SM-sarjan syyskierros käyntiin

Kesätaukoa viettänyt SJK-junioreiden B-junnuryhmä pääsee pitkästä aika tositoimiin reissatessaan Vaasaan VPS-junioreiden vieraaksi syyskierroksen ensimmäiseen kamppailuun. Vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju onkin ihan tyytyväinen, että tauko vihdoinkin päättyy ja pojat pääsevät niin sanotusti takaisin sorvin ääreen.

– Mukava, että päästään pelaamaan myös SM-sarjaa kesätauon jälkeen. Mielenkiintoista nähdä missä mennään, kun edellinen ottelu sarjassa pelattiin osaltamme 5.7., Hietaharju pohdiskelee ottelun alla.

Kevätkierroshan starttasi juuri VPS-junioreita vastaan ja tuolloin pelattiin Wallsport Areenassa. Silloin kotijoukkue väänsi pisteet itselleen väkisin numeroin 2-1. Joukkueet kohtasivat myös talvikaudella pelatussa SM-karsintasarjassa. Silloin pelattiin Vaasassa ja SJK-juniorit oli silloin tehokkaampi lukemin 5-1.

– Pelit Vepsua vastaan ovat olleet tiukkoja ja varmasti huomenna näin tulee taas tapahtumaan. Sarjataulukkoon ei kannata tuijotella, kun kyse on paikallisväännöistä. Kentällä pitää olla taisteluilme päällä, jos halutaan pärjätä, muistuttaa Hietaharju kaikkia osallisia.

Suurin osa joukkueista on jo aloittanut syyskierroksen. SJK-juniorit on sarjataulukossa neljäntenä kaksi pistettä kolmantena olevaa Ilvestä perässä. Tamperelaisilla on toki yksi ottelu enemmän pelattuna. VPS-juniorit puolestaan on sarjassa viimeisenä kahdella pisteellään, sillä SM-sarjassa joukkue on onnistunut ottamaan vain yhden tasapelipisteen lähtöpisteensä lisäksi.

– Tiivis puolustuspelaaminen pitää jatkua myös syyskierroksella. Tämän lisäksi lähdetään edelleen kontrolloimaan palloa ja peliä ja sitä kautta tavoitteena hakea haluamaamme tulosta. Hyvällä yhtenäisellä suorituksella pärjäämme varmasti kenelle tahansa tässä sarjassa, miettii Hietaharju tulevia koitoksia.

Sen verran SJK-juniorit antaa isännille tasoitusta, että maajoukkuemies Emil Pannula on matsista sivussa Nordic Open Tournamentin vuoksi.

– Terveystilanne joukkueessa on hyvä. Huomenna ainoastaan maajoukkue tehtäviin matkaava Emil on varmuudella sivussa, vahvistaa Hietaharju joukkueen tilanteen.

Matsi VPS-junioreita vastaan alkaa tiistaina Botniahallin tekonurmella klo 17.45. Tervemenoa kannustamaan!