Haastajat haki voiton

VIFK/2 – TP-Seinäjoki B/2 1-3 (0-0)41 min 0-1 Saku Kimpimäki46 min 0-2 Aleksi Oijennus79 min 0-3 Aapo Metsä-Ketelä80+1 min 1-3 Jonathan Sundqvist TP:n B2 joukkue haki tärkeät pisteet Vaasasta, kun VIFK taipui numeroin 1 – 3. Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin 0 – 0 tilanteessa ja vaikka kotijoukkueella oli ehkä hienoinen ote pelistä, ei sekään maalintekoon pystynyt. Toisella puoliajalla haastejoukkue paransi entisestään peliään ja maalitilanteita alkoi syntymään enemmän kotijoukkueen maalille. Ensimmäinen maali nähtiin kun Jarkko Oravan maalipotkun Aapo Metsä-Ketelä jatkoi päällään eteenpäin Saku Kimpimäelle, joka viimeisteli lukemiksi 0 – 1.Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkueen maalilla olleesta tilanteesta, maalivahti ilmeisesti odotti tuomarin viheltävän vapaapotkun kotijoukkueelle, mutta peli saikin jatkua ja niin Aleksi Oijennus pisti pallon varmasti maaliin jonka veskari jätti vartioimatta.Maalivahti protestoi tilannetta voimakkaasti tuomarille, saaden siitä myös varoituksen. Haastejoukkueen 0 – 2 johdon jälkeen ote peliin pääsi hieman pehmenemään ja kotijoukkue sai taas sen verran painetta, että Samuli Aaltonen joutui käyttämään hieman painiotteita.Tilanteesta kotijoukkue sai rankkarin, jonka Jarkko Orava torjui upeasti. Pelin loppuminuuteilla nähtiin komea pelin rakentelu, kun Raitt Peltoja nousi alhaalta oikeaa laitaa, ohittaen helposti vastustajan puolustuksen, antaen tarkan syötön maalin edessä vapaana olleelle Aapo Metsä-Ketelälle, jolla oli aikaa siirtää pallo oikeaan paikkaan, tarkka laukaus ja lukemat 0 – 3. Pelin päätösvihellystä odotellessa, kotijoukkue sai vielä hyvästä paikasta vapaapotkun, jonka Jonathan Sundqvist laukoi tarkasti aivan oikeaan reunaan, kaventaen lukemiksi 1 – 3. Kokonaisuutena haastejoukkueen peli oli hienoa katseltavaa, yhtään heikkoa esitystä ei nähty ja tuntuu että pelit paranee koko ajan syyskierroksen edetessä. Seuraava haaste onkin sitten kotona 3.9, kun FC-Kiisto kohdataan prunttimäessä. Ottelu alkaa klo 18.00. TP-Seinäjoki: Jarkko Orava, Aleksi Aho, Aapo Metsä-Ketelä, Raitt Peltoja, Saku Kimpimäki, Saku Pikkarainen, Eetu Takala, Joona Hautala, Teemu Miilumäki, Samuli Aaltonen, Ville Salonpää, Tuomas Kallionpää, Aleksi Oijennus, Niklas Tuovinen, Lauri Hautamäki.