SJK U17 ja SJK U20 aloittavat SM-karsinnat

Viikonloppuna SJK:n A- ja B-nuoret aloittavat SM-karsintasarjat kotiotteluilla Wallsport Areenalla. SJK U17 kohtaa lauantaina 1.2. klo 16:30, heti SJK edustuksen Suomen Cupin perään. Vastaansa he saavat KPV U17-joukkueen. SJK U20 isännöi sunnuntaina 2.2. klo 12.45 FC Hongan U20-ryhmää. Molempiin otteluihin on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, jonka tuotot käytetään Project liv -hyväntekeväisyystoimintaan lyhentämättömänä. Wallsportin kahvila palvelee otteluiden aikana normaalisti.

B-nuorten SM-karsintasarjassa SJK U17:sta kanssa pelaa lauantaina vastaan tuleva KPV sekä JIPPO, Tervarit, JJK, KuPS, FF Jaro, Ilves, OLS ja RoPS. Yksinkertaisen sarjan jälkeen, neljä parasta joukkuetta selviää suoraan SM-sarjaan. 5. ja 6. joukkue pelaa ristiin jatkokarsinnan toisen lohkon samoille sijoille selviytyneitä vastaan. SM-sarjaan pääsee yhteensä 10 joukkuetta. Sijoille 7. ja siitä alaspäin sijoittuneet, pelaavat keväällä B-nuorten Ykkösessä

A-nuorten SM-karsintasarjassa pelaa SJK U20-joukkueen lisäksi sunnuntain vastustaja FC Honka, KaaPo, FC Inter, Ilves, HJS, FC Jazz, TPS, FC Espoo ja FC Haka. Sarja pelataan samaan tapaan kuin B-nuorten SM-karsinnat ja lohkon neljä parasta pääsee suoraan kesäksi A-nuorten SM-sarjaan. Sijoilla 5. ja 6. olevat pelaavat jatkokarsinnan. Alemmaksi sijoittuneet pelaavat keväällä A-nuorten Ykkösessä.

– Taas alkaa karsintasarjat ja junioripuolen peleistä nämä on melkeinpä aina ne tärkeimmät pelit kaudesta. Saadaan taas monta merkityksellistä ja kovaa peliä pelattua. Ollaan tietysti taas innoissamme, että se alkaa. Molemmat joukkueet on pelannut myös muutaman harjoitusottelun ja sitä kautta päässyt kehittämään peliä vielä ennen sarjojen alkua, kertoo A- ja B-nuorten valmennusvastuun kantava Toni Lehtinen.

Lehtisen apuna valmennuksessa on useampi muu valmentaja, kuten seuran talenttivalmentaja Brian Page. A-nuoret harjoittelevat SJK Akatemian joukkueen kanssa, joka puolestaan harjoittelee osin myös SJK:n edustusjoukkueen kanssa.

B-nuoret ovat pelanneet talven harjoituspelejä kahdella joukkueella ja näistä kasataan vielä niin sanottu SJK U17 edustusryhmä karsintoihin. Moni SJK U20 joukkueen pelaaja puolestaan pelaa A-nuorten SM-karsintojen lisäksi myös Ykkösen Cupia SJK Akatemian nimellä.

– Meillä on tosi iso B-juniorien rinki ja kaikki ovat saaneet mahdollisuuksia. Siksi on ollut äärimmäisen tärkeää, että saadaan mahdollisimman monelle pojalle minuutteja sekä henkilökohtaisella tasolla näyttömahdollisuuksia, sanoo Lehtinen.

– Ykkösen Cup tietenkin antaa meille varsinkin A-nuorten kohdalla haasteita. Meillä oli hyvä lähteä viime viikonloppuna Vaasaan pelaamaan, kun A-nuorten SM-karsinnat eivät olleet vielä alkaneet ja pystyttiin valita sinne se vahvin joukkue niistä pelaajista mitä meillä on käytettävissä. Mahtava tulos saatiin sieltä. Jätkät veti tosi hienosti siellä. Nyt kuitenkin alkaa tulla tuplapeli-viikonloppuja ja se tietenkin asettaa meille tiettyjä haasteita. Se on sitten meidän valmentajien tehtävä valita jokaiseen peliin aina kokoonpanot, Lehtinen jatkaa.

SJK Akatemia voitti Ykkösen Cupin avausottelussaan Veikkausliigasta tippuneen VPS:n 1-0 vierasottelussa. Ensi viikonloppuna pelataan Ykkösen Cupia ja A-nuorten SM-karsintaa, joten joukkuetta pitää miettiä sen mukaan. Päätavoite nuorilla on kuitenkin A-nuorten SM-sarjassa, ei Suomen Cupissa.

– Selkeä tavoite meillä on saada sekä A- ja B-juniorit SM-sarjaan taas. Sitä me lähdetään tavoittelemaan, korostaa myös Lehtinen lopuksi.

B-nuorten SM-karsinta: SJK U17 – KPV U17, lauantaina 1.2. klo 16:30 @ Wallsport.

A-nuorten SM-karsinta: SJK U20 – FC Honka U20, sunnuntaina 2.2. klo 12.45 @ Wallsport.

Linkki 1Linkki 2