SoVo katkaisi pitkän putken

SoVo katkaisi pitkän putken TP-Seinäjoki – SoVo 1-3 (0-0)59 min 0-1 Kari Vuorinen66 min 1-1 Jari Ruotsalainen74 min 1-2 Jouni Santanen79 min 1-3 VuorinenKaikki putket päättyvät aikanaan, niin myös TP-Seinäjoen kaksi kuukautta kestänyt tappioton taivallus Kakkosen länsilohkossa. Liekö sitten hyvänolontunne hiipinyt oranssipaitojen puseroon, mutta joukkueen esitys ei ollut Someron Voimaa vastaan sitä, mitä olisi voinut viimeaikaisten pelien perusteella odottaa.”Kaikki eväät piti olla tässäkin ottelussa. Ensimmäisellä puoliajalla oli paikat tehdä tarvittavat maalit, ja kun itse ei tee, niin naapuri yleensä tekee. Toisella puoliajalla lopetettiin puolustaminen kokonaan. Tämä on tahtopeli, eikä voitontahto ollut sitä luokkaa, että pelin olisi voinut voittaa”, TP:n valmentaja Asko Ristimäki pettyi omiinsa.Kaikki kunnia voitosta pitää toki antaa SoVolle, joka pelasi järkevästi ja lähes virheettömästi kokeneiden pelimiesten voimin.”Pitää ihailla meidän vanhan kaartin motivoituneisuutta ja kurinalaista pelaamista”, SoVo-luotsi Jukka Ruhanen kiitteli joukkojaan.Ottelun ensimmäinen maalipaikka siunaantui vierasjoukkueen Jani Honkavaaralle näppärän seinäpelin jälkeen, mutta ”Honsun” veto sujahti ohi ja yli. TP:lläkin oli avausjaksolla muutama hyvä tilanne, mm. Ville Pajulalla Mikko Ylihärsilän esityöstä ja Ylihärsilällä itsellään Jari Ruotsalaisen syötöstä. Antti Kuismala joutui pari kertaa venymään pruukilaisten maalilla kunnon torjuntaan.Somero vaihtoi toisella puoliajalla juoksuvoimaisen Timo Lahtivuoren vasemmalle laidalle ja avausosuma syntyikin miehen keskityksestä maalinedustalle, josta Kari Vuorinen iski 0-1. Kotijoukkue vastasi Thomas Dunnen annettua vapaapotkun maalin eteen rynnineelle Jari Ruotsalaiselle, joka puski omista korkeuksista komeasti tasoituksen ylänurkkaan. Tuon jälkeen oranssipaidoilla oli hetken kestänyt hyvä jakso, jossa paine oli vieraiden kenttäpuoliskolla ja muutama paikka lisämaaliin. Kylmää vettä kaatui kuitenkin niskaan vartti ennen loppua, kun Jouni Santasen komea vasuritykki upposi seisovilta jaloilta takanurkkaan. TP:n moraali tuntui romahtavan tuohon takaiskuun, ja Somerolla oli vielä tilaisuuksia kaunistella numeroita pariinkin eri otteeseen. Yksi maali syntyikin Dunnen syöttöharhan jälkeen, kun Vuorinen laukoi tarkasti alanurkkaan toisen osumansa viiden oranssipaitaisen pelaajan seuratessa katseella lähietäisyydeltä miehen etenemistä.TP:n harvoja valopilkkuja ottelussa oli nuori Ville Pajula, joka on nykyisillä esityksillään ottamassa vakiopaikan edustusjoukkueen avauskokoonpanon vasemmalla laidalla. Mikko Ylihärsilä pitää ja suojaa hyvin palloa kärjessä, mutta jatkopelaaminen kestää eikä muilta tule apuja.TP-Seinäjoki: Kuismala, Oksanen, Mäki-Maunus, Niemi, Männikkö, Pajula (74. Lampinen), Ylinen, Dunne, Pekkanen (59. Jalasvaara), Lopez (31. Ruotsalainen (v)), Ylihärsilä