SJK-juniorit ja SeMi kohti yhdistymistä

Kuten viikolla saatiin paikallisesta mediasta lukea jo ennen seurojen kannanottoa, SJK-juniorit ja Seinäjoen Mimmiliiga ovat tehneet tunnusteluja potentiaalisen seurojen yhdistymisen eteen. Yhdistyminen tarkoittaisi käytännössä sitä, että SeMi siirtyisi toimimaan SJK-junioreissa.Lähtökohtia tälle prosessille on ollut useita. Yksi merkittävä on seinäjokelaisen jalkapallon yhteenkuuluvuuden ja yhteisöllisyyden lisääminen. Yhdistymisen tapahtuessa SJK-junioreista tulisi Suomen Palloliiton Vaasan Piirin suurin seura.Yhdistymistä on katseltu suopeasti myös Suomen Palloliiton pääkallonpaikalla. SJK-juniorit on jo vuosia ollut erilaisissa Palloliiton pilottihankkeissa mukana ja hienotunteisen vihjailun myötä on annettu ymmärtää, että olisi kovin sopivaa, jos vaikka SJK-junioreissa olisi mukana tyttö- ja naisjalkapalloakin.On myös huomioitava, että yhdessä SJK-juniorit ja SeMi muodostavat sen kokoisen jalkapalloseuran, että sen koko takaa paitsi huomion saamisen, myös painoarvoa yhteistyökumppaneiden kanssa neuvotellessa.

Kommentteja aiheesta antoivat SeMin puheenjohtaja Jussi Koskinen, SJK-junioreiden puheenjohtaja Jukka Saarijärvi, sekä toiminnanjohtaja Hannu Huilla.

Koskinen avasi kommentoinnin SeMin puolelta.

– Uskon, että mahdollisen yhdistymisen tapahtuessa junioreille on parempaa vastinetta tarjolla harrastusmaksuille. Tekeminen tulee olemaan varmuudella entistäkin laadukkaampaa ja organisoidumpaa, aloittaa Koskinen pohdiskelunsa siitä, mitä yhdistyminen tarjoaisi.

-Uskon myös, että tällainen toisi lisävetovoimaa tyttöfutikseen, kun ollaan yhtä isoa SJK-perhettä. Samalla se poistaisi sen, että on olemassa erillisiä tyttö- ja poikaseuroja, Koskinen viittaa nykytilanteeseen Seinäjoella.

– Näen myös, että luvassa on vahvan ja vankan orhanisaation tuki, jonka kautta meillä on mahdollisuus saada kehitystä myös olosuhteisiin, koska kyseessä on suurempi ja vahvempi seura, huomauttaa Koskinen muistuttaen vielä, että…. Onhan se hienoa olla mukana alueen johtavassa jalkapalloseurassa. Sillä sitä SJK-juniorit todellakin fuusioitumisen olisi myös koko alueellamme.- Helppoa ei yhdistyminen tule varmastikaan olemaan johtuen seurojen erilaisista toimintakulttuureista ja -tavoista. Meidän on mietittävä tehokas strtaegia seuratoimijoiden värväämiseksi mukaan. Muutama muukin asia asettaa haasteita. Esimerkiksi tiedottamisen ja viestinnän selkeä lisääntyminen tuo oman haasteensa ja siihen on löydettävä vastaus, miten ja kuka/ketkä sen hoitavat. On myös pohdittava tyttöpuolen junioripäällikön tarvetta, sanailee SJK-junioreiden puheenjohtaja, Jukka Saarijärvi, miettiessään seurojen yhdistämistä.- Itse tietenkin toivon myös sitä, että pelaajamäärien ja SJK-perheiden lisääntymisen myötä myös seuran oman leirikeskuksen, Pruukinrannan, käyttö Kihniön Pääjärvellä lisääntyy merkittävästi, Saarijärvi sanoo.SJK-junioreiden päivittäisen toiminnan pyörittämisestä vastaava toiminnanjohtaja Hannu Huilla puolestaan näkee merkittäviä synergiaetuja yhdistymisen takana- Tyttöjalkapallossa on iso potentiaali kasvulle. SeMi on tehnyt pitkään hyvää työtä tyttöjalkapallon hyväksi, mutta jos halutaan ottaa seuraavia kehitysaskelia tarvitaan laajempaa seurojen välistä yhteistyötä tai seurayhdistymisiä. Vastaavasti SJK-junioreiden toiminta on saavuttanut valtakunnallisestikin melko hyvän tason ja sitä tietoutta ja taitoa kannattaa mielestäni siirtää myös tyttöjalkapallon hyväksi, Huilla avaa.Simppeliin prosessiin ei kuitenkaan usko Huillakaan.- Seurojen yhdistäminen on kuitenkin aina iso prosessi ja varmasti vaikeitakin asioita tulee eteen, mutta hyvällä suunnittelulla ja tämän kauden aikana tapahtuvalla valmistelulla saadaan aikaiseksi hallittu muutos. Tämä vaatii pitkäjänteisyyttä ja laajakatseisuutta, joiden turvin karikoista päästään kivuttomasti läpi, Huilla jatkaa.- Pikkuhiljaa aloitetaan ajamaan hallinnollisia asioita yhteen sekä hyödynnetään tiistaina yhteistyöseuroillemme esitellyn Palloliiton Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjän työpanosta valmennuspuolella, lisää Huilla.- Uskon, että saamme tästä hienon lopputuloksen ja siitä hyötyvät sekä tyttö- että poikatoiminta, mutta työtä se vaatii paljon ja myös kärsivällisyyttä, muistuttaa toiminnanjohtaja vielä lopuksi.

Asian tultua nyt julkiseksi on koko ajan kuitenkin muistettava, että nyt ollaan vasta suunnitteluvaiheessa mahdollista yhdistymistä kohti. Luonnollisesti tilanne näyttää kohtuullisen positiiviselta, mutta mitään ei vielä ole naulattu kiveen.