Taitokoulu Vöyrillä

TP-Seinäjoen taitokoulujoukkue vieraili D12 – junioreiden 1.divisioonan ottelussa Vöyrillä tiistai-iltana. Vastaan asettui paikallinen VHOM – team, jonka sarja ei ollut alkanut kovinkaan hyvin, vaan joukkue oli viiden kierroksen jälkeen sarjan jumbona. Ottelu pelattiin 8-tien varressa sijaitsevalla tuulisella ja noin lentokentän kokoisella Kaitsorin kentällä. Olosuhteet olivat vieraiden kannalta melkoisen haastavat, viisi miestä sairaslistalla ja mukana vain kaksi pelikuntoista vaihtopelaajaa. Itse ottelussa poissaolot eivät suuremmin näkyneet, vaan taitokoulu pystyi alusta asti haastamaan isokokoisen ja varsin miehekkäin ottein, mutta toki reilusti, pelanneen kotijoukkueen sekä kaksinkamppailuissa että pelillisesti. Ottelun ensimmäinen puoliaika meni tasaisissa merkeissä ilman, että kummallakaan joukkueella oli pahemmin maalintekopaikkoja. Toiselle jaksolla vastustaja hieman väsyi ja Taitokoulu rauhoitti hieman omaa peliään ja sai otetta ottelusta. Ottelun ainoa maali nähtiin, kun toista jaksoa oli pelattu vartin verran. Vöyrin rangaistusalueen rajalle syntyi pieni ruuhkanpoikanen, jonka jälkitilanteesta pallo ajautui Joonas Matikaiselle. Joonaksen tarkka sijoitus painui maalin takanurkkaan, näin pelimies sai hienon palkinnon kovalle uurastukselleen. Muutamaa minuuttia myöhemmin, Emil Pannula pääsi yksin läpi, hieno laukaus päätyi kuitenkin ainoastaan kotijoukkueen maalitolppaan. Loppuaika ottelusta oli jälleen tasaista vääntöä, taitokoulu sai luotua pari puolittaista maalintekopaikkaa, kotijoukkueen yhtä vastaan. Lopputulos 0–1 vierasjoukkueelle jäi taululle ja taitokoulu otti kolmannen peräkkäisen voiton sarjassa. Taitokoulun peliesitys oli yksi parhaista tämän kauden sarjassa. Maalissa J-P Saariaho pelaisi erittäin varman ottelun. Puolustuksessa Johan Lamberg ja Aatu-Eemeli Ilves pelasivat koko pelin ja estivät järjestään vastustajan vähäisetkin maalintekoyritykset. Oikeana puolustajan suurimman osan aikaa pelasi terrierimäisistä otteistaan tunnettu Jimi Hahtola, joka oikealla laidallaan esti lähes kaikki vierasjoukkueen oman puolensa hyökkäykset. Lisäksi Lauri Pajumäki ja Kim Koskela pelasivat varmoin ottein, jonkin aikaan laitapuolustajina, mutta herrojen panos ennen kaikkea hyökkäyspäässä oli huomattavasti merkittävämpi. Keskiakseli oli vierasjoukkueen kivijalka tälläkin kertaa. Matti Vähäpesola (pelipäivänä tasan 10 v.) keskikentän pohjalla oli koko ottelun totutun varma ja yläpuolella Claude Köykkäri juoksi jälleen huikean kilometrimäärän, voittaen suurimman osan kaksinkamppailuistaan ja tehden arvokasta työtä taitokoulun eteen. Joonas Matikainen taisteli koko 60 minuuttia vasemmalla laidalla, kruunaten hyvän pelinsä voittomaaliin. Oikealla Severi Kuisma hoiti oman tonttinsa hyvin ja kärkeen vaihdosta tullut Emil Pannula oli muutamaan otteeseen erittäin lähellä maalintekoa, taistellen oman osuutensa varsin mallikkaasti.”Tällä kertaa oltiin alusta asti mukavasti pelissä. Taitokoululla on tähän mennessä ensimmäinen jakso mennyt melko rauhattomaksi, mutta nyt pärjättiin paremmin. Toki toinen jakso nytkin oli parempi ja saimme vähän rauhoitettua peliä. Lähtökohdat olivat poissaolojen vuoksi haastavat ja vielä kun kentän koon näki, niin vähän tuli mieleen, että kuinka tässä käy. Piiri suositus kentän mitoiksi D12 ikäluokassa on 70 x 50 metriä ja tällä kertaa varsinkin leveyttä oli tuollainen 60+jotain metriä. Loppujen lopuksi kenttä sopi meidän juoksukoneille paremmin, kuin kotijoukkueelle ja saatiin aikaan mallikas suoritus. Vieläkin pitäisi vähän enemmän uskaltaa pitää palloa ja laittaa helppo syöttö omille, mutta työtä jatketaan harkoissa asian eteen. Yllättäen pieni mitalisaumakin on tässä sarjassa olemassa ja sellaisesta lähdetään taistelemaan Ponnareita vastaan viimeisessä sarjapelissä tiistain 7.9. klo 18 Harjoituskentällä", sanaili joukkueen valmentaja Petteri Kokko.