SJK-junioreiden kasvatti jatkaa Kerhossa

Oma kasvatti Joonas Sundman jatkosopimukseen

SJK on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Joonas Sundmanin kanssa. Suomen U21-maajoukkueen puolustaja jatkaa SJK:ssa siten ainakin kauden 2021 loppuun.

Seinäjoella syntynyt ja jo juniorina SJK:ta edustanut, 21-vuotias Joonas Sundman, nousi SJK Akatemian kautta edustusjoukkkueen harjoitusryhmään vain 16-vuotiaana. Vuonna 2014, ollessaan 17-vuotias, hän siirtyi Englantiin Aston Villan akatemiaan. Siellä hän vietti kaksi kautta, pelaten myös seuran reservijoukkueessa. Suomeen ja Seinäjoelle Sundman teki paluun heinäkuussa 2017, tehden saman vuoden elokuussa debyytin Veikkausliigassa. Nyt pelejä on kasassa SJK:ssa yhteensä jo 54.

– Todella hyvät on fiilikset sopimuksesta, koska on todella hienoa jatkaa uraa täällä. En olisi voinut toivoa parempaa jatkoa, sanoo Joonas Sundman.

– Oli aikoinaan mahtava tehdä liigadebyytti oman kaupungin joukkueessa. Ja kyllä tämä aika on opettanut minua niin ihmisenä kuin pelaajanakin paljon eteenpäin. Englannissa olo aika alkoi kasvattamaan minua ammattilaisuuteen, mutta mielestäni vasta täällä olen päässyt oppimaan, mitä on se oikea ammattilaisuus miesten futiksessa, Sundman jatkaa.

– Seinäjoen väelle haluan sanoa, että pysykää katsomoissa, kuten olette tähänkin asti hienosti pysyneet. Kyllä tämä tästä paremmaksi taas muuttuu. Näissä heikoissa ajoissa lojaalisuus punnitaan. Ja Klopit ovat olleet kyllä siitä hieno esimerkki, miten he ovat olleet meidän tukena. Heistä mallia kaikille, sillä toivoisin todella, että kannattajamäärät vain kasvavat entisestään. Nyt on Suomifutis muutenkin hyvin nousussa, päättää Sundman.

Sundman matkustaa tänään Suomen U21-maajoukkueen mukaan EM-karsintaotteluihin, joissa Suomi kohtaa Maltan ja Tanskan.

– Tämä on mielestäni jälleen erinomainen kiinnitys, joka näyttää halun rakentaa hyvää joukkuetta ensi kaudelle. Sundman on huipputasoa oleva puolustaja, joka on näyttänyt osaamisensa meidän ja maajoukkueen kanssa. Se, että hänet valittiin jälleen mukaan Suomen U21-maajoukkueeseen kertoo, että hän on yksi maan parhaista paikallaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page


Sundmanin lisäksi SJK:sta lähtee maajoukkuetehtäviin Suomen U19-maajoukkueen Jeremiah Streng ja Maximo Tolonen.