Sundelle ja Onnille täydet minuutit

SJK-junioreiden/TP-55:n kasvatti Joonas Sundman ja SJK-junioreissa hyväisesti esiin noussut Onni Valakari kellottivat täydet minuutit Oulussa Raatin stadionilla Suomen ja Pohjois-Irlannin välisessä U21-ottelussa. Kyseessä oli ikäluokan EM-karsintakamppailu ja se päättyi numeroin 1-1 (1-1).

Erinomaista kautta Norjassa Tromsø IL:n riveissä pelaava Onni Valakari vei Suomen johtoon jo kamppailun neljännellä minuutilla. Vierasjoukkue nousi tasoihin 35. minuutilla Lewis Thompsonin maalilla.

Suomi aloitti karsinnan loistavalla vierasvoitolla Ukrainasta. Numerot olivat pikkuhuuhkajien eduksi 2-0. Merkillepantavaa on, että Ukrainahan on U20-ikäluokan maailmanmestari. Ja ihan kuriositeettina voi mainita, että Onni osui myös Ukrainaa vastaan pilkulta. Myös tuossa ottelussa Joonas Sundman pelasi täydet minuutit.

Juha Malisen luotsaaman ryhmän pelit jatkuvat 10. ja 14. lokakuuta kahdella kotiottelulla. Ensin vastaan asettuu Malta Turussa 10. lokakuuta ja heti perään Tanska Porissa 14.10.