SJK-juniorit vei trillerin

SJK-juniorit v ABC/Strömsö 4-3 (1-2)08 min 1-0 Habibullah Husseini14 min 1-1 Jesper Brännström40 min 1-2 Oskar Wallén57 min 2-2 oma maali66 min 3-2 Joni Rintatalo72 min 3-3 Mikael Biskop89 min 4-3 Aatu Metsä-KeteläSarjan kärkijoukkueet tarjosivat Kyrkösjärven tekonurmella melkoisen trillerin Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Vitosessa. Ottelu oli todellakin erittäin viihdyttävä, tapahtumarikas ja siisti. Kaiken lisäksi se oli tälle tasolle ihan laadukas koitos kahden melkoisen erilaisen joukkueen välillä.Sarjaa johtava ABC/Strömsö on varttuneempia ja kookkaampia pelimiehiä pullollaankun taas kotijoukkue on koko kauden ollut nuorten pelaajien ryhmä, jossa on esiintynyt jo pitkästi yli 40 pelaajaa.AC/Strömsö ei turhaan johda sarjaa. Joukkue pelaa erinomaisesti omilla vahvuuksillaan. On vaikea sanoa, miten paljon joukkue pelaa muita vastaan niin kuin tänään, sillä bussi oli tukevasti parkissa ja paketti pysyi tiiviinä aiheuttaen kotijoukkueen pelinrakentelulle pulmia.Vaikka vieraat pyrkivätkin puolustamaan tarkasti siinä myös onnistuen, käytti kotijoukkue harvat paikkansa erinomaisesti. Samoin teki toki myös vierailoija. Heillä paikkoja oli vieläkin vähemmän. Jos jalkapallossa laskettaisiin torjuntaprosentteja, olisivat ne kummassakin päässä hiponeet nollaa, sillä paljon ei torjuntoja nähty.Kotijoukkue meni Habibullah Husseinin kauden seitsemännellä maalilla johtoon, mutta vain kuusi minuuttia myöhemmin oltiin tasoissa ja juuri ennen puoliaikaa kotijoukkueen alakerta hölmöili ihan urakalla tarjoten vieraille paikan, josta Oskar Wallén ei voinut epäonnistua.Toisella puoliajalla kotijoukkue dominoi peliä edelleen. Jos pelissä olisi laskettu pallonhallintaprosentteja, olisivat ne olleet varmasti noin 80-20 kotijoukkueelle. Kierrätys toimii, mutta se ei tuota paikkoja. Voisi ehkä kysyä, että olisiko ajoittain sytämennä hiukan suoraviivaisemmin ja päänmäärähakuisemmin kohti vastustajan maalia.Tasoitusmaali syntyi hiukan onnekkaasti Joonas Kuivalaisen keskityksen tultua vieraiden maalista katsottuna oikealta. Sen sohi omiin ABC/Strömsön puolustus ja näin oltiin taas tasoissa. Alle kymmenen minuuttia tasoituksen jälkeen Joni Rintatalo pisti pallon verkkoon jo 14 kerran tällä kaudella ja kotijoukkue johti uudelleen.Sitäkään riemua ei kestänyt kuin samaiset kuusi minuuttia. Tuntui kuin vieraat olisivat oikeasti löytäneet tuosta kotijoukkueen maalista uuden vaihteen ja niin oltiin tuota pikaa numeroissa 3-3 Mikael Biskopin toimesta.Pelikello hiipi jo hyvää kyytiä kohti viimeistä peliminuuttia kun Aatu Metsä-Ketelä sai rangaistusalueen rajalla pallon jalkaansa, kierähti hienosti ja laukoi aivan huikean osuman ratkaisten kamppailun kotijoukkueelle.Voitolla SJK-juniorit nousi kahden pisteen päähän sarjaa edelleen johtavasta vierasjoukkueesta. Kummallakin joukkueella on nyt 17 ottelua pelattuna. ABC/Strömsö kohtaa viimeisissä peleissään vieraissa sarjajumbo Karhun, sisarseuransa ABC:n, FC KOMU:n, SIF:n kakkosjoukkueen ja Imajoen Kisailijat päätöskierroksella vieraissa.Ohjelma näyttäisi hiuksen hienosti helpommalta kuin SJK-junioreiden vastaava rupeama. SJK-junioreilla on nimittäin ottelut jäljellä Ilmajoen Kisailijoita vastaan kotona, vaikea vieraspeli Suvilahden Sisua vastaan, sekä Karhu vieraissa. Näiden matsien lisäksi kotiotteluissa kohdataan vielä APV ja Sisu-Pallo/2.Sarjanousija on selvillä viimeistään perjantaina 14.9. jolloin ABC/Strömsö kohtaa IK:n vieraissa. SJK-junioreiden seuraava ottelu on 23.8. Kauhajoella.