Tietoa, taitoa ja testejä

SJK-junioreiden 2006-07 -ikäluokat viettivät työntäyteisen viikonlopun Jyväskylässä. Kyseessä oli jälleen Suomen Palloliiton Aluevalmennuskeskuksen kanssa toteutettava tapahtuma, jossa mukana ovat myös joensuulainen JIPPO, Kuopion Palloseura ja Jyväskylän Jalkapalloklubi.

Nuoriso lähti reissuun klo 6.15 Wallsport Areenan edestä ja lauantai meni vauhdilla kunhan perille päästiin.

Aluksi kummatkin joukkueet osallistuivat erilaisiin testeihin. Mukana oli kasvua, ketteryyttä, pallonkäsittelyä, voimaa ja muita eri ominaisuuksia kartoittavia testejä. Tulosten pohjalta valmentajat saavat erinomaisen pläjäyksen dataa, jota voidaan jatkossa soveltaa harjoitteluun yksilötasolla.

Testipäivän jälkeen joukkueet ajoittuivat Laajavuoreen, söivät ja saivat kerätä hiukan voimia ennen illan otteluita. JJK ja JIPPO kohtasivat molemmilla ikäluokilla ennen kuin SJK-juniorit ja KuPS ottivat toisistaan mittaa klo 19.00 ja klo 20.00 alkaneissa peleissä.

Luonteeltaan lauantai-illan pelit olivat täysin erilaisia. Nollakutoset saivat ensin vastaansa ikäluokan epävirallisen SM-lopputurnauksen voittaneen erinomaisen Kuopion Palloseuran. Erittäin kovatempoinen ottelu päättyi SJK-junioreiden 3-0 -voittoon sangen hyvällä pelillä.

Jälkimmäisessä ottelussa jo kesästä alkaen 11 v 11 -otteluita pelanut KuPS oli selvästi vahvempi. SJK-juniorit pelasi vasta kolmannen ison kentän ottelunsa sen jälkeen kun joukkue siirtyi 11 v 11 -otteluihin 8 v 8 -matseista. Lukemat kirjattiin ansaitusti kuopiolaisille 5-0.

Kun valmennusporras oli yön myöhäisinä hetkinä saanut vielä järkättyä videoklipit kohdilleen, oli niiden vuoro sunnuntaina. Myös valmentajapalavereja oli viikonlopun aikana, kuten aiemmillakin kerroilla.

Sunnuntain ohjelmassa oli kaksi ottelua kummallakin joukkueella. Voisi sanoa, että kaikki neljä peliä olivat kohtuullisen hyviä joukkueilta.

JJK oli kummassakin kamppailussa parempi numeroin 2-1, mutta vastaavasti SJK-juniorit ottivat voitot molemmissa kamppailuissa JIPPO:a vastaan. Numerot kirjattiin Nollakutosten osalta 4-0 ja nuorempien oslata 7-1.

Viikonloppu oli jälleen oivallinen. Pojat pääsevät olemaan yhdessä keskenään ja taustojen kanssa. Lisäksi AVK:n tarjoama tietopläjäys ja testit tuovat paitsi helpotusta tekemiseen, myös suunnitelmallisuutta ja tietoa jokaisesta yksilönä.