SJK-j 2004 ikäluokka HJK-cupissa

SJK-junioreiden 2004 ikäluokan joukkue osallistui 15-16.9 pelattuun kovatasoiseen HJK-cupiin.

Useiden poissaolojen vuoksi (mm. loukkaantumisia pidempi- ja lyhytaikaisempia, matkoja, perhejuhlia) joukkueeseen oli kutsuttu mukaan pelaajia kahdesta muusta seurasta, joiden kanssa on tämänkaltaista yhteistyötä tehty aikaisemminkin eli VIFK:stä ja VJS:stä.

Peliohjelma tässä turnauksessa oli varsin rankka. Kaikkiaan 7 ottelua 29 h aikana, yhteensä 280 min eli toisin sanoen kolme kokonaista peliä isolla kentällä + 10 min jatkoaika. Menkääpä ehdottamaan vaikkapa miesten sarjoissa pelaaville pelaajille, että olisi tällainen savotta edessä niin sinua voitaisiin katsoa hieman pitkään ja ihmetellen, mitä tuo nyt puhuu……Varsin upeasti pelaajapojat kestivät kovan fyysisen rasituksen turnauksen aikana. Totta kai joitakin kolhujakin matkan varrella tuli mukaan, mutta ei mitään ihmeellistä. Muutama 1-2 pelin poissaolo, mutta siihen oli onneksi osattu etukäteen varautua mukaan otettavan pelaajamäärän muodossa.

Ottelutulokset alkulohko:

pe SJK yj – KTP 1-0

pe SJK yj – Pietari Zenit 0-5

pe SJK yj – HJK 0-4

pe SJK yj – Ajax/Tervarit yj 1-2

la  SJK yj- FC Djursholm Tukholma 2-1

Alkulohkosijoitus 4. ja pelaamaan sijoista 5-8.

Sijoitusottelu (5-8):

la  SJK yj – FC Inter 2-1

Sijoitusottelu (5-6)

la  SJK-j yj – FC Lahti yj 1-1 Rp. 3-1

Eli lopputuloksena 5. sija, joka on varsin hyvä saavutus tämän tasoisissa turnauksissa.

Tähän voidaan olla erittäin tyytyväisiä!

Mukava oli päästä pelaamaan hyville pelikentille mm. Telia 5G Areenalle ja legendaariselle Bolliksen nurmelle.

Tuntui, että joukkueen peli parani varsinkin toisena päivänä, jossa saldona oli 3 voittoa 3 pelistä ja vielä hyvien peliesitysten jälkeen!

Kahdessa ottelussa oltiin puoliajalla vielä 0-1 tappiotilanteessa, mutta toisella jaksolla pelit pystyttiin kääntämään voitoiksi. 

Tämä osoittaa oikeaa taistelumieltä joukkueelta ja pelaajilta. Periksi ei anneta vaan loppuvihellykseen saakka aina väännetään.

Alkulohkopeleissä perjantaina kohdatut kovat Pietarin Zenit ja HJK etenivät finaaliin saakka, jonka HJK voitto rankkukisan jälkeen.

Voidaan rehelisesti todeta, että oikeillä jäljillä ollaan tämän ikäluokan kanssa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Ja vaikkapa ajatuksella "Seuraava harjoitus on se minun tähän astisen peliuran tärkein harjoitus"! Laitan kaiken likoon!

Tämän kaltaisia pelejä on tärkeää päästä pelaamaan säännöllisesti, jotta nähdään, mitä se pelaaminen oikeasti on, kun puhutaan ikäluokan huippujoukkueista. Ja meille se tarkoittaa yleensä sitä, että matkustetaan johonkin kauemmas ja euroja kuluu iso kasa.

Sanottakoon tässä vaiheessa, että tässä asiassa kumarretaan syvästi pelaajapoikien vanhempien suuntaan, jotka pääosin tämänkaltaiset turnausreissut omista kukkaroistaan kustantavat.

Iso kiitos mukana olleille SJK-j pelaajille, taustoille ja kannattajille! Ja erityisen iso kiitos mukana olleille VIFKin ja VJSn pelaajille ja heidän valmentajilleen, jotka tämän mukana olon mahdollistavat sujuvalla seurojen välisellä yhteistyöllä!

Kiitos Teemu, Antonio, Taavi, Pyry, Eemeli ja Urho!

Niin……Satu S, oikein lämpimät onnittelut merkkipäiväsi johdosta!