SJK-juniorit infosivat tyttöfutiksesta

SJK-juniorit pitivät torstaina 6.8. Elinkeinotalolla infotilaisuuden tyttöfutiksesta. Paikalla oli n. 50 henkilöä. Tilaisuuden aluksi puheenjohtaja Jukka Saarijärvi taustoitti Seinäjokelaisen tyttöfutiksen historiaa ja muistutti myös, että tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun SJK aloittelee tyttöfutista.

Aiempi yritys alkoi soitolla SeMin silloiselle puheenjohtajalle Riku Mattsonille, koska haluttiin myös heidän tietävän SJK:n aikeista. Riku totesi, että siitä vaan. Teillä on siihen oikeus eikä meillä ole oikeutta sitä estää.

Saarijärvi totesi myös, että lähiaikoina on tapahtunut monenlaisia muutoksia esimerkiksi kuntakentällä, koulumaailmassa eikä Palloliittokaan ole muutoksilta säästynyt. Pallopiirit ovat historiaa ja tilalle ovat tulleet alueet, joiden johtavien seurojen Palloliitto haluaa ottavan vastuuta esimerkiksi ison kasvupotentiaalin omaavasta tyttöfutiksesta. Tällä asialla ollaan.

Hannu Huilla kertoi lähemmin seurasta, toiminnan periaatteista ja varsinkin seuran taloudesta. Tutuksi toivottavasti tuli ne purot, mistä seura varat kerää. Todennäköisesti odotetuinta infoa oli seuramaksujen suuruus ja kuten Huilla korosti, mitä seuramaksu sisältää. Ei voi pelkästään tuijottaa euromäärää. Hän kävi myös läpi mitä jää joukkueiden maksettavaksi. Aiheesta tuli myös runsaasti kysymyksiä.

Timo Rauhala kertoi seuran urheilupuolen periaatteista, pelaajapolusta ja suunnitelmista tyttöjoukkueiden toiminnan suhteen. Sekä Huilla että Rauhala korostivat, että tyttöjoukkueiden aloittamisen ja toiminnan suhteen uudessa seurassa täytyy olla kärsivällinen. Joka tapauksessa tyttöjen ja poikien kohtelu tulee olla samanarvoista.

Tilaisuuden henki oli asiallinen ja keskustelua sekä varmistavia kysymyksiä riitti vielä tilaisuuden päätyttyäkin.