Taitokoulu avasi kautensa

TP-Seinäjoen taitokoulujoukkue avasi pelikautensa D12 – sarjassa. Taitokoulun joukkuen koostuu 99 ja 00 syntyneistä pelimiehistä. Ensimmäisessä sarjaottelussa torstaina 6.5. Wallsportissa asettui vastaan APV:n 98 – syntyneet. Ottelun alku oli melko hermostunutta potkimista puolin ja toisin TP:n hallitessa kenttätapahtumia. Peliä oli pelattu noin viisi minuuttia kun hattutempun ottelussa tehnyt Emil Pannula teki ensimmäisen maalinsa vieden TP:n 1-0 johtoon. APV tasoitti komealla kaukovedolla noin 20 minuutin kohdalla, jonka jälkeen TP teki pari maalia lisää Emilin ja Jussi Petäjävirran toimesta. Tauolle siirryttiin 3 – 1 TP:n johdossa.Toisella jaksolla Emil teki yhden maalin lisää, Joonas Matikaisen osuttua kahdesti ja APV:n kerran ottelun lopussa. Näinollen TP:n taitokoulun kautta aikain ensimmäisen virallinen sarjaottelu päättyi 6 – 2 kotijoukkueen voittoon. TP hallitsi koko ottelun kenttätapahtumia ja näin ansaitsi voittonsa. Maalissa Topi Kiiltomäki hoiti harvat kohdalle osuneet tilanteet tyylikkäästi, voimatta maaleille yhtään mitään. Puolutustusta johti isännän ottein Lauri Pajumäki laidoillaan Kim Koskela ja Jimi Hahtola. Keskikentällä Aatu-Eemeli Ilves taisteli ja voitti palloja omalle joukkueelle ja Johan Lamberg pyöritti joukkueen peliä kerrassaan mainiosti.Puolustuksessa ja keskikentällä lisäksi Joonas Matikainen teki ison työmäärän kahden maalinsa lisäksi. Laidassa ja keskinkentän keskellä Severi Kuisma pelasi myös hyvän ottelun syöttäen yhden maalin ja järjestäen pelikavereille hyvin maalintekomahdollisuuksia. Laiturit Matti Vähäpesola ja Jussi Petäjävirta syöttivät suuren osan joukkueen maaleista, Jussin itsekin viimeisteltyä yhden. Jussi Vähäpesola aloitti ottelun keskikentällä, mutta siirtyi jo ottelun alkuvaiheessa sivuun, säästelemään jalkaansa lauantain turnaukseen Norrvallassa."Kaikenkaikkiaan positiivinen kauden aloitus oli joukkueelta. Hieman hermostunutta alussa, tuntui että ensimmäinen sarjapeli jännitti poikia tavallista enemmän ja tehtiin liikaa hätäisiä ratkaisuja. Koko ajan parannettiin peliä ja ennenkaikkea joukkueen pelaavuuteen pitää olla kokonaisuutena tyytyväinen. Mitä enemmän peli eteni sitä paremmin saatiin palloa kierrätettyä laidalta toiselle, pidettyä pallo itsellä ja peli hyvin meidän kontrollissa. Tästä on hyvä jatkaa taitokoulun seuraavan sarjaotteluun legendaariselle stadio de Liuhtarille ensi viikon keskiviikkona", tiivisti joukkuetta koutsannut Petteri Kokko hilpeät fiilikset.