Seuran ensimmäinen tyttöjoukkue

Nollakutosten ikäluokasta tuli kaikkien aikojen ensimmäinen tyttöjoukkue, joka edustaa mustakultaisia värejä, eli pelaa SJK:ssa.

Aikaisemmin SeMissä pelanneet tytöt olivat jäämässä ilman pelipaikkaa ja tässä kohtaa junioripuolella tehtiin poikkeuksellinen päätös ottaa tytöt seuraan.

– Vuoden verran asiaa pyöriteltiin ja hierottiin ja nyt päädyttiin tällaiseen ratkaisuun, kertoo joukkueenjohtajana toimiva Jussi Koskinen.

Joukkue valmistautuu Puolen Suomen Liigaan T14-sarjaan, jonne joukkue selvitti jo viime kaudella tiensä.

– Se suunta on, että saataisiin yhtenäisyyttä paikkakunnille ja myös tyttö- ja naisjalkapalloa eteenpäin. Yritimme jo aiemmin saada tyttöjalkapalloa liikkeelle, mutta silloin ei tullut samasta ikäluokasta riittävästi tyttöjä, kertoo puolestaan SJK:n joukoista Jukka Saarijärvi.

– Nyt kokeillaan uudemman kerran. Uskon, että myös onnistumme tällä kertaa, lisäsi Saarijärvi.

SJK:n junioripuolella katsottiin hiukan jopa velvollisuudeksi ottaa nollakutoset mukaan seuran toimintaan, sillä muussa tapauksessa vaihtoehtoina olivat joukkueet joko Lapualla tai Nurmossa.

– Mielestäni tämä tuo väistämättä suuren seuran etuja. Tulee koulutusta ja käsipareja. Uskon, etä tämä tuo myös pelaajapuolelle myös imua jatkossa, Koskinen lisäsi.

Jukka ja Jussi videolla Tytöt videolla Kuvia Wallsportista

Linkki 1Linkki 2Linkki 3