Taitokoulun kausi päätökseen

TP-Seinäjoen taitokoulujoukkue pelasi kauden viimeisen D12 – ikäluokan 1. divisioonan ottelunsa Lapuan Ponnistusta vastaan tiistaina Harjoituskentällä. Ottelu oli alusta alkaen tasaista vääntöä ja ensimmäisellä jaksolla taitokoulu oli hallitsevampi osapuoli kentällä. Ennen kaikkea joukkueen prässipeli toimi ensimmäiset 25 minuuttia hienosti ja vierailija sai keskittyä parhaaseen osaamisalueeseensa, eli pitkien pallojen roiskimiseen syvälle kotijoukkueen puolustukseen ja päätyviivan yli. Jakson loppupuolella vierailija sai otetta pelistä ja TP alkoi väsymään, parista maalipaikasta huolimatta tauolla mentiin tilanteessa 0 – 0. Taitokoululla oli sarjassa ennen peliä vielä mitalisaumat ja joukkue pyrki hieman nostamaan peliä ylemmäksi. Tämän lisäksi alkoi pelimiehiä yksi kerrallaan tippua vaihtopenkille jääpusseilla hoidettaviksi ja vastustaja sai näin otetta pelistä. Toista jaksoa oli pelattu viitisen minuuttia kun vieraiden hyvä pitkä avaus tavoitti joukkueen ainoa hyökkääjän, joka teki hallitusti tilanteeksi 0 – 1. Muutama minuutti myöhemmin taululla oli lopputulokseksi jäänyt 0 – 2, kun kotijoukkueen purku kulmapotkun jälkeen epäonnistui ja vastustaja pääsi iskemään lopullisen niitin pelille. Ottelu oli taitokoululta kuitenkin hyvä esitys isokokoista ja varsin miehekkäin ottein pelannutta vastustajaa vastaan. Varsinkin ensimmäinen jakso oli hyvää peliä, mutta toisella jaksolla vieraat olivat parempia ja ansaitsivat näin voittonsa. Kokonaisuutena taitokoulun taival vuotta vanhempien ykkösessä jätti positiivisen tunteen joukkueelle. Seitsemän ottelua, joista neljä voittoa ja neljäs sija sarjassa on hyvä tulos, joka antaa virtaa myös tulevien kausien toimintaan.” Kaiken kaikkiaan pystyttiin ihan hyvään peliin, maalipaikat vain jäivät käyttämättä. Tiedettiin vastustaja kovaa pelaavaksi porukaksi, mutta ei enää toisella jaksolla pystytty siihen kovuuteen vastaamaan. Paljon saatiin harjoitella pitkien pallojen purkamista ja niiden pelaamista omille, joten siinä suhteessa oikein hyvä harjoitus meidän joukkueelle. Sarja oli meidän kannalta hyvä suoritus. Saatiin porukalle hyviä ja opettavaisia pelejä. Paria ottelua lukuun ottamatta oltiin peleissä hienosti mukana ja vaikka alkupuolella tuli nuo pari isoa tappiota, niin joukkue kasvoi niistä hyvin irti ja pystyttiin varsin tasapainoiseen suoritukseen loppukaudesta. Porukka on miehistynyt kovasti ja saanut taisteluasennetta paljon lisää näiden pelien ansiosta. Totuus on kuitenkin se, että tasaiset pelit kehittävät eniten. Toisaalta vanhempien sarjojen ongelma on tuo ero fyysisyydessä ja pelaajien koossa, joka esimerkiksi tänään aiheutti meille tarvetta useammallekin jääpussille. Kova sarja jätti kuitenkin hyvän maun koko porukalle ja pojat saavat olla todella tyytyväisiä esityksiin näissä peleissä”, joukkueen valmentaja Petteri Kokko linjasi.