B-junnuilla murskajaiset

SJK-j – KPV-j 9-2 (5-1) 

15 min 1-0 Oscar Pihlaja

20 min 1-1 KPV-j

27 min 2-1 Emil Pannula

31 min 3-1 Emil Pannula

35 min 4-1 Emil Pannula

36 min 5-1 Emil Pannula

45 min 6-1 Emil Pannula

53 min 7-1 Jussi Vähäpesola

65 min 7-2 KPV-j

70 min 8-2 Jussi Vähäpesola

75 min 9-2 Jussi Vähäpesola

SJK-junioreiden B-junnut tekivät tylysti selvää jälkeä Kokkolan Pallo-Veikkojen vastaavan ikäluokan joukkueesta. Peli ratkaistiin jo ensimmäisellä puoliajalla, vaikka ensimmäisten 20 minuutin jälkeen oltiinkin tasanumeroissa kummankin joukkueen osuttua kertaalleen.

Sen jälkeen alkoi sitten Emil Pannulan järjestämä karuselli, jota valkopaitaiset vieraat joutuivat seuraamaan pää pyörällään. Pannula nimittäin viimeisteli seuraavat viisi maalia milloin milläkin tavalla. Numerot olisivat voineet helposti olleet selvemmätkin jo ensimmäisellä puoliajalla ilman KPV:n maalivahdin erinomaisia otteita. Vaikka verkko soi peräti yhdeksän kertaa nuorukaisen takana, on hänestä kyllä vaikea löytää syyllistä osumiin.

Pannulan lisäksi maalinteossa onnistuivat myös kamppailun avausmaalin viimeistellyt Oscar Pihlaja, sekä toisella puoliajalla hattutempun taiteillut Jussi Vähäpesola.

Jos jäikin KPV tänään kotijoukkueen jalkoihin, on vieraille nostettava hattua siinä mielessä, että peli pysyi siistinä, eikä joukkue luovuttanut totaalisesti. Esimerkiksi KPV:n toinen maali oli todella upea laukaus.

Matsi oli B-junioreille uuden kauden kuudes. Neljä kamppailua on päättynyt voittoon ja kahdesti on joukkue pelannut tasan, eli saldo on toki erittäin mainio, mutta kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että näistä kamppailuista ei saa pistettäkään mukaan SM-karsintasarjaan.

Vastaavasti hyvää on se, että peli on kehittynyt koko ajan ja valmennusryhmällä on todella hieno tilanne, sillä materiaali on laaja ja ainakin tähän mennessä nähdyn perusteella myös laadukas.

Sivullisen silmin tähän mennessä ainakin topparit Samir Radwan ja Aapo Kuivila, vasen laitapakki Johan Lamberg, keskikentän Oskari Aunula, Onni Valakari ja kärjessä viilettävät Emil Pannula ja Jussi Vähäpesola ovat tällä hetkellä hyvässä vireessä. Onhan se kuitenkin ihan päivänselvää, että valmentajilta asiaa tidustellessa he löytävät jokaisen pelaajan otteista parannettavaa. 

Toisaalta, nähdyn perusteella kukaan muukaan ei ole pelannut huonosti. Maalivahtiosastolla on erittäin mielenkiintoinen ja tasainen kilpailutilanne. Ainakin kolme veskaria taistelee ihan tosissaan peliajasta SM-karsinnoissa.

Joukkueella on todellakin poikkeuksellisen erinomainen tilanne siinä mielessä, että jo huomenna sunnuntaina Jyri Hietaharju, Jussi Vasara ja Jari Kujala vievät toisenlaisen ryhmän Vaasaan ottamaan mittaa VPS-junioreiden kakkosryhmästä.

Onni Pelkkikangas (mv) – Johan Lamberg, Samir Radwan, Aapo Kuivila (50. Juuso Lindgren), Juska Päivänurmi (50. Leevi Oksanen)- Oskari Aunula (55. Nuutti Salo) , Iiro Hautala (45. Joona Mäkelä) , Onni Valakari (55. Saku Kulmala) – Jussi Vähäpesola, Emil Pannula, Oscar Pihlaja (55. Kasper Unkuri).