleista puhuttaessa.Jesse Jääskeläinen lähetti keskialueen vasemmasta laidasta vapaapotku aivan Reippaan maalin takatolpalle, missä alakerrasta erikoistilanteeseen noussut Henri Huilla kerrankin sai palkinnon työlleen puskemalla pallon verkkoon. Kotijoukkue otti kahden maalin johdon ja peliaikaa oli jäljellä enää noin 17 minuuttia.Vahvasti, jopa viidellä miehellä, hyökännyt Reipas ei kuitenkaan luovuttanut, vaan painoi vahvasti vastatuuleen. Joukkue saikin vapaapotkun noin 25 metristä hieman sivusta. Sen tykitti aivan takayläkulmaan Loorents Hertsi. Veto oli todella huikea ja täysin ottamaton. Kaikki kolme maalia olivat todella hienoja, joten satapäinen yleisö sai kyllä nauttia komeista osumista upeassa, mutta erittäin tuulisessa säässä.Voitollaan TP-Seinäjoki nousi tasoihin Reippaan kanssa. HJK:lla on mahdollisuus myöhemmin tänään ottaa piikkipaikka haltuunsa ja sama pätee OLS:aan. Joka tapauksessa kärki tasoittui ja seinäjokelaisilla oranssi-mustilla on lahtelaisten tavoin mahdollisuus taistella jopa mestaruudesta.TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Kalle Taimi, Henri Huilla, Niko Nauholz, Sami Viljanen, Akseli Metsä-Ketelä (41. Aleksi Ahde), Jesse Jääskeläinen, Miika Korpela, Teemu Penninkangas (81. Samuli Kiviaho), Tommi Kukila, Erno Ruismäki (63. Veli-Pekka Pajula)