Sunnuntaina tappion vuoro

SJK-junioreiden B-junioreiden joukkue kävi Vaasassa kohtaamassa VPS-junioreiden/2-joukkueen. SJK:n ryhmä koostui pääasiassa niistä pelaajista, jotka eivät lauantaina peliaikaa saaneet KPV-matsissa. Näin pystyttiin tarjoamaan peliaikaa koko ryhmälle viikonlopun kahdessa pelissä.

VPS-j/2 voitti kamppailun ensimmäisen puoliajan maaleillaan 2-0 (2-0) hallittuaan myös peliä vieraita enemmän.

– Ei päästy Vepsun korkeasta prässistä ohi, pelin avaaminen oli meiltä hidasta ja varovaista. Ajoittain saatiin hyviä syöttökombinaatioita hyökkäyksissä, mutta murtautuminen oli vaikeaa ja tilanteita ei juuri ollut, selvitti ottelun tapahtumia valmennusryhmästä Jukka Liikaoja.

VPS-j/2:n ensimmäinen maali tuli vasemman laidan kautta erinomaisena yksilösuorituksena; pitkä kuljetus, ohitus meidän laiturista ja pakista ja boksista laukaus etunurkkaan. Näin isännät johtivat 1-0.

Toisen maalinsa kotijoukkue teki sivuvaparista, joka tuli taka-alueelle, sieltä jatko maalin edustalle täysin vapaana olleelle pelaajalle ja helppo homma tehdä maali.

Toisella puoliajalla vieraat saivat pallonhallinnan itselleen ja joiukkue oli selvästi aktiivisempi ja rohkeampi kuin ensimmäisellä puoliajalla.

– Saatiin riistoja keskikentällä paljon ja murtautuminenkin onnistui ja päästiin maalipaikkoihin. Kerran saatiin pallo ylärimaan, yksi täysin vapaa paikka (sijoitus mv:n ohi olisi riittänyt), puolittaisia läpiajoja laidoilta. Tällä kertaa ei vain saatu maaleja, harmitteli Liikaoja tehottomuutta.

Kokonaisuutena peli oli kuitenkin hyvä, jossa näkyi selkeästi niitä asioita, joita on treeneissä harjoiteltu ja joita pelissä halutaan olevan.